Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 73 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 22 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

De beste kitesurf-spots: ontdek hier de leukste plekken!

Wij zetten een paar vette kitesurf-spots op een rijtje!

  • Leestijd: 6 minuten

Ben jij een kitesurfer en ben je nog op zoek naar locatie-inspiratie voor je volgende kite-trip? Dan hebben wij alvast even de 10 leukste kitesurf-spots over de hele wereld uitgezocht. Laat je inspireren en get stoked!

1/ Tarifa, Spanje

Tarifa is hét kitesurf paradijs van Europa! Het ligt in Spanje, bij de straat van Gibraltar en het is ook meteen het meest zuidelijke punt van Europa. Doorheen het stadje blaast een goede, consistente wind, wat het ideaal maakt om te kitesurfen! Er zijn veel kitesurfscholen in de buurt en er worden jaarlijks ook kitesurfwedstrijden gehouden. Deze spot is zeker de moeite waard om eens te checken als je van kitesurfen houdt!

2/ Maui, Hawaï

Maui, een van de eilanden van Hawaï, staat bekend om zijn prachtige stranden, constante passaatwinden en ideale omstandigheden voor kitesurfen. Ho’okipa Beach Park en Kanaha Beach Park zijn populaire plekken, waar een gezellige kite-community leeft en het heerlijk vertoeven is. Droom je ervan om ooit naar Hawaii te gaan? Dan is kitesurfen op Maui zeker een aanrader!

3/ Kaapstad, Zuid-Afrika

Kaapstad is een fantastische toeristische bestemming voor vele redenen en kitesurfen is daar zeker één van! Deze bruisende stad in Zuid-Afrika biedt geweldige kitesurfmogelijkheden, vooral rond Bloubergstrand en Langebaan. Je vindt er diverse spots met verschillende windomstandigheden, ideaal voor alle niveaus!

4/ Sicilië, Italië

Op het Italiaanse eiland Sicilië heb je de mogelijkheid om te gaan kitesurfen op een grote lagune! De beste momenten om naar Sicilië af te zakken om te kitesurfen zijn de lente en herfst, dan heb je de ideale combinatie van goed weer en goede wind. Tijdens deze topmaanden organiseert Ripstar dan ook een topvakantie op Sicilië. Heb je zin om met ons mee te gaan kitesurfen op de grootste lagune van Europa en daarnaast te genieten van goed weer en eindeloze gezelligheid? Dan kun je hier meer info krijgen!

5/ Cabarete, Dominicaanse Republiek

Cabarete is een kitesurfhotspot in het Caribisch gebied. Het heeft constant waaiende passaatwinden en warme wateren, ideaal voor kitesurfers van alle niveaus. De wind is er zo goed en consistent, dat er regelmatig competities worden gehouden. Naast het kitesurfen is Cabarete ook een prachtige vakantiebestemming waar je heerlijk tot rust kunt komen. Er is veel leven in het dorpje en er zijn prachtige witte stranden te vinden!

6/ Cumbuco, Brazilië

Cumbuco, gelegen nabij Fortaleza is een prachtige kitesurfspot met mooie duinen en langgerekte stranden. Het kustplaatsje heeft sterke en stabiele winden, witte zandstranden en warm water. Het is een geliefde bestemming voor kitesurfers van alle niveaus.

7/ Hood River, Oregon, Verenigde Staten

Hood River in de staat Oregon is een toplocatie voor kitesurfers, met sterke winden en prachtige uitzichten op de Columbia River Gorge. De koele oceaanwind gaat over de woestijn van West-Amerika naar Hood River, wat van mei tot en met september voor een ideale kitesurfwind zorgt! Naast de rivier ligt ook een heel leuk stadje, met vriendelijke locals en een leuke, sportieve community.

8/ El Gouna, Egypte

El Gouna is een kitesurfparadijs op de Rode Zee in Egypte, met ondiep water, constante wind en een prachtige lagune. Het is ook een populaire bestemming voor beginners, omdat de zee er niet te wild is. Het is er ook superlekker weer, kitesurfen kan gewoon in je boardshorts! El Gouna is ook een luxueuze, mooie stad waar je gezellig kunt vertoeven. Ideaal dus voor een ontspannende strandvakantie met heel veel kiten!

9/ Le Morne, Mauritius

Le Morne biedt spectaculaire kitesurfmogelijkheden met turquoise water, witte zandstranden en de legendarische One Eye-wave. Deze golf is een uitdaging, zelfs voor de meest ervaren kitesurfers. Het is een krachtige golf die honderden meters afrolt door de zee. 1 verkeerde beweging op deze golf en je hebt de wipeout van je leven! Gelukkig zijn er op dit eiland ook kitespots voor minder ervaren kitesurfers en kun je in Le Morne de tijd van je leven hebben!

10/ Ringkøbing, Denemarken

Ringkøbing is een kleine, gezellige stad in Denemarken die gelegen is naast het Ringkøbing Fjord. Dit Fjord is ideaal voor beginnende en ervaren kitesurfers. Er is altijd veel wind aanwezig, wat maakt dat het bijna altijd mogelijk is om lekker te kiten! Het ligt op slechts 800 kilometer van Amsterdam, wat het makkelijk te bereiken maakt voor ons!

In Ringkøbing zijn veel leuke dingen te doen. In de zomer zitten de terrasjes lekker vol en worden er veel evenementen rondom het Fjord en in het stadje georganiseerd. Het leukst van al? Op Ringkøbing staat ons kitesurfcamp voor volwassenen. Daar kun je met de Ripstar kitesurf instructeurs en een gezellige groep leren kitesurfen of je kitesurf-skills naar een hoger niveau tillen! Je slaapt op een super gezellig camp en naast het kitesurfen doen we allerlei leuke activiteiten. Zin om met ons mee te komen? Dan vind je hier meer informatie!

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige plekken om te kitesurfen. Houd er rekening mee dat de beste tijd om te kitesurfen kan variëren afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden op elke locatie. Meer over de (kite)surf cultuur lees je op onze Ripstar stories!

Kom mee kiten met ons!

Ontdek al onze stories: