Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Geen Surf, wat te doen?

Het kan wel eens voorkomen dat er geen golven zijn, wat doe je dan? Hieronder lees je een paar leuke surfspelletjes als alternatief!

Surfen in Montalivet
 • Leestijd: 3 minuten

Hoe vervelend is het als je net op surfvakantie bent, en er zijn een dag lang geen golven? We hopen natuurlijk dat het niet zal voorvallen, maar de oceaan is natuurlijk onvoorspelbaar. Daarom vertellen we je graag over onze favoriete surfspelletjes als alternatief!

1/ Balance board

Een Balance board helpt je bij het verbeteren van je stabiliteit, je buik- en onderrugspieren. Dit zijn allerlei spieren die je gebruikt tijdens het surfen en dus aller tijden thuis kan oefenen als er geen surf is. Ook helpt een Balance board om trucjes te leren die je later weer op het water kan uit oefenen. Hierdoor heb je al een grote voorsprong op je surfbuddy’s.

Balance board

2/ Slackline

Slacklinen is een goede manier om te trainen voor het surfen. Met slacklinen balanceer je op een strak gespannen band die veert. Hiermee train je balans, concentratie en coördinatie. Slacklinen kan je bijna overal uitvoeren, je kan samen met je vrienden naar het park gaan en daar de hele dag oefenen. Let wel op dat er twee bomen zijn waar je de slackline aan kan vast maken.

Hoe cool is dit?

3/ Spelletjes in het water

Naast allemaal balans oefeningen voor het surfen, kun je natuurlijk ook gewoon plezier maken in het water. Bijvoorbeeld door allen surfboards (softops) in het water te leggen in een rij. Zorg dat een aantal mensen de boards op dezelfde plek houdt. En dan is het de bedoeling dat iemand zo snel mogelijk van de ene kant tot de andere kant komt via de surfboards. Zo kan je er een leuke wedstrijd van maken en stiekem ben je toch ook bezig met je balans oefenen. Of je kan natuurlijk ook nog altijd een piramide maken met je vrienden op de surfboards.

4/ Longboarden/skateboarden/surfskate

Als je in Nederland woont komt het wel eens voor dat je lange tijd niet kan surfen. Dit kan omdat je ver van de kust woont, moet werken óf geen zin hebt de koude zee in te gaan. Toch wil je niet dat al je progressie van de zomer wegvalt. Daarom doen veel surfers naast het surfen aan: skateboarden/longboarden/ surfskaten. Dit zijn drie verschillende boardsports die je helpen om soepel te blijven voor het surfen. De basis van skateboarden heeft veel overeenkomsten met surfen. Longboarden kan je doen voor lange afstanden om je conditie op pijl te houden óf om dance tricks mee te leren. En het surfskaten zorgt ervoor dat je sneller en soepeler wordt voor de komende zomer.

5/ Wakeboarden

Tot slot als er echt dagen geen golven zijn en je wilt écht weer op het water zijn, kun je ook indoor surfen bij Down Under, dit is geschikt voor jong en oud. Met een snelheid tussen de 30 en 70 kilometer per uur wordt er water tegen een schuin oplopend vlak gespoten. Hierdoor ontstaat er een kunstmatige golf waar je op kan surfen. Het is natuurlijk niet hetzelfde als golfsurfen, maar nog steeds een vet alternatief om toch op het water te zijn. Wist je dat er ook kan wakeboarden én dat wij een wakeboardcamp aanbieden in de zomer voor jongeren?

Let's wake!

Ontdek al onze stories: