Alpinkurs

De (Landes)opleiding tot snowboardleraar is volledig bij het behalen van de Alpinkurs. In deze 6-daagse cursus leer je groepen begeleiden bij off-piste afdalingen. Onderdelen die daarbij aan bod komen zijn: kaartlezen, oriëntering, sneeuw- & lawinekunde en transceiver zoeken. De cursus wordt begeleid door gediplomeerde Oostenrijkse berggidsen. De opgedane vaardigheden worden aan het einde van de cursus getest door middel van examens, afgenomen in het Duits.

Alpinkurs Orientatie

De eigen snowboardvaardigheden worden tijdens de Alpinkurs niet getest, want het is alleen mogelijk mee te doen na het behalen van de Landes. Deelnemers moeten tijdens de cursus in het bezit zijn van een aantal zaken, waaronder een kompas, tranceiver (lawinepieper), telescoopstokken, een schep, een sonde, een flinke portie lef en gezond verstand. Een voorliefde voor freeriden en een goed uithoudingsvermogen om ze al hikend te bereiken zijn geen officiële vereisten, maar werken uiteraard wel in je voordeel. Wil je eerst nog wat meer ervaring op doen buiten de piste? Ga dan van tevoren met één van onze freeride camps mee.

 

Verblijf

Het verblijf is inbegrepen in de reissom. Gedurende de cursus verblijf je op basis van halfpension in Hotel Alp Larain in Mathon.


Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. Veel van onze deelnemers rijden gezamelijk naar de locatie. Stuur een email naar snow@ripstar.nl als je vooraf met elkaar in contact wil komen om carpool afspraken te maken.


Data & Prijzen

Ischgl / Mathon [A], 6 t/m 14 december 2018 € 1000,-
Ischgl / Mathon [A], 5 t/m 12 april  2019 € 1150,-

 

Inclusief

  • Hotel o.b.v. halfpension (8 nachten) in 2-3 persoonskamers
  • 7-daagse liftpas
  • 8 cursusdagen met praktijk- en theorielessen
  • Lesmateriaal
  • Examenkosten
  • Ripstar Membership

Exlusief


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen