Opleiding tot Surfinstructeur

In verband met de huidige ontwikkelingen omtrent het Coronavirus (COVID-19) hebben we helaas moeten besluiten om de level-1 cursus (25 & 26 april), de lifeguard cursus (28 t/m 30 april) en de lifeguard update-cursus (29 & 30 april) te annuleren.

Alle deelnemers zijn hiervan per mail op de hoogte gesteld. Deze is dus niet meer boekbaar. We zijn bezig met een alternatief moment, dus houd ripstar.nl/surf/opleidingen in de gaten om hier meer over te weten te komen. 

Lijkt het jou gaaf om surf leraar te worden en je surfskills naar een hoger niveau te tillen?! In de meivakantie vindt er in Zandvoort jaarlijks een opleiding plaats die jou kwalificeert tot surfinstructeur. Deze opleiding wordt verzorgt door de HSA (Holland Surfing Association) en Ripstar in samenwerking met de SLSGB. Dit is al sinds 2005 een terugkerend succes en vele zijn jullie voorgegaan! Je treft onder de kopjes allerlei inhoudelijke informatie over deze Complete Surf Instructeurs Level 1 Cursus. Daarnaast vind je hier ook informatie over de data van onze speciale Instructeur Informatie Meetingen en informatie over Werken bij Ripstar.

First Aid was een eye-opener. Je bent nu één van de redders die kan ingrijpen als er iets gebeurt, dat voelt wel speciaal.
Cas
De instructeur was heel ontspannen en zorgde voor een hele relaxte sfeer, waardoor niemand zenuwachtig hoefde te zijn.
Nick
De opleiding werd gegeven op een leuke plek, direct aan het strand in een mooie setting.
Frank

Complete Surf Instructeurs Level 1 Cursus

Met deze complete opleiding ben je wereldwijd bevoegd om surf lessen te geven aan surfers van beginnend,- tot intermediate niveau. De opleiding tot surf instructeur bestaat uit twee delen: het Life Saver Certificaat en het Surf Instructeurs Certificaat. Deze twee delen samen geven je bevoegdheid om les te mogen geven!

Wij organiseren deze twee verplichte onderdelen in 1 week zodat je na deze week ready bent om te starten met de mooiste job aan de kust! De twee certificaten worden achter elkaar behandeld in dezelfde week en die zal plaatsvinden in de mei vakantie.

LET OP: Voor de beide certificaten moet je apart inschrijven!

 

Life Saver Certificaat

 

Dit onderdeel van je complete certificaat tot Surf Instructeur duurt 3 dagen. In deze 3 dagen wordt je opgeleid tot bevoegde Life Saver. De eerste 2 dagen van dit traject bestaan uit leerzame en actieve trainingen en de laatste dag vindt een examen plaats, dat wordt afgenomen door je trainer. Als je (nog) geen behoefte hebt om surf leraar te worden, is het ook mogelijk om je afzonderlijk voor het Life Saver Certificaat in te schrijven en alleen deze drie daagse cursus te volgen. Voor deze cursus kan je jezelf hier direct inschrijven.

 

Surf Instructor Certificaat

Dit certificaat behaal je in twee intensieve en uitdagende dagen. Er zullen interessante trainingen en workshops worden gegeven en er wordt ook een dag uitgetrokken voor een Skill&Know How examen, dat wordt afgenomen door je trainer. Ook dit onderdeel van de cursus valt apart in te boeken, als je bijvoorbeeld je Life Saver of Life Guard diploma al eerder hebt behaald. Deze cursus wordt verzorgd door de HSA, inschrijven kan via het volgen van deze link. Zorg ervoor dat je de juiste cursus selecteert.