Over Ripstar Surf

 

Ons Ripstar surf team bestaat uit gepassioneerde surfprofessionals die hun stoke op de gasten willen overbrengen door middel van kleinschalige quality surfcamps. Op onze twee unieke locaties aan de Franse Atlantische kust staat de surf op nummer één!

Wat maakt onze surfcamps zo bijzonder?
De kleinschaligheid, de persoonlijke sfeer en onze enorme passie voor de surfsport. We houden de camps bewust klein, zodat iedereen elkaar leert kennen en er genoeg persoonlijke aandacht is tijdens de lessen. Zowel onze gasten als crew worden aangemoedigd om zoveel mogelijk te surfen en deze passie met elkaar te delen. Lessen worden enkel uitgevoerd door onze eigen gediplomeerde instructeurs. Werkelijk alles wordt om het surfen heen gepland; ochtend- en sunset surfsessies horen er helemaal bij!

Beleving
Wij geloven dat de ervaring met surfen niet alleen moet liggen bij het uitvoeren van de surfsport, maar dat je de honger naar de surf ook moet proeven en meemaken! Zo bereiden onze chefs gezonde en gevarieerde maaltijden. Daarnaast bieden we naast de lessen veel surfgerelateerde clinics en activiteiten aan.

Uniek en duurzaam
Onze camps hebben een unieke locatie dicht aan zee en zijn geheel ingericht als een gezellig, knus Ripstar surfdorp. We houden rekening met duurzaamheid tijdens het opbouwen van deze camps. In onze merchandise en maaltijden proberen dit ook uit te dragen naar onze gasten. Zo plannen we bijvoorbeeld een vega dag in.

Speciaal voor avonturiers die de surfcultuur van een ander werelddeel willen ontdekken, bieden we reizen aan naar surfwalhalla’s op Bali en in Marokko.

Professionaliteit van de sport
Ripstar Surf streeft ernaar om de surfsport nog professioneler én toegankelijker te maken voor een brede doelgroep. We willen het niveau van instructeurs landelijk omhoog brengen door het aanbieden van level 1 en 2 instructeursopleidingen. Om de surfsport te stimuleren zijn we aanwezig op grote events en organiseren wij onze eigen surfevents. Daarnaast ontvangen wij het Nederlands Juniorenteam Surfteam van Surf Topsport Centrum jaarlijks tijdens een volledig verzorgde trainingsweek Montalivet, één van onze toplocaties aan de Franse kust.


De geschiedenis van Ripstar

Al veel mensen hebben door Ripstar hun hart verloren aan de zee. We nemen je mee in onze geschiedenis.

1990: Snowboardspecialist
Ons surfverhaal begint niet in Frankrijk, zoals je dat misschien verwacht. Het begint in Kaprun, Oostenrijk, waar Sjoerd Remmelink begin jaren negentig naam maakt met zijn snowboardschool. Als hij met de millennium wisseling naar Nederland verhuist, verhuist Ripstar mee. In ons lage landje worden de fundamenten gelegd voor de surfcamps zoals je die nu kent.


2000: Het ontstaan van ons surf label
Wat doe je met je energie als er geen sneeuw is? De ontwenningsverschijnselen drijven fanatieke wintersporters tijdens de zomer een donkere leegte in. We introduceren een nieuwe, inmiddels ontzettend populaire, actionsport in ons aanbod: golfsurfen. Ons aandeel in de surfwereld ligt in de beginjaren in activiteiten en weekendjes voor vaste winterklanten, maar neemt later steeds meer vaste vorm aan. In 2005 zetten we voor het eerst een geheel surfcamp neer. Dit doen we op een unieke locatie, waar we nog elk jaar terug komen: l’Amélie Plage. Dit camp heeft inmiddels vele broertjes en zusjes gekregen.


2005: Opleiding tot surfinstructeur
Terugkijkend op de lesgeschiedenis van de surfsport, kunnen we gelukkig stellen dat op het gebied van veiligheid enorm veel verbeterd is. Veiligheid is een van de dingen die wij hoog in het vaandel hebben staan. Waar het voorheen wereldwijd volledig geaccepteerd werd om beginners op hardboards les te geven en instructeurs nog niet aan strenge eisen hoefden te voldoen, is dat nu niet meer denkbaar. We sturen in onze beginjaren een team naar Engeland om daar een goede opleiding tot surfinstructeur te volgen. Vanaf dat moment hebben we een eigen gekwalificeerd surfteam. In 2005 volgt de overtreffende stap: we gaan een samenwerking aan met de ASI en de SLSGB. Hierdoor kunnen we surf opleidingen bieden om het landelijke niveau van surfleraren een niveau hoger te brengen. Hiermee groeit het eigen surf team en kunnen we de kwaliteit waarborgen die we nastreven.


2013: Young in de kinderschoenen
We werken al een tijdje samen met reisorganisaties als Vinea en Simbo die jeugdreizen aanbieden. We verzorgen de surflessen en de materialen voor deze jongeren camps. Hoe populair de sport ook wordt, de jongerenreizen zelf lijken animo te verliezen. We willen deze activiteit bij jongeren juist als sport stimuleren en niet ten onder zien gaan. Daarom nemen we een belangrijk besluit: we trekken op een nieuwe locatie een heel nieuw camp uit de grond: Pin Sec Young. Met de touwtjes in eigen handen weten we ieder jaar veel jeugd in contact te brengen met deze mooie sport. Het label Ripstar Young is geboren.


2011: Surf & Family
Ons camp in Amélie staat op een camping waar ook veel Nederlandse gezinnen komen. Tijdens de zomer wordt er regelmatig door families bij ons aangeklopt: “Wat zijn jullie aan het doen? Kunnen wij met onze kinderen ook een surfles nemen?” Het enthousiasme is aanstekelijk en we willen antwoord geven. Dat antwoord komt in de vorm van ons label Ripstar Family. De roots van dit label liggen in L’Amélie Plage, maar met het succes van dit family camp is ook een tweede camp op onze locatie in Montalivet geopend.

Toekomst
De weg die we hebben afgelegd is een gevolg van logische keuzes. Onze producten zijn tot stand gekomen door onze (vurige) drang om de sporten naar een hoger niveau te tillen en daarnaast de overtuiging dat onze nieuwe projecten een toegevoegde waarde leveren aan de betreffende tak van sport. Onze ontwikkeling loopt hierdoor gelijk met onze ambitie. We hoeven niet zo nodig de grootste te zijn, veel liever de beste. Dit betekent niet alleen dat onze activiteiten altijd in ontwikkeling zijn maar ook dat ons aanbod altijd mee zal evolueren naar de wens van onze deelnemers en onze eigen nieuwe creatieve ingevingen. Wij geloven dat hierachter onze succesformule schuilt.

“het einddoel doet er namelijk niet toe, maar wel de weg ernaartoe!”

Ripstar, searching since 1990


Achter de schermen

 

Eén ding is duidelijk als je bij ons de kantoordeuren binnenloopt: ons team bestaat uit een stelletje zot fanatieke sporters met een enorme liefde (bijna een noodzakelijke drang) voor het overdragen hiervan. En daarmee willen we onze gasten overtuigen zich gezellig aan te sluiten bij onze familie.
We stellen je voor:

Sjoerd

Oprichter
“ Ik wil mensen een beleving meegeven.”

Sjoerd is de oprichter van Ripstar. Zijn passie voor sport blijkt wel uit zijn behaalde successen: snowboarden in de wereldcup, het behalen van de Nederlands kampioenschappen en mountainbiken & motorcrosssen op hoog niveau. Niet gek hè? Sjoerd schreef daar nog een beetje geschiedenis bij door de eerste Nederlandse snowboardgids te worden. Hij trainde het interskiteam, de staalichopleiding en de snowboardselectie waarmee zijn verhaal nog indrukwekkender is. Maar dan gaat het roer om, hij besluit de topsport achter zich te laten om zich volledig in te zetten voor zijn bedrijf. Hier start de ontwikkeling tot Ripstar zoals jij het nu kent. Dat Extreme Sport door zijn aderen vloeit, is zonder twijfel vast te stellen. De beleving van die sport geeft hij graag mee aan de onze gasten. Zijn eigen mooiste reis met Ripstar? "Alles wat ik nog niet gedaan heb."

Diploma's: Snowboard Anwärter, Snowboard Landes, Alpinkurs, Snowboard Staatlich, Snowboard gids


Bianca

Backoffice
“Ripstar is één grote familie.”

 

Als Bianca in 1994 in Oostenrijk haar anwärter haalt, vraagt Sjoerd haar om voor zijn snowboardschool te komen werken. Tot 2000 geeft ze veel lessen in Kaprun. Hoe ze inmiddels uitgegroeid is tot de spil binnen ons bedrijf? “Een beetje cliché, maar ik kreeg verkering met de baas.” Ze ontplooit zich tot een onmisbare kracht voor Ripstar. Het organisatorische gedeelte van de opleidingen en de freeride en backcountry afdeling ligt bij haar. Tevens kun je bij haar je custom reis organiseren. Daarnaast is ze als een soort minister van financiën verantwoordelijk voor de administratieve kant van het bedrijf. Volgens haar is Ripstar één grote familie van sporters waarvan het enthousiasme uit de tenen komt. In al haar tijd bij Ripstar kan ze terugkijken op veel bijzonder momenten, maar op nummer 1 staat toch zeker haar expeditie naar Spitsbergen.

Diploma's: Snowboard Anwärter, Snowboard Landes, Alpinkurs


Bart

Managing director
“We make our world, your playground.”

 

Van jongs af aan beoefent Bart onvoorstelbaar veel sporten, met in zijn top 3 uiteraard snowboarden en golfsurfen. Het enthousiasme voor Ripstar begint nadat hij in 2010 een snowboardwedstrijd wint, waarbij de prijs een verblijf in een Ripstar surfcamp is. De zomer daarop komt hij jaarlijks terug naar Frankrijk en bekleedt hij diverse functies op de surfcamps. In de winter draait hij mee als snowboardinstructeur. Voor een afstudeerplek is Ripstar dan ook geen vreemde keuze. Tijdens deze stage ontwikkelt hij het label Ripstar Young. Met zijn ervaring in reizen, het aanbod van Ripstar, zijn kennis van action sports en een sportopleiding is Bart de levende succesformule voor een vaste plek op het Ripstar kantoor. Hij werkt als marketing manager en houdt daarnaast samen met Bertijn het personeel in het gareel. Het zal je niet verbazen dat Bart in zijn sport en op werk de lat hoog legt, hij is ongelooflijk ambitieus en heeft plezier in wat hij doet: “We make our world our playground.”

Diploma's: Snowboard Anwärter, Snowboard Landes, Alpinkurs


Laura

HR manager Surf
“Work hard, play harder.”

Laura komt binnen bij Ripstar als stagiare vanuit haar studie Sport Management & Ondernemen. Haar opvatting over sport past uitstekend bij de filosofie van Ripstar. Het aanleren van een sport gaat niet alleen om de technische aspecten, het gaat om het meegeven van een beleving. Laura laat zien dat er bij Ripstar veel mogelijk is als het gaat om een baan combineren met de reispassie de we allemaal hebben. Haar werkplek was tot voor kort namelijk in Zuid-Afrika. Ze schuwde niet af en toe eens een fotootje te sturen, bijvoorbeeld een Laura met laptop aan het zwembad. Inmiddels is ze weer bij ons terug in Amsterdam waar zij zich richt op het vormgeven van de zomerplanning.

Diploma's: Snowboard Anwärter


Frenneke

Backoffice en Campmanager Young Snow & Surf
“Always looking for challenges and discovering new places"

Frenneke is een geboren sporter en altijd op zoek naar nieuwe avonturen. Snowboarden, kitesurfen en surfen zijn dan ook haar favoriete sporten. Tijdens haar opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding heeft ze haar eerste stappen gezet in het lesgeven in snowboarden. Na het succesvol afronden van haar studie was de keuze dan ook snel gemaakt om van haar passie haar werk te maken. In 2018 begon ze bij Ripstar als campmanager voor de Young snowcamps. Het daaropvolgende zomer seizoen heeft ze dezelfde functie bekleed voor de Young surfcamps en inmiddels is ze fulltime bij Ripstar in dienst.

Diploma's: Snowboard Anwärter, Snowboard Landes en Alpinkurs


Ilse

Backoffice
“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan."

Voor mij is het combineren van werken en surfen in Frankrijk ideaal. Daarbij ben ik trots deel uit te maken van het Ripstar team, wat voelt als een familie. In mijn functie ben ik veel in contact met mensen die lekker samen met ons willen surfen en sneeuw in willen gaan, super leuk! Ik ben pas kort geleden voor het eerst in de bergen geweest, maar al een aantal jaar aanwezig op de surfcamps. Het surfen en de sfeer die daar omheen hangt werken verslavend. Surfen betekent voor mij doorzetten, vrijheid en het samen genieten met de mensen om je heen. Een zijn met de zee en gebruik maken van de kracht die dat met zich meebrengt, is een van de mooiste dingen die er is.


Chris

Productmanager Surf
“Surfen is zoveel meer dan alleen een sport. Ik wil dat doorgeven”

Ooit ben ik als zomerbaantje begonnen met werken op een surfcamp, en ik ben eigenlijk nooit meer weggegaan. Ik heb mijn ervaring opgebouwd toen ik vijf jaar lang camp manager was op verschillende surfcamps en nu mag ik met trots zeggen dat ik de Product Manager ben voor de surfcamps van Ripstar! Verder heb ik afgelopen zomer mijn Master in het Toerisme afgerond. Surfen en reizen zit er dus ingebakken bij mij, en dat ben ik zeker weten van plan gewoon vol te houden in de toekomst.


Jelmar

Operationeel manager Surf
“Sea you in the waves“

In 2015 ging ik voor het eerst mee met een surfreis van Ripstar en was direct helemaal verkocht. Na 3 seizoenen met veel plezier voor Ripstar te hebben gewerkt als surfinstructeur ben ik nu ook op het kantoor van Ripstar te vinden om de surfcamps nog beter en mooier te maken.

Diploma's: Surfinstucteur level 1, Beachlifeguard en Anwäter Ski


Lennard

Facilitair manager
“Je m'appelle monsieur Canard“

Lennard heeft altijd al passie gehad voor buitensporten en fysieke banen. Na 10 jaar in de horeca te hebben gewerkt was het tijd voor een fundamentele switch. Op naar Frankrijk om voor het zomerseizoen te gekke surfcamps neer te zetten en in de Alpen alle deelnemers van het winterprogramma te voorzien van Wintersport materiaal. Met 2 rechterhanden draait hij zijn hand niet om voor wat voor technische klus dan ook.