Over Ripstar Surf

 

Ons Ripstar surf team bestaat uit gepassioneerde surfprofessionals die hun stoke op de gasten willen overbrengen door middel van kleinschalige quality surfcamps. Op onze twee unieke locaties aan de Franse Atlantische kust staat de surf op nummer één!

Wat maakt onze surfcamps zo bijzonder?
De kleinschaligheid, de persoonlijke sfeer en onze enorme passie voor de surfsport. We houden de camps bewust klein, zodat iedereen elkaar leert kennen en er genoeg persoonlijke aandacht is tijdens de lessen. Zowel onze gasten als crew worden aangemoedigd om zoveel mogelijk te surfen en deze passie met elkaar te delen. Lessen worden enkel uitgevoerd door onze eigen gediplomeerde instructeurs. Werkelijk alles wordt om het surfen heen gepland; ochtend- en sunset surfsessies horen er helemaal bij!

Beleving
Wij geloven dat de ervaring met surfen niet alleen moet liggen bij het uitvoeren van de surfsport, maar dat je de honger naar de surf ook moet proeven en meemaken! Zo bereiden onze chefs gezonde en gevarieerde maaltijden. Daarnaast bieden we naast de lessen veel surfgerelateerde clinics en activiteiten aan.

Uniek en duurzaam
Onze camps hebben een unieke locatie dicht aan zee en zijn geheel ingericht als een gezellig, knus Ripstar surfdorp. We houden rekening met duurzaamheid tijdens het opbouwen van deze camps. In onze merchandise en maaltijden proberen dit ook uit te dragen naar onze gasten. Zo plannen we bijvoorbeeld een vega dag in.

Speciaal voor avonturiers die de surfcultuur van een ander werelddeel willen ontdekken, bieden we reizen aan naar surfwalhalla’s op Bali en in Marokko.

Professionaliteit van de sport
Ripstar Surf streeft ernaar om de surfsport nog professioneler én toegankelijker te maken voor een brede doelgroep. We willen het niveau van instructeurs landelijk omhoog brengen door het aanbieden van level 1 en 2 instructeursopleidingen. Om de surfsport te stimuleren zijn we aanwezig op grote events en organiseren wij onze eigen surfevents. Daarnaast ontvangen wij het Nederlands Juniorenteam Surfteam van Surf Topsport Centrum jaarlijks tijdens een volledig verzorgde trainingsweek Montalivet, één van onze toplocaties aan de Franse kust.


De geschiedenis van Ripstar

Al veel mensen hebben door Ripstar hun hart verloren aan de zee. We nemen je mee in onze geschiedenis.

1990: Snowboardspecialist
Ons surfverhaal begint niet in Frankrijk, zoals je dat misschien verwacht. Het begint in Kaprun, Oostenrijk, waar Sjoerd Remmelink begin jaren negentig naam maakt met zijn snowboardschool. Als hij met de millennium wisseling naar Nederland verhuist, verhuist Ripstar mee. In ons lage landje worden de fundamenten gelegd voor de surfcamps zoals je die nu kent.


2000: Het ontstaan van ons surf label
Wat doe je met je energie als er geen sneeuw is? De ontwenningsverschijnselen drijven fanatieke wintersporters tijdens de zomer een donkere leegte in. We introduceren een nieuwe, inmiddels ontzettend populaire, actionsport in ons aanbod: golfsurfen. Ons aandeel in de surfwereld ligt in de beginjaren in activiteiten en weekendjes voor vaste winterklanten, maar neemt later steeds meer vaste vorm aan. In 2005 zetten we voor het eerst een geheel surfcamp neer. Dit doen we op een unieke locatie, waar we nog elk jaar terug komen: l’Amélie Plage. Dit camp heeft inmiddels vele broertjes en zusjes gekregen.


2005: Opleiding tot surfinstructeur
Terugkijkend op de lesgeschiedenis van de surfsport, kunnen we gelukkig stellen dat op het gebied van veiligheid enorm veel verbeterd is. Veiligheid is een van de dingen die wij hoog in het vaandel hebben staan. Waar het voorheen wereldwijd volledig geaccepteerd werd om beginners op hardboards les te geven en instructeurs nog niet aan strenge eisen hoefden te voldoen, is dat nu niet meer denkbaar. We sturen in onze beginjaren een team naar Engeland om daar een goede opleiding tot surfinstructeur te volgen. Vanaf dat moment hebben we een eigen gekwalificeerd surfteam. In 2005 volgt de overtreffende stap: we gaan een samenwerking aan met de ASI en de SLSGB. Hierdoor kunnen we surf opleidingen bieden om het landelijke niveau van surfleraren een niveau hoger te brengen. Hiermee groeit het eigen surf team en kunnen we de kwaliteit waarborgen die we nastreven.


2013: Young in de kinderschoenen
We werken al een tijdje samen met reisorganisaties als Vinea en Simbo die jeugdreizen aanbieden. We verzorgen de surflessen en de materialen voor deze jongeren camps. Hoe populair de sport ook wordt, de jongerenreizen zelf lijken animo te verliezen. We willen deze activiteit bij jongeren juist als sport stimuleren en niet ten onder zien gaan. Daarom nemen we een belangrijk besluit: we trekken op een nieuwe locatie een heel nieuw camp uit de grond: Pin Sec Young. Met de touwtjes in eigen handen weten we ieder jaar veel jeugd in contact te brengen met deze mooie sport. Het label Ripstar Young is geboren.


2011: Surf & Family
Ons camp in Amélie staat op een camping waar ook veel Nederlandse gezinnen komen. Tijdens de zomer wordt er regelmatig door families bij ons aangeklopt: “Wat zijn jullie aan het doen? Kunnen wij met onze kinderen ook een surfles nemen?” Het enthousiasme is aanstekelijk en we willen antwoord geven. Dat antwoord komt in de vorm van ons label Ripstar Family. De roots van dit label liggen in L’Amélie Plage, maar met het succes van dit family camp is ook een tweede camp op onze locatie in Montalivet geopend.

Toekomst
De weg die we hebben afgelegd is een gevolg van logische keuzes. Onze producten zijn tot stand gekomen door onze (vurige) drang om de sporten naar een hoger niveau te tillen en daarnaast de overtuiging dat onze nieuwe projecten een toegevoegde waarde leveren aan de betreffende tak van sport. Onze ontwikkeling loopt hierdoor gelijk met onze ambitie. We hoeven niet zo nodig de grootste te zijn, veel liever de beste. Dit betekent niet alleen dat onze activiteiten altijd in ontwikkeling zijn maar ook dat ons aanbod altijd mee zal evolueren naar de wens van onze deelnemers en onze eigen nieuwe creatieve ingevingen. Wij geloven dat hierachter onze succesformule schuilt.

“het einddoel doet er namelijk niet toe, maar wel de weg ernaartoe!”

Ripstar, searching since 1990


Achter de schermen

 

Eén ding is duidelijk als je bij ons de kantoordeuren binnenloopt: ons team bestaat uit een stelletje zot fanatieke sporters met een enorme liefde (bijna een noodzakelijke drang) voor het overdragen hiervan. En daarmee willen we onze gasten overtuigen zich gezellig aan te sluiten bij onze familie.
We stellen je voor:

Sjoerd

Oprichter
“ Ik wil mensen een beleving meegeven.”

Sjoerd is de oprichter van Ripstar. Zijn passie voor sport blijkt wel uit zijn behaalde successen: snowboarden in de wereldcup, het behalen van de Nederlands kampioenschappen en mountainbiken & motorcrosssen op hoog niveau. Niet gek hè? Sjoerd schreef daar nog een beetje geschiedenis bij door de eerste Nederlandse snowboardgids te worden. Hij trainde het interskiteam, de staalichopleiding en de snowboardselectie waarmee zijn verhaal nog indrukwekkender is. Maar dan gaat het roer om, hij besluit de topsport achter zich te laten om zich volledig in te zetten voor zijn bedrijf. Hier start de ontwikkeling tot Ripstar zoals jij het nu kent. Dat Extreme Sport door zijn aderen vloeit, is zonder twijfel vast te stellen. De beleving van die sport geeft hij graag mee aan de onze gasten. Zijn eigen mooiste reis met Ripstar? "Alles wat ik nog niet gedaan heb."

Diploma's: Snowboard Anwärter, Snowboard Landes, Alpinkurs, Snowboard Staatlich, Snowboard gids


Bianca

Backoffice
“Ripstar is één grote familie.”

Als Bianca in 1994 in Oostenrijk haar anwärter haalt, vraagt Sjoerd haar om voor zijn snowboardschool te komen werken. Tot 2000 geeft ze veel lessen in Kaprun. Hoe ze inmiddels uitgegroeid is tot de spil binnen ons bedrijf? “Een beetje cliché, maar ik kreeg verkering met de baas.” Ze ontplooit zich tot een onmisbare kracht voor Ripstar. Het organisatorische gedeelte van de opleidingen en de freeride en backcountry afdeling ligt bij haar. Tevens kun je bij haar je custom reis organiseren. Daarnaast is ze als een soort minister van financiën verantwoordelijk voor de administratieve kant van het bedrijf. Volgens haar is Ripstar één grote familie van sporters waarvan het enthousiasme uit de tenen komt. In al haar tijd bij Ripstar kan ze terugkijken op veel bijzonder momenten, maar op nummer 1 staat toch zeker haar expeditie naar Spitsbergen.

Diploma's: Snowboard Anwärter, Snowboard Landes, Alpinkurs


Bertijn

Operationeel manager
“Ga echt een keer mee in een backcountryreis, dit is zo anders dan een doorsnee wintersport.”

Bertijn is al erg lang actief binnen Ripstar. Als hij in 1999 zijn snowboard anwärter haalt bij de snowboardschool in Kaprun, begint hij als snowboard instructeur bij Ripstar. Later rondt hij zijn staatlichopleiding af en begeleidt dan veel backcountry- en freeridecamps. Volgens hem moet je echt een keer meegaan met een Backcountry reis, omdat dit zó anders is dan een doorsnee wintersport. Bertijn wil mensen verrassen met de oneindige mogelijkheden van snowboarden en helpt je graag een stapje verder in deze sport. Zijn vetste reis met Ripstar was een snowtrip naar Riksgränsen in Zweden. Na meerdere seizoenen in de sneeuw, gebruikt hij momenteel zijn ervaringen in zijn rol als operationeel manager op ons kantoor in Amsterdam.

Diploma's: Diploma's: Snowboard Anwärter, Snowboard Landes, Alpinkurs, Snowboard Staatlich


Bart

Marketing manager
“We make our world our playground.”

Van jongs af aan beoefent Bart onvoorstelbaar veel sporten, met in zijn top 3 uiteraard snowboarden en golfsurfen. Het enthousiasme voor Ripstar begint nadat hij in 2010 een snowboardwedstrijd wint, waarbij de prijs een verblijf in een Ripstar surfcamp is. De zomer daarop komt hij jaarlijks terug naar Frankrijk en bekleedt hij diverse functies op de surfcamps. In de winter draait hij mee als snowboardinstructeur. Voor een afstudeerplek is Ripstar dan ook geen vreemde keuze. Tijdens deze stage ontwikkelt hij het label Ripstar Young. Met zijn ervaring in reizen, het aanbod van Ripstar, zijn kennis van action sports en een sportopleiding is Bart de levende succesformule voor een vaste plek op het Ripstar kantoor. Hij werkt als marketing manager en houdt daarnaast samen met Bertijn het personeel in het gareel. Het zal je niet verbazen dat Bart in zijn sport en op werk de lat hoog legt, hij is ongelooflijk ambitieus en heeft plezier in wat hij doet: “We make our world our playground.”

Diploma's: Snowboard Anwärter, Snowboard Landes, Alpinkurs


Anne-Roos

Productmanager surf
“Mijn specialisme kenmerkt zich door de contrasterende continue flow tussen het kind en volwassen zijn.“

Wie Roos kent, weet dat ze een enorme fanatiekeling is. Zoals vele surfers met haar, is ze in het surfen een enorme streber en een slechte verliezer van de oceaan. Surfen is volgens haar dan ook meer dan enkel een sport. Tijdens onze surftrips verzekert ze je jou onder te dompelen in die gehele levensstijl. Doordat ze bijna alle functies binnen de camps bekleed heeft, rent ze nu met al deze ervaring als productmanager van Ripstar-Surf van hot naar her. Alle surf-gerelateerde zaken met betrekking tot onze camps en services komen op haar (surf)bord (ha-ha) terecht. In de zomer zal je haar gegarandeerd in Frankrijk aantreffen waarbij ze de kwaliteit van ons surfproduct waarborgt. Daar mag je haar trouwens altijd op de schouder kloppen voor een kwallengevecht!

Diploma's: surfinstructeur level 1, Lifesaver and Ocean Rescue


Anne

PR en Marketing medewerker
“Surfen is de rode draad in alles wat ik doe.”

Na drie jaar als kunstdocent te hebben gewerkt besluit Anne een trip naar Australië te ondernemen. Wat gepland staat als een bezoek van drie maanden, loopt uit op een drie-jarig zwerfbestaan waarin surfen de leidraad vormt. In die tijd draait ze ook een seizoen mee als surfinstructeur op het Young camp van Ripstar. Als er anderhalf jaar later een vacature voorbij komt voor een kantoorfunctie in Amsterdam, twijfelt ze geen moment en besluit ze opnieuw haar hele hebben en houden in te pakken. Dit keer zegt ze haar woonplaats in Tenerife gedag en neemt met enkel een koffer permanent intrek in Scheveningen. De content van de website en sociale kanalen zijn onder haar beheer. De duim omhoog die jij op onze sociale kanalen geeft, is haar schouderklopje. Als ambitieuze taalnerd met een onvervulbare liefde voor surfen, probeert ze online de Ripstar familie uit te breiden.

Diploma's: surfinstructeur level 1, Lifesaver and Ocean Rescue


Laura

HR manager Surf
“Don't be kak, be lekker.”

Laura komt binnen bij Ripstar als stagiare vanuit haar studie Sport Management & Ondernemen. Haar opvatting over sport past uitstekend bij de filosofie van Ripstar. Het aanleren van een sport gaat niet alleen om technische aspecten. Het kennismaken met de lifestyle is ook belangrijk. In een snowboard les zal ze je dan ook als eerste leren om al staande je board aan te doen. Zo sla je die awkward fase over van ‘die beginner’ die zittend z’n board aan moet doen. Laura laat zien dat er bij Ripstar veel mogelijk is als het gaat om een baan combineren met de reispassie de we allemaal hebben. Haar werkplek was tot voor kort namelijk in Zuid-Afrika. Ze schuwde niet af en toe eens een fotootje te sturen, bijvoorbeeld een Laura met laptop aan het zwembad. Inmiddels is ze weer bij ons terug in Amsterdam waar ze de zomerplanning in elkaar puzzelt.

Diploma's: Snowboard Anwärter


Noa

Product manager Surf & Family

Noa solliciteert voor een stageplek bij Ripstar nadat ze met haar opleiding SM&O op wintersport gaat. Ripstar verzorgt voor deze trip de materialen. Ondertussen behaalt ze haar Anwärter snowboarden en probeert ze zo veel mogelijk in de sneeuw te zijn. Eenmaal binnen bij Ripstar is het moeilijk afscheid nemen, dus is Noa nog altijd deel van het kantoorteam in Amsterdam. Momenteel voert ze haar afstudeerstage uit. Tijdens de zomer is ze de surf afdeling gaan verkennen en inmiddels heeft ze de functie van productmanager bij Surf & Family. Bel je met vragen voor een familie vakantie? Grote kans dat je het volgende hoort: “Ik geef je aan mijn collega die álles weet over Family.” Waarop Noa, ons wandelend-informatiepunt, de telefoon overneemt. Naast het contact vooraf denkt en werkt ze het product uit en bewaakt ze op locatie de kwaliteit hiervan. In de zomer zul je haar als camp-manager op Surf & Family Montalivet aantreffen.

Diploma's: Snowboard Anwärter