Splitboard en toerski Montafon

Een weekend lang splitboarden en toerskiën in het relatief onbekende Montafon. Op eigen kracht omhoog om de meest afgelegen hellingen te bereiken met afdalingen waar je alleen maar van kunt dromen! Het dal van Montafon heeft van alles te bieden en het is er nog heerlijk rustig. De meeste mensen kiezen namelijk voor het nabij gelegen St. Anton, maar in het Montafon dal vind je minstens zulke goede mogelijkheden (en misschien nog wel beter).

Montafon is de toer locatie bij uitstek, binnen een relatief klein gebied vind je hier grote open poedervelden, uitdagende treeruns, smalle, steile couloirs en uitgestrekte gletsjers. We kunnen dus voor elke dag en alle condities het beste terrein uitkiezen.


Locatie

Het gebied Montafon

Het terrein in het Montafon dal is groter dan je in eerste instantie zou verwachten. Vanuit het begin van het dal kunnen we snel het hele gebied bereiken en dat brengt ons bijna onbeperkte mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld de Bielerhöhe een pas waar vandaan eenvoudig het hoog alpine terrein van o.a. de Piz Buin te bereiken is. Dit is ook het gebied waar alle Oostenrijkse gidsen hun examens moeten doen en dat is niet zo raar met zulk imposant terrrein. Een andere klassieker is de Madrisa rundtour, waarbij je deels door Zwitserland toert en vlakbij Klosters en Davos komt! Natuurlijk zijn er ook voldoende mogelijkheden voor als het weer even iets minder is. Vanuit Schruns en St. Gallenkirch zijn er bijvoorbeeld prachtige treeruns te bereiken.