Backcountry Courmayeur

Dikke sprays trekken tussen de hoogste toppen in de Alpen. Dit is één van de ruigste stukken van de hele Alpen, met meerdere 4000'ers in de omgeving en als absoluut hoogtepunt de Mt. Blanc op 4810 meter hoogte! We verblijven in Courmayeur, dit dorp ligt aan de Italiaanse kant van de Mt. Blanc en behoort tot de beste freeridespots aan de zuidkant van de Alpen. Open velden, treeruns, cliffs en enorme gletsjers, je vindt het hier allemaal. Courmayeur en Chamonix zijn spots waar je als freerider geweest moet zijn!

Courmayeur Freeride


Locatie

Courmayeur is gelegen aan de voet van de Mont Blanc (Monte Bianco voor de Italianen) Het dorp ligt in het prachtige Aosta dal en wordt omringd door meerdere 4000'ers, met als absoluut hoogte punt natuurlijk de Mt. Blanc met 4810m!

Het gebied Courmayeur

Courmayeur staat bekend om de goede Off-piste mogelijkheden. We zitten hier aan de zuidkant van de Alpen wat de afgelopen jaren de plek was waar de meeste sneeuw viel en wij hopen dat het dit jaar niet anders zal zijn! Courmayeur ligt aan de voet van de Mt. Blanc, dat betekent dat we via de Mt. Blanc tunnel ook zo in het skigebied van Chamonix kunnen zijn. Verder ligt ook het skigebied van Thuile om de hoek. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om ons goed te vermaken.

Ook heliboarden behoort tot de mogelijkheden in Courmayeur (tegen meerprijs).

Courmayeur skigebied

Het gebied Chamonix

Chamonix, of 'Cham' zoals het door de locals wordt genoemd, is het bergsportmekka van Europa. Hier is extreem de standaard. Nergens zie je zoveel boarders met klimgordels aan. De meest heftige hellingen worden hier dagelijks gereden. Gelukkig heeft het gebied van Chamonix nog veel meer te bieden dan extreme lijnen voor de pro's. Een goede afwisseling van klassieke afdalingen en verborgen poederruns maken Chamonix tot gebied waar je als serieuze freerider geweest moet zijn.

Het dorp Courmayeur

Courmayeur is één van de oudste plaatsen in de Alpen en werd al gesticht in de 1e eeuw v. Chr.. Het charmante centrum is autovrij en met de vele restaurants zijn er mogelijkheden genoeg om te genieten van de italiaanse keuken, zowel in het dorp, als op de piste.

Ook naast het freeriden is er genoeg te doen. Je vindt hier onder andere thermale baden, een sauna, vele winkels, een bioscoop, een theater, eigenlijk teveel om op te noemen.

Courmayeur dorp