Freeride level 3 Sochi

Natuurlijk kent iedereen Sochi van de Olympische winterspelen van 2014. Maar wie wist dat er ook onwijs goede freeride mogelijkheden zijn in de regio van Sochi? Ga met onze Ripstar gids mee op avontuur in de regio van Sochi en ontdek zelf hoe goed je kan freeriden in het gebied van onder andere Rosa Khutor, gelegen in "kraj" Krasnodar.

 


Programma

Zondag is de aankomstdag. Vanaf het vliegveld van Sochi is het ongeveer een uur met de taxi naar het hotel in Rosa Khutor.

Maandag is de eerste skidag en staat in het teken van inrijden en indien nodig wordt gekeken naar het omgaan met de backcountry uitrusting. Dit alles afwisselend met vette off-piste runs. Het gebruik van de toerski's/sneeuwschoenen/splitboards komt aan bod, zodra we ze nodig hebben. De overige dagen zullen er verschillende tochten gemaakt worden afhankelijk van de omstandigheden.

Indien er interesse is komen ’s avonds onderwerpen als kaartlezen, tochtplanning, materiaalonderhoud, sneeuw- en lawinkunde en bergweer aan bod.

Aankomst: Zondag
Vertrek: Zaterdag

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!! 
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc.

Gids
De berg, ski- of snowboardgids is gedurende de hele trip aanwezig. Van maandag tot en met vrijdag. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.


Niveau

Op deze bestemming kan gehiked worden met sneeuwschoenen, splitboards of toerski's. De omstandigheden bepalen hoe ver en hoe vaak we zullen lopen. Soms ligt het witte goud net naast de piste en hebben we alleen de lift nodig. Indien het langere tijd niet gesneeuwd heeft weten onze gidsen toch altijd onverspoorde hellingen te vinden. Hier moeten we dan vaak wel wat verder voor lopen.

Afdalen: Je kan steil terrein rijden tot 40 graden, ook als de sneeuw niet perfect is.
Conditie: Een hike van 30 minuten is geen probleem, zolang de sneeuw maar niet te diep is.
Off-piste ervaring: Je bent eerder met een gids buiten de piste geweest.
Off-piste kennis: Je weet al het één en ander over sneeuw- en lawinekunde en kan goed omgaan met lawinepieper, schep en sonde.


Locatie

Het gebied Rosa Khutor

Het skigebied Rosa Khutor, dat onze thuisbasis zal zijn, ligt op een klein uurtje rijden van Sochi. Het gebied in het noorden van het Kaukasus gebergte kent nog twee skigebieden, namelijk Gorky Gorod en Gazprom. Het skigebied van Rosa Khutor telt 77 kilometer aan pistes, waarvan het grootste gedeelte rood of zwart is (47 km). Het dal ligt op 940 meter en de top op 2320 meter. Het gebied heeft dikke treeruns en ook mooie open poedervelden te bieden, alles wat een freerider nodig heeft!

 

Het dorpje Rosa Khutor

 Het dorpje Rosa Khutor ligt aan de rivier Reka Mzymta op ongeveer een uur rijden van de Russische stad Sochi. Tijdens de Olympische winterspelen van 2014 zijn in Rosa Khutor meerdere onderdelen gehouden, waaronder het freestyleskiën en snowboarden. Dit heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het dorp en skigebied, wat heeft geresulteerd in een modern skigebied met vernieuwde liften, goede wegen en hotels. Het staat in Rusland bekend als een van de modernste skigebieden van het land.


Accommodatie

We verblijven in een hotel in Rosa Khutor zoals dit 3-sterren hotel. De accommodatie is op basis van logies en ontbijt.

 


Materiaal

Hoe zit het met de ski's en snowboards?

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een ski- of snowboardset te huren. Ook is het mogelijk een deel van deze set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon. Tijdens deze reis zullen we ook stukken omhoog lopen om bij de mooiste afdalingen te komen. Voor de skiërs zijn ski's met toerbinding en vellen noodzakelijk. Voor de snowboarders sneeuwschoenen en stokken, of een splitboardset.

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar.

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

  • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
  • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
  • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 30)
  • Ski- of snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
  • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
  • Vrijetijdskleding
  • Toiletspullen (evt. medicijnen)
  • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
  • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. Er zijn verschillende vluchten van Schiphol naar Sochi (AER). Vanaf daar kun je een taxi nemen naar Rosa Khutor. De vluchten naar Sochi zijn nog heel betaalbaar. Als je bijtijds boekt, dan vlieg je al voor € 350,- retour naar Sochi! Ter plekke kan het zijn dat we aan het einde van een grote backcountry tocht een taxi terug moeten nemen naar het dorp.Deze kosten zullen we dan delen.

Voorbeeld vlucht:
Heenvlucht: Amsterdam - Sochi (SU2551/SU1128 Aeroflot)
Vertrek: zondag 26 januari 12:35
Aankomst: maandag 26 februari 00:05 (lokale tijd)

Terugvlucht: Tbilisi - Amsterdam (SU1139/SU2694 Aeroflot)
Vertrek: zaterdag 1 februari 10:00 (lokale tijd)
Aankomst: zaterdag 1 februari 16:15

Lokaal maken we af en toe gebruik van de skibus, deze is vaak bij de prijs van de liftpas inbegrepen. Mochten we een keer een taxi regelen na een verre backcountry tocht, dan delen we deze kosten.


Data & Prijzen

Deelnemers

We werken met een maximum van 6-8 personen per gids, afhankelijk van welk level freeride camp het is. Het minimum aantal deelnemers voor doorgang van de reis bedraagt 4. Indien dit minimum aantal inschrijvingen niet wordt gehaald,,nemen wij tijdig contact op. Indien er met de snowboard- en skigroep samen wel voldoende deelnemers zijn, voegen we de groepen samen. De gids zal dan op zowel een snowboard als op ski's kunnen staan.

De leeftijd van de meeste deelnemers ligt ongeveer tussen de midden 20 en eind 40. De samenstelling van de groep verschilt van vriendinnen, vrienden, boers, zussen tot alleenreizende mannen & vrouwen. Iedereen is welkom en er zijn vrijwel altijd meerdere deelnemers zonder reisgenoten. Het is dus geen enkel probleem om alleen te komen. 

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen