Custom off-piste reizen

Wil je met je vrienden een exclusieve offpiste trip organiseren? Kies een bestemming, prik de datum en stel in overleg met Ripstar je eigen programma samen! Met onze jarenlange ervaring beschikken we over een uitgebreid netwerk en hebben we alle kennis voor een geslaagde, avontuurlijke vakantie in huis. Uiteraard zal een gediplomeerde Ripstar gids jullie begeleiden in de witte vergezichten van de ongerepte natuur. 

Het samenstellen van een Custom offpiste trip is mogelijk voor alle groepsgroottes. Niet alleen vrienden en familie zijn welkom, maar ook voor bedrijven, clubs en shops stellen we programma’s samen.

Locatie

In het maken van een keuze voor de locatie ben je helemaal vrij. Je kunt kiezen uit één van onze standaardbestemmingen zoals hieronder genoemd. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere bestemmingen zoals het hoge noorden van Riksgränsen (Zweden),  de diepe poeder van Hokkaido (Japan) en de steile lijnen van Alaska (USA). Omdat onze kennis verder reikt dan ons aanbod, zijn er ook vele alternatieven mogelijk.

Snowboard bestemmingen

Oostenrijk

Zwitserland

Frankrijk

Italië

Scandinavië

Internationaal

Heliboard en heliski locaties

Splitboard en toerski locaties

 

Niveau

Omdat je bij deze Customtrip je eigen groep kan samenstellen is er geen instapniveau waaraan je moet voldoen. Het is echter wel aan te raden om ervoor te zorgen dat het niveau binnen de groep niet te ver uiteen loopt. We werken met gecertificeerde gidsen die elk niveau begeleiden. Wil je iets specifieks leren? Er zijn tal van mogelijkheden, zoals de beginselen van het freeriden onder de knie krijgen, een backcountry trip met diverse hikes of een expeditie naar de Mont Blanc.

Snowboard activiteiten

Accommodatie

Kies wat bij jouw trip past, zoals overnachten in een berghut, tent of iglo. Wil je liever een luxer en minder extreem onderkomen? Bekijk dan welk hotel of pension geschikt is als uitvalbasis tijdens jullie trip. Zoek je echt iets speciaals, dan is de Powderbus een geschikt alternatief!

Snowboard accommodaties

Materiaal

Wij kunnen zorgen voor het beste ski- en snowboardmateriaal. Door onze nauwe samenwerking met het merk Salomon kunnen we het nieuwste materiaal leveren dat perfect bij de activiteit past, of het nu gaat om eindeloze treeruns of lange toertochten.

Wil je eens wat anders proberen dan je eigen ski's of board, dan is het ook mogelijk om een dag kosteloos ons Salomon freeridemateriaal te testen. Er zullen verschillende modellen en lengtes aanwezig zijn tijdens de reis. Probeer de verschillende modellen en vind uit welke het beste bij jouw stijl past.

Bij Ripstar kan je gedurende deze week ook offpistesets huren, dat wil zeggen een rugzak met hierin een lawinepieper, een schep en een sonde. Ripstar werkt met de splinternieuwe Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan de voorgaande modellen.

Ripstar werkt samen met Ortovox airbags. Indien je niet in bezit bent van een airbag kun je deze in de offerte laten opnemen. Ripstar is de eerste organisatie in Nederland die een lawine airbag inzet bij alle off-piste trips. Wij vinden dat je zelfs het kleinste restrisico moet beperken tot een minimum.

Snowboard uitrusting

Vervoer

De keuze van het vervoermiddel is geheel aan jou. Naast de gebruikelijke reis met de auto, trein, bus en/of vliegtuig, bieden we nog twee andere mogelijkheden aan: de camper en de Powdershuttle.

Wintersport vervoer

Camper

Met een wintercamper naar de Alpen is de droom van veel powderhunters! We rijden naar de gebieden toe waar de beste dump is geweest of overnachten op plaatsen waar verse sneeuw wordt verwacht. Zo ben je er niet alleen als eerste bij, je bent tevens verzekerd van een sneeuwzekere vakantie; maximale flexibiliteit! De camper is van alle gemakken voorzien. Er is slaapruimte voor 4-6 personen met een garage, keuken, koelkast, douche, toilet, tv, airco en natuurlijk een goede verwarming. De camper is voorzien van elektriciteit en ruime oplaad mogelijkheden voor je speeltjes. We zullen buiten de nachtelijke uurtjes echter niet veel tijd in de camper doorbrengen.

Powdershuttle

De Powdershuttle biedt plaats voor 8 personen en hun bagage. Deze manier van reizen is ideaal als je elkaar al beter kent of juist beter wilt leren kennen. De Powdershuttle is niet alleen handig voor de reis vanuit Nederland, maar kan ook ter plekke worden ingezet. Zo maak je van je vakantie een relaxte roadtrip door tal van gebieden te bezoeken en de beste sneeuw achterna te reizen!

Haal het maximale uit je vakantie!

Info aanvragen