KaPOW Freeride Opening

Het eerste deel van de foto's vind je hier en het tweede gedeelte hier.


KaPOW 2017 op de Stubaier Gletsjer!!

Het weekend van 15-17 december 2017 duiken we met KaPOW de poeder in op alweer een nieuwe spot: de Stubaier gletsjer! Op een hoogte van 3333m jagen wij op de weidse, droge poedervelden. Oneindige backcountry afdalingen van meer dan 1000 hoogtemeters, uitdagende couloirs en heel veel splitboard tochten. Deze keer weer met z’n allen in een zeer goed hotel met o.a. een sauna, zwembad en niet te vergeten.. een bar! Diverse off-piste clinics met de Ripstar gidsen, dikke poederbakken testen en relaxte tunes horen allemaal weer bij het aanbod van KaPOW. Genoeg redenen om je eerste faceshot van het seizoen te halen!

KaPOW 2017 is uitverkocht!

Kapow Freeride Opening

Fulpmes, Stubai [AT], 15 t/m 17 december 2017

 • Naked deal: 229,- KaPOW package only
 • Full deal: 399,- KaPOW Full deal incl. 2 overnachtingen, ontbijt, diner en een 3-daagse liftpas.

Boek freeride opening

KaPOW 2017 is powered by:


Programma

Vanaf donderdagmiddag is aankomst en inchecken al mogelijk op de accommodatie (tegen meerprijs). De exacte tijd voor inchecken wordt nog gecommuniceerd. Tijdens het inchecken ontvang je ook je liftpas.

Vrijdag
07:30 – 08:30 Ontbijt + extra incheckmoment
09:00 – 16:00 Testcenter geopend op de berg.
09:30 – 12:00 Clinic ronde 1
13:00 – 15:30 Clinic ronde 2
16:00 – 18:00 Afterride in het hotel
19:00 – 20:00 Dinner in het hotel
20:30 – 21:30 Theorieclinic

Zaterdag
07:30 – 08:30 Ontbijt
09:00 – 16:00 Testcenter geopend op de berg.
09:30 – 12:00 Clinic ronde 1
13:00 – 15:30 Clinic ronde 2
16:00 – 18:00 Afterride in het hotel
19:00 – 20:00 Dinner in het hotel
21:00 – 00:00 Party

Zondag
07:30 – 09:00 Ontbijt en aansluitend uitchecken
09:00 – 13:00 Testcenter geopend op de berg
09:30 – 12:00 Clinics
12:00 – 13:00 Afsluiting
13:00 – 00:00 Evt. vertrek naar Nederland


Free clinics!

Tijdens KaPOW geven we op vrijdag en zaterdag de hele dag clinics. Op zondag vinden er alleen clinics plaats in de ochtend, om iedereen tijd en ruimte te geven om fris naar Nederland te kunnen vertrekken. Je kunt bij het boeken al een voorkeur opgeven voor drie verschillende clinics.

Het uiteindelijke programma en daar bijbehorende clinic indeling wordt ter plaatse bekend gemaakt en is afhankelijk van de sneeuw- en weersomstandigheden. We bieden verschillende soorten clinics aan. Allemaal natuurlijk onder de professionele begeleiding van onze gidsen en coaches.

Lawinepieper zoeken

De basis voor elke freerider. Tijdens deze clinic behandelen we hoe je te werk gaat, als er iemand in een lawine terecht is gekomen. Na een korte uitleg, ga je vervolgens zelf aan de slag, om met behulp van de safety uitrusting een slachtoffer te vinden en uit te graven. Uiteraard krijg je hierbij de nodige tips, feedback en extra informatie, zodat je in staat bent om iemand snel te lokaliseren en onder de sneeuw vandaan te halen.

Pieper zoeken

Off-piste techniek

Deze clinic is geschikt voor beginnende en gevorderde freeriders. We zullen zowel op de piste als off-piste bezig zijn om je freeride techniek te verbeteren, zodat je je nog makkelijker en met meer plezier buiten de pistes kunt begeven. Bij de beginnende freeriders zal de focus liggen op 'hoe' je off-piste rijdt. Bij de ervaren freeriders zullen we thema's als steil terrein, verspoord terrein, cliffdrops en poederjibs behandelen.

Freeriden

Deze clinic is zowel voor de beginnende als gevorderde freerider. Tijdens deze clinic gaan we op zoek naar poedersneeuw, zonder daarvoor te hoeven te hiken. Onze gidsen kennen namelijk de verborgen poederveldjes van het gebied en brengen je naar de mooiste onverspoorde hellingen om je eigen lijnen te kunnen zetten.

Backcountry

De backcountry clinic is voor de gevorderde freerider die graag wat verder weg van het gebied wil. We gaan op zoek naar de mooiste poedersneeuw waar we af en toe een stuk voor moeten lopen. Deze hikes zullen meestal tussen 5 en 30 min. duren. De beloning is natuurlijk dat we de poeder helling helemaal voor onszelf hebben!

Splitboard/toerski intro

Earn your turns... Met een splitboard en toerskiën zijn er geen grenzen meer aan welke hellingen je kunt bereiken. Ben jij benieuwd wat het splitboarden en toerskiën precies inhoudt? Volg dan de splitboard/toerski intro clinic om het onder de knie te krijgen. Hoe bouw je een splitboard om van lopen naar boarden of hoe zet ik mijn bindingen om van ski naar toer modus; wat moet ik met die vellen; hoe loop ik het beste omhoog; wat is precies 'spitzekehren' en hoe is het om op splitboard of toerski's af te dalen? Tijdens deze clinic komt het allemaal aan bod. Heb je geen eigen toer materiaal?? Geen probleem, je kan tijdens de clinic kosteloos een van onze splitboards of toerski's uitproberen.

Splitboarden/toerskiën

Deze clinic is voor de gevorderde freerider die een stap verder wilt. Met behulp van onze splitboards en toerski's maken we een tocht die ons dieper in de backcountry brengt. Met een hike van 2-3 uur komen we op plekken waar niemand komt. Dat brengt ons bij de allermooiste afdalingen! Het looptempo passen we natuurlijk aan op de groep, maar je moet wel in staat zijn om 2 uur te hiken. Mocht je met deze clinic mee willen, dan is het van belang dat je al toerervaring hebt of tijdens het weekend de 'intro clinic' gevolgd hebt. Heb je geen eigen toermateriaal? Geen probleem, je kan tijdens de clinic kosteloos een van onze splitboards of toerski's uitproberen.

Kapow Splitboarden

Line choice

Voor iedereen die een stap bewuster wilt freeriden. Hoe maak je optimaal gebruik van de features op de helling en hoe kan je al op een afstand je run naar beneden plannen. Bewuster je lijn kiezen biedt je meer mogelijkheden tijdens de afdaling, dus meer fun en snellere progressie. Deze clinic wordt gegeven door Irian van Helfteren, Nederlands enige snowboarder die ooit in de Freeride World Tour heeft meegereden en dus als geen ander weet hoe je de beste lijn kunt kiezen.

Ski/snowboard mountaineering

Letterlijk en figuurlijk de 'top' van de off-piste, maar deze clinic is ook toegankelijk voor de licht gevorderde freeriders! Tijdens deze clinic behandelen we wat er allemaal komt kijken bij het rijden van lijnen in extreem terrein. Afhankelijk van de omstandigheden gaan we een kijkje nemen in de gletsjer, behandelen we gletsjerspleet reddingen en zullen we een stuk gaan abseilen met je ski's of snowboard op de rug.

Kapow Mountaineering

Theorie

Tijdens de avonden zullen we verschillende theorieclinics geven. Wil jij meer weten over sneeuw- en lawinekunde, of hoe een freeride-pro zijn lijnen uitkiest? Schuif dan 's avonds aan in onze presentatieruimte in het hotel en luister naar wat onze gidsen te vertellen hebben. Hier hoef je je niet van tevoren voor op te geven.

Kapow theorie clinics


Accommodatie

Tijdens deze reis verblijf je in Sport & Spa hotel Alte Post. Een prachtig vier sterren hotel, waar we zullen slapen, feesten en nagenieten van een dag vol poeder!

De overnachtingen zijn op basis van halfpension, dus inclusief ontbijt en diner. Drankjes en lunch zijn exclusief. De twee overnachtingen van de full deal zijn op vrijdag en zaterdag. Iets langer genieten van dit weekend? Extra overnachtingen op donderdag of zondag zijn bij te boeken! Speciale wensen zijn op aanvraag.

Sport & Spa hotel Alte Post
Herrengasse 7
Fulpmes 6166
Oostenrijk

Hotel Alte Post

Kamers hotel Alte Post

Zwembad hotel Alte Post


Locatie

Wat heeft het Stubaital ons te bieden?

De off-piste mogelijkheden in het Stubaital zijn gigantisch, zowel net naast de piste, als ver daarbuiten. De gletsjer biedt grote open poedervelden, steile uitdagende couloirs en als de omstandigheden het toe laten, off-piste runs van meer dan 1500 hoogtemeters!. De Stubaier gletsjer is één van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk en je kan er vroeg in het seizoen al poeder knallen! Daarnaast biedt dit hoog gelegen en vergletsjerde gebied ons één van de mooiste toergebieden van Oostenrijk! Niet voor niks hebben al onze ski- en snowboardgidsen hier een deel van hun opleiding gedaan.

Stubaier Gletsjer

Waar ligt het Stubaital?

Het Stubaital ligt in Tirol, net ten zuiden van de stad Innsbruck. Wij verblijven in het centrum van Fulpmes, een gezellig dorp aan het begin van het dal met verschillende winkels en barretjes. Het skigebied van de Stubaier gletsjer ligt op ongeveer 30 min rijden, aan het einde van het dal (je hoeft hier geen bergpas voor omhoog te rijden). Vanaf Utrecht is het Stubaital ongeveer 900 kilometer rijden.

Stubai skigebied


Materiaal

Hoe zit het met het testmateriaal?

Wil je eens wat anders proberen dan je eigen board, dan is het tijdens KaPow ook mogelijk om verschillende poederski's en poederboards te testen. Ons testcenter is boven op de berg, dus je kunt ook makkelijk meerdere ski's en boards op een dag testen. Diverse modellen en lengtes zullen aanwezig zijn. Dat wordt nog een lastige keuze!

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar materiaal te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Salomon Quest

Wat houdt de safetyset in?

Om tijdens KaPow aan de clinics deel te nemen, moet je in het bezit zijn van een safetyset; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Bij Ripstar kun je deze safetyset huren, geef dit dan vooraf aan in het boekingsformulier.Ripstar werkt met de splinternieuwe Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen.

Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

We raden het gebruik van een lawine airbag zeer sterk aan tijdens deze reis. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt met Ortovox lawine airbags. Het splinternieuwe Avabag systeem is het lichtste en meest compacte systeem op de markt en is ontwikkeld door de oprichters van Snowpulse. We hebben zowel de Freerider 22L met ingebouwde backprotector als de ultralichte Ascent 30L

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en de afterride)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Ski-/snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Niveau

KaPow is er voor iedereen! Of je nu voor het eerst je poederbochten wilt maken, of juist net dat stapje verder wilt tijdens de backcountry of mountaineering clinics. Er is uitdaging genoeg voor iedereen! Het is echter wel noodzakelijk dat, voordat je deelneemt aan deze trip, je gewone pistes moeiteloos beheerst. We zullen de clinic groepen zoveel mogelijk indelen op niveau. Lees de omschrijvingen bij de clinics goed door om een idee te krijgen welke clinic geschikt is voor jou.


Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. Veel van onze deelnemers rijden gezamelijk naar de locatie. De Ripstar Facebook is de ideale plek om vooraf met elkaar in contact te komen en carpool afspraken te maken.

Een andere mogelijkheid is om te vliegen met Transavia naar Innsbruck. De bus brengt je dan vervolgens naar Fulpmes.

Vervoer


Data & Prijzen

Fulpmes, Stubaital [AT], 15 t/m 17 december 2017
Naked deal: € 229,-

Full deal: € 399,- 

 • Freeride- en backcountryclinics en toertochten met Ripstar gidsen en freeride coaches
 • Off-piste techniekclinics
 • 2 overnachtingen in meerpersoonskamers op basis van halfpension (15 en 16 december)
 • 3 dagen liftpas Stubaital (15, 16 en 17 december)
 • Testski’s & testboards, alle relevante freeridemodellen 2017-2018
 • Lezingen, theorie clinics
 • Ripstar Membership

 • Vervoer
 • Reisverzekering met off-piste dekking
 • Borg liftpas € 2.- (te voldoen bij uitgifte)

 • Extra overnachting (14 of 17 december) € 60,- p.p.p.n. op basis van Halfpension
 • Toeslag eenpersoonskamer op aanvraag
 • Huur safetyset 3 dagen (pieper, schep, sonde) € 25,- (safetyset is verplicht tijdens de clinics)
 • Huur lawine airbag 3 dagen € 35,-
 • Huur freerideski’s of freerideboard 3 dagen € 60,-

 Boek freeride opening


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen