KaPOW Freeride Opening

 

Helaas hebben we het besluit moeten nemen om KaPOW Freeride Kick-off 2019 te cancellen.

Door het verschrikkelijke lawine-ongeluk op 9 november tijdens de Winteropening in Sölden hebben wij tot ons grote verdriet twee van onze dierbare collega's, Roy en Stephan, verloren. De gehele organisatie van dit evenement lag in de handen van Roy en Stephan. Bovendien zou KaPOW dit jaar plaatsvinden in Sölden, dezelfde locatie als waar begin deze maand het lawineongeval plaatsvond. Om deze redenen valt het ons als team mentaal en emotioneel erg zwaar om de organisatie van KaPOW op ons te nemen. Wij hebben de beslissing genomen om dit jaar KaPOW niet door te laten gaan. 
 
We beraden ons momenteel op een alternatief voor KaPOW later in het seizoen. Dit is nog niet definitief, maar hierover zullen we spoedig informeren wanneer dit gaat plaatsvinden.
Heeft u vragen hierover neem dan gerust contact met ons op.
Wij bedanken u voor uw begrip. 

Het Ripstar Team

Kapow Freeride Opening

SÖLDEN [A], 13 t/m 15 december 2019

  • KaPOW 2019: € 449,- incl. 2 overnachtingen, ontbijt, diner, clinics en een 3-daagse liftpas.

 

KaPOW 2019 is powered by:


Programma

Vanaf donderdagmiddag is aankomst en inchecken al mogelijk op de accommodatie (tegen meerprijs). De exacte tijd voor inchecken wordt nog gecommuniceerd. Tijdens het inchecken ontvang je ook je liftpas.

2,5 dag privé gids
Kies je ervoor om in plaats van de clinics te volgen 2,5 dag een gids te boeken (maximale groepsgrootte van 6 pers.) dan zul je vrijdag, zaterdag en zondachtochtend met jouw eigen gids op pad gaan. Deze dagen staan in het teken van veel off-piste rijden in de backcountry van Sölden en splitboarden/toerskiën.

Vrijdag
07:30 – 08:30 Ontbijt + extra incheckmoment
09:00 – 16:00 Testcenter geopend op de berg
09:30 – 12:00 Clinic ronde 1
13:00 – 15:30 Clinic ronde 2
16:00 – 18:00 Afterride in het hotel of bar
19:00 – 20:00 Dinner in het hotel
20:30 – 21:30 Theorieclinic

Zaterdag
07:30 – 08:30 Ontbijt
09:00 – 16:00 Testcenter geopend op de berg
09:30 – 12:00 Clinic ronde 1
13:00 – 15:30 Clinic ronde 2
16:00 – 18:00 Afterride in het hotel of bar
19:00 – 20:00 Dinner in het hotel
21:00 – 00:00 Party

Zondag
07:30 – 09:00 Ontbijt en aansluitend uitchecken
09:00 – 13:00 Testcenter geopend op de berg
09:30 – 12:00 Clinics
12:00 – 13:00 Afsluiting
13:00 – 00:00 Evt. vertrek naar Nederland


Free clinics!

Tijdens KaPOW geven we op vrijdag en zaterdag de hele dag clinics. Op zondag vinden er alleen clinics plaats in de ochtend, om iedereen tijd en ruimte te geven om fris naar Nederland te kunnen vertrekken. Je zal ingedeeld worden in drie clinics. Je drie clinic voorkeuren kun je opgeven in het inschrijfformulier.

Het uiteindelijke programma en daar bijbehorende clinic indeling wordt ter plaatse bekend gemaakt en is afhankelijk van de sneeuw- en weersomstandigheden. We bieden verschillende soorten clinics aan. Allemaal natuurlijk onder de professionele begeleiding van onze gidsen en coaches.

Lawinepieper zoeken

De basis voor elke freerider. Tijdens deze clinic behandelen we hoe je te werk gaat, als er iemand in een lawine terecht is gekomen. Na een korte uitleg, ga je vervolgens zelf aan de slag, om met behulp van de safety uitrusting een slachtoffer te vinden en uit te graven. Uiteraard krijg je hierbij de nodige tips, feedback en extra informatie, zodat je in staat bent om iemand snel te lokaliseren en onder de sneeuw vandaan te halen.

Pieper zoeken

Off-piste techniek

Deze clinic is geschikt voor beginnende en gevorderde freeriders. We zullen zowel op de piste als off-piste bezig zijn om je freeride techniek te verbeteren, zodat je je nog makkelijker en met meer plezier buiten de pistes kunt begeven. Bij de beginnende freeriders zal de focus liggen op 'hoe' je off-piste rijdt. Bij de ervaren freeriders zullen we thema's als steil terrein, verspoord terrein, cliffdrops en poederjibs behandelen.

Freeride level 1

Deze clinic is zowel voor de beginnende als gevorderde freerider. Tijdens deze clinic gaan we op zoek naar poedersneeuw, zonder daarvoor te hoeven hiken. Onze gidsen kennen namelijk de verborgen poederveldjes van het gebied en brengen je naar de mooiste onverspoorde hellingen om je eigen lijnen te kunnen zetten.

Freeride level 2

De freeride level 2 clinic is voor de gevorderde freerider die graag wat verder weg van het gebied wil. We gaan op zoek naar de mooiste poedersneeuw waar we af en toe een stuk voor moeten lopen. Deze hikes zullen meestal tussen 5 en 30 min. duren. De beloning is natuurlijk dat we de poeder helling helemaal voor onszelf hebben!

Splitboard/toerski intro

Earn your turns... Met een splitboard en toerskiën zijn er geen grenzen meer aan welke hellingen je kunt bereiken. Ben jij benieuwd wat het splitboarden en toerskiën precies inhoudt? Volg dan de splitboard/toerski intro clinic om het onder de knie te krijgen. Hoe bouw je een splitboard om van lopen naar boarden of hoe zet ik mijn bindingen om van ski naar toer modus; wat moet ik met die vellen; hoe loop ik het beste omhoog; wat is precies 'spitzekehren' en hoe is het om op splitboard of toerski's af te dalen? Tijdens deze clinic komt het allemaal aan bod. Heb je geen eigen toer materiaal?? Geen probleem, je kan tijdens de clinic kosteloos een van onze splitboards of toerski's uitproberen.

Splitboarden/toerskiën

Deze clinic is voor de gevorderde freerider die een stap verder wilt. Met behulp van onze splitboards en toerski's maken we een tocht die ons dieper in de backcountry brengt. Met een hike van 2-3 uur komen we op plekken waar niemand komt. Dat brengt ons bij de allermooiste afdalingen! Het looptempo passen we natuurlijk aan op de groep, maar je moet wel in staat zijn om 2 uur te hiken. Mocht je met deze clinic mee willen, dan is het van belang dat je al toerervaring hebt of tijdens het weekend de 'intro clinic' gevolgd hebt. Heb je geen eigen toermateriaal? Geen probleem, je kan tijdens de clinic kosteloos een van onze splitboards of toerski's uitproberen.

Kapow Splitboarden

Line choice

Voor iedereen die een stap bewuster wilt freeriden. Hoe maak je optimaal gebruik van de features op de helling en hoe kan je al op een afstand je run naar beneden plannen. Bewuster je lijn kiezen biedt je meer mogelijkheden tijdens de afdaling, dus meer fun en snellere progressie.

Ski/snowboard mountaineering

Letterlijk en figuurlijk de 'top' van de off-piste, maar deze clinic is ook toegankelijk voor de licht gevorderde freeriders! Tijdens deze clinic behandelen we wat er allemaal komt kijken bij het rijden van lijnen in extreem terrein. Afhankelijk van de omstandigheden gaan we een kijkje nemen in de gletsjer, behandelen we gletsjerspleet reddingen en zullen we een stuk gaan abseilen met je ski's of snowboard op de rug.

Theorie

Tijdens de avonden zullen we verschillende theorieclinics geven. Wil jij meer weten over sneeuw- en lawinekunde, of hoe een freeride-pro zijn lijnen uitkiest? Schuif dan 's avonds aan in onze presentatieruimte in het hotel en luister naar wat onze gidsen te vertellen hebben. Hier hoef je je niet van tevoren voor op te geven.

Kapow theorie clinics


Locatie

Gebied

Sölden is een bekend skigebied onder veel Nederlanders en dat is niet voor niets. Het gebied heeft 144 kilometer piste en is daarmee verreweg het grootste gebied van het Ötztal. Het dorp ligt op 1350 meter en het hoogste punt ligt iets hoger dan 3300 meter. Doordat het gebied over twee gletsjers beschikt is het een perfecte locatie om vroeg in het seizoen te skiën en boarden en dus ideaal voor KaPOW! Traditiegetrouw is dit zelfs het gebied waar jaarlijks de eerste FIS worldcup wedstrijd van het seizoen gehouden wordt. Met de sneeuwzekerheid en mogelijkheden op de Tiefenbach en Rettenbach gletsjers zit het dus wel goed!

Het dorpje Längenfeld en Sölden

We verblijven in een hotel in het dorpje Längenfeld op 15 minuten rijden van Sölden. Längenfeld is een rustig karakteristiek Oostenrijks dorpje dat in de winter in het teken staat van wintersporten en waar in de zomer veel gehiked wordt. Een toeristentrekpleister in het dorp is wellness resort Aqua Dome, wat zeker een keer een bezoekje waard is! Het dorp Sölden is een echt wintersportdorp met bijbehorende après-ski, restaurant en hotels. Het heeft een gezellig centrum waar je na een dag vol clinics heerlijk een biertje kan drinken. Vanuit Längenfeld is Sölden makkelijk bereikbaar met de gratis skibus.


Accommodatie

Tijdens deze reis verblijf je in Hotel Zum Hirschen in Längenfeld. Het hotel is van alle gemakken voorzien zoals een sauna, stoombad en een ruimte waar je na een dag freeriden gezellig met een drankje kan nagenieten.

De overnachtingen zijn op basis van halfpension, dus inclusief ontbijt en diner. Drankjes en lunch zijn exclusief. De twee overnachtingen in het pakket zijn op vrijdag en zaterdag. Iets langer genieten van dit weekend? Extra overnachtingen op donderdag of zondag zijn bij te boeken! Speciale wensen zijn op aanvraag.

Hotel & Restaurant Zum Hirschen
Oberlängenfeld 11
6444 Längenfeld
Ötztal - Tirol - Oostenrijk


Materiaal

Hoe zit het met het testmateriaal?

Wil je eens wat anders proberen dan je eigen board, dan is het tijdens KaPOW ook mogelijk om verschillende poederski's en poederboards te testen. Ons testcenter is boven op de berg, dus je kunt ook makkelijk meerdere ski's en boards op een dag testen. Diverse modellen en lengtes zullen aanwezig zijn. Dat wordt nog een lastige keuze!

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar materiaal te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?

Om tijdens KaPow aan de clinics deel te nemen, moet je in het bezit zijn van een safetyset; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Bij Ripstar kun je deze safetyset huren, geef dit dan vooraf aan in het boekingsformulier.Ripstar werkt met de splinternieuwe Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen.

Hoe zit het met de Lawine airbag?

We raden het gebruik van een lawine airbag zeer sterk aan tijdens deze reis. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt met Ortovox lawine airbags. Het splinternieuwe Avabag systeem is het lichtste en meest compacte systeem op de markt en is ontwikkeld door de oprichters van Snowpulse. We hebben zowel de Freerider 22L met ingebouwde backprotector als de ultralichte Ascent 30L

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

  • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
  • Zonnebril (voor tijdens het hiken en de afterride)
  • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
  • Ski-/snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
  • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
  • Vrijetijdskleding
  • Toiletspullen (evt. medicijnen)
  • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
  • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Niveau

KaPow is er voor iedereen! Of je nu voor het eerst je poederbochten wilt maken, of juist net dat stapje verder wilt tijdens de freeride level 2 clinics of mountaineering clinics. Er is uitdaging genoeg voor iedereen! Het is echter wel noodzakelijk dat, voordat je deelneemt aan deze trip, je gewone pistes moeiteloos beheerst. We zullen de clinic groepen zoveel mogelijk indelen op niveau. Lees de omschrijvingen bij de clinics goed door om een idee te krijgen welke clinic geschikt is voor jou.


Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. Veel van onze deelnemers rijden gezamelijk naar de locatie. De Ripstar Facebook is de ideale plek om vooraf met elkaar in contact te komen en carpool afspraken te maken.

Een andere mogelijkheid is om te vliegen naar Innsbruck. De trein en bus of taxi brengt je dan vervolgens naar Laängenfeld.

Vervoer


Data & Prijzen

KaPOW 2019 gaat dit jaar niet door vanwege bijzondere omstandigheden. Lees ons volledige bericht aan het begin van deze pagina.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen