Powderhunt Week

Ben jij altijd op zoek naar de dikste poeder, dan is dit de trip voor jou! Tijdens de Powderhunt gaan we op zoek naar de beste poederlocatie van het moment. De plek is dus helemaal afhankelijk van waar de meeste sneeuw gaat vallen en de beste off-piste mogelijkheden zijn, alleen de periode staat vast. Vanaf drie dagen van tevoren beslissen we pas waar we naar toe gaan, zodat je zeker weet dat bij de eerste bocht de poeder al om je oren vliegt! Meld je hier ook aan voor de Powderhunt Alert.


Programma

Tijdens de Powderhunt zijn we op zoek naar de beste poederomstandigheden, dat betekent niet alleen veel verse sneeuw, maar ook veilige omstandigheden. We zullen dus niet altijd kiezen voor het gebied waar de meeste sneeuw valt, maar vooral waar we de beste poeder kunnen rijden! Het programma passen we dan ook aan op de omstandigheden. Komt de sneeuw nog met bakken naar beneden, dan zullen we onze poederruns zoeken in de wat lager gelegen gebieden en tussen de bomen, zodat we nog voldoende zicht hebben. Komt de zon er door, dan knallen we natuurlijk als eerste door de grote open poedervelden bovenop de berg. Wie de beste poeder wilt rijden, moet flexibel zijn!

Vanaf de eerste dag is het gelijk volop knallen in de poeder! We gaan elke dag op zoek naar de mooiste off-piste runs. We zullen ook zeker nog even oefenen met de lawine piepers, zoals het gebruiken en zoeken hiervan. Het kan zijn dat we soms een klein stukje moeten lopen om de beste afdalingen te bereiken, maar hiervoor heb je geen speciale uitrusting nodig. 

Elke dag worden door de gids de beste afdalingen uitgestippeld. Indien de omstandigheden dit toelaten wordt er gebruik gemaakt van verschillende gebieden in de regio. We zullen tijdens de Powderhunt vooral heel veel knallen. 

Aankomst: Zondag middag
Vertrek: Vrijdag na het skiën/boarden

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!! 
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau, etc. Doordat we met de Powderhunt de plekken op zoeken waar verse poeder valt, zullen we de afdalingen aanpassen aan de weersomstandigheden.

Gids
De berggids, ski-of snowboardgids is vijf dagen aanwezig, van maandag tot en met vrijdag. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.

Tailguide
Naast de gids zal er ook een tailguide namens Ripstar mee gaan. Deze zorgt er niet alleen voor dat de week soepel verloopt, maar zal ook overdag met ons mee gaan om de actie vast te leggen op foto en video!


Niveau

Een powderhunt is niet bedoeld als eerste off-piste ervaring. Je bent al vaker buiten de piste geweest en je hebt natuurlijk geen problemen met heupdiepe sneeuw. Daarnaast hou je een dag poeder knallen goed vol, want bij een powderhunt proberen we vooral veel meters te maken.

Afdalen: Je komt naar beneden in middelsteil terrein (<35 graden). Verder zijn treeruns en heupdiepe sneeuw geen probleem.
Conditie: Een dag off-piste met de lift kan je aan.
Ervaring: Je bent eerder met een gids buiten de piste geweest.
Kennis: Je kan omgaan met een lawinepieper, schep en sonde.


Locatie

De locatie is afhankelijk van waar de meeste sneeuw gaat vallen. In de week voordat de trip begint, bepalen we pas waar we naar toe gaan. Zodat we zeker weten dat we de beste poedergarantie hebben.

Als het gaat sneeuwen in de Alpen betekent dat niet dat er overal poeder gereden kan worden. Als de dump bijvoorbeeld vanuit het zuiden komt, dan is het in grote delen van Italië goed poederen, maar aan de noordkant van de Alpen hebben we dan vaak last van een warme wind die de sneeuw sneller doet smelten. Door de kennis en ervaring van onze gidsen kunnen we in de week voor vertrek voorspellen waar de beste poedergarantie te vinden is.

Sneeuwkaart


Accommodatie

De accommodatie is net als de locatie onbekend. Drie dagen voor de Powderhunt beslissen we waar we naar toe gaan en waar we verblijven. We verblijven altijd in appartementen op basis van logies of een pension op basis van logies en ontbijt. Ook hier is een upgrade naar een hotel of 1-persoonskamer op aanvraag en tegen bijbetaling mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar snow@ripstar.nl. De overnachtingen zijn van zondag t/m vrijdag tijdens de weektrips en van vrijdag t/m zondag tijdens de weekendtrips.


Materiaal

Hoe zit het met de ski's en snowboards?

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een ski- of snowboardset te huren. Ook is het mogelijk een deel van deze set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de backcountry uitrusting in?

Bij Ripstar kun je deze reis ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen.

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

  • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
  • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
  • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 30)
  • Ski- of snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
  • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
  • Vrijetijdskleding
  • Toiletspullen (evt. medicijnen)
  • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
  • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. We bemiddelen in carpoolmogelijkheden onder de geboekte deelnemers, daarvoor kun je ons een mailtje sturen aan snow@ripstar.nl

Lokaal maken we af en toe gebruik van de skibus, deze is vaak bij de prijs van de liftpas inbegrepen. Mochten we een keer een taxi regelen na een verre afdaling, dan delen we deze kosten.

Vervoer


Data & Prijzen

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes. 

Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen