Freeride Obertauern

Obertauern is een freeridegebied bij uitstek. Jarenlang was het onze geheimtop, maar de laatste jaren ontdekken steeds meer mensen het, maar echt druk is het er nog steeds niet buiten de pistes. Obertauern ligt hoog en tegen de alpenhoofdkam aangeplakt. Hierdoor is het al vroeg in het seizoen goed freeriden. Het skigebied ligt helemaal om het dorp heen, waardoor je super freeride mogelijkheden hebt en nooit dezelfde afdaling hoeft te maken op één dag.

Obertauern freeride


Locatie

In Obertauern vind je tussen de 1.630 en 2.313 m boven de zeespiegel pistes die van eind november tot begin mei met natuurlijke sneeuw bedekt zijn. Gelegen tussen de Salzburger bergen bent u verzekerd van een prachtig uitzicht. Daar waar 1 kabelbaan, 19 stoeltjesliften en 6 sleepliften je omhoog brengen, neemt een professionele Ripstar freerider je verder mee naar de poedervelden waar veel toeristen nooit zullen komen. Het gebied is zo divers dat je eigenlijk elk terrein tegen komt. Van smalle rinnen tot cliffjumps, treeruns en grote poedervelden!

Door de echte Oostenrijkse sfeer kan je in Obertauern genoeg leuke restaurantjes en skihutjes vinden om een lekkere hap te scoren. Na een lange dag boarden zal dit er zeker in gaan!

Obertauern skigebied

In Obertauern hoef je je niet te vervelen. Tijdens het hele skiseizoen is er het ene topevenement na het andere. De pannen worden van het dak gerockt tijdens openluchtconcerten van bekende bands en tijdens allerlei party’s. In het Longplay Snowboard Park komen beginnende én ervaren freestylers aan hun trekken op de “beginner lines”, rails, boxen en sprongen. Verder bevindt de eerste sneeuwkiteschool van Oostenrijk zich in Obertauern. Je kunt er deze nieuwe, actie sport in al zijn facetten ontdekken.

Elke maandag en donderdag is de verlichte avond piste open. De Edelweiss 4-stoeltjeslift is van 19.00 tot 22.00 uur open voor hen die nog genoeg energie over hebben om nog te boarden/skiën in de avond uurtjes. De verlichte piste is ca. 1.500 meter lang, lang zat om je piste jib’s te oefenen of om nog even aan je basistechnieken te werken! Natuurlijk hoef je met je weekpas niet bij te betalen om gebruik te maken van deze avondpiste.

Obertauern dorp


Accommodatie

We verblijven tijdens deze reis in een appartement of pension op basis van logies. Meer informatie op aanvraag.