Backcountry Verbier

Verbier is één van de spots waar je als Freerider gereden moet hebben! Niet voor niets komen ’s wereld beste freeriders hier ieder jaar voor de finale van de Freeride World Tour. Verbier ligt op 1500 meter en behoort tot het skigebied van Les 4 Vallées in het Zwitserse Wallis. Als je Verbier moet beschrijven in drie woorden zijn dit: mondain, posh en poeder! Tussen de rich and famous vind je hier ook freeriders uit alle landen, die er maar voor één ding komen... Met een goede gids zijn er echter zeker nog rustige plekken te vinden. Verbier is een perfect recept voor een trip vol uitdaging, poeder en gezelligheid.

Verbier Freeride World Tour


Locatie

Verbier ligt in Zuidwest Zwitserland, dicht bij de Franse en Italiaanse grens. Met meer dan 100 liften in de 4 Valleés bied het gebied rond Verbier één van de meest toegankelijke backcountry van de Alpen. Met lines van bijvoorbeeld Mont Fort, Mont Gelé of de treeruns van  Bruson en Champex-Lac, waar het vaak rustig is, of misschien wel een helidrop aan het einde van de week, mogelijkheden te over.

Verbier skigebied

Verbier wordt gezien als één van de freeride mekka's van de Alpen. Het is dan ook de plek waar elk jaar de finale van de Freeride World Tour wordt gehouden op de wereldberoemde 'Bec des Rosses'.

Facts:
- 2236 km piste
- Hoogste lift: 3330m
- Vertical drop: 1880m (in uitzonderingsgevallen zelfs 2500m)
- Liften Verbier: 52 (17 gondels/ trams, 20 stoeltjesliften, 16 sleepliften)
- Nabijgelegen resorts: Bruson, Champex-Lac, Ovronnaz, Les Marecottes, Super St-Bernard
- Events: Freeride World Tour finals

Verbier dorp