Welcome to Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 189 Reviews
 • Snow - 39 Reviews
 • Surf - 144 Reviews
 • Family - 71 Reviews
 • Groups - 15 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews
Twee weekenden in april

Word Kitesurf instructeur!

Volg een opleiding tot gecertificeerd kitesurfinstructeur en geef deze zomer les op Ameland!

Kite instructeur worden? Doe de opleiding!

BIG NEWS! Wil jij kite instructeur worden en je geld verdienen met je passie? Dan kan je in april een opleiding volgen bij Ripstar! Voor onze kitesurfcamps op Ameland zijn we hard op zoek naar nieuwe instructeurs. Als instructeur ben je dé persoon die de passie voor het kitesurfen weet over te brengen op onze deelnemers. In kleine groepjes van maximaal 3 personen leer jij de deelnemers in één week kitesurfen. De focus ligt helemaal op progressie maken: we willen de deelnemers veilig, maar zo snel mogelijk overeind op hun board hebben en hun eerste meters zelfstandig leren varen met de vlieger. Wil jij kite instructeur worden en van jouw passie je droombaan maken? Lees hier meer over de opleiding.

Waarom kite instructeur worden bij Ripstar?

Word een gecertificeerd kitesurfinstructeur en breng je zomer door in het water

Word een gecertificeerd kitesurfinstructeur en breng je zomer door in het water

Ga een fantastische zomer vol kiten, strand en zon tegemoet op Ameland

Ga een fantastische zomer vol kiten, strand en zon tegemoet op Ameland

Maak van je passie je droombaan: je ontvangt een competitief instructeurssalaris

Maak van je passie je droombaan: je ontvangt een competitief instructeurssalaris

Ga een zomer tegemoet als kite instructeur!

Kan jij al wel kitesurfen, maar ben je nog niet gediplomeerd om les te geven? Geen probleem! In april organiseert Ripstar in samenwerking met KiteMobile twee trainingsweekenden, waarin we je opleiden tot kitesurfinstructeur. Met die diploma kun je overal ter wereld kiteles geven en ben je helemaal klaar voor een zomer vol kiten! Aansluitend loop je gedurende meerdere weekenden stage in Workum en leren we je de kneepjes van het vak nog beter aan. Tijdens het hoogseizoen word je werkzaam op ons kitesurfkamp voor de jeugd en op ons Kite & Family camp op Ameland.

Werkzaamheden

De instructeur is een aanspreekpunt voor deelnemers en deelt actief zijn expertise. Naast de surflessen zijn de instructeurs verantwoordelijk voor het kitesurfmateriaal, zorgen zij (in overleg met de fotograaf) voor professionele foto-analyses en organiseren zij een avond waarin de theorie van het kitesurfen wordt behandeld.

Boek de opleiding!

Het programma

Opleiding tot kite instructeur

Hoe ziet de opleiding eruit?

Bekijk programma

Gedurende twee weekenden in april (22 & 23 april en 29 & 30 april) word je op onze opleidingslocatie in Workum opgeleid. Daarna volg je een stageperiode, die ook in Workum zal plaatsvinden, waarbij je verschillende competenties opdoet. De duur van deze stage is afhankelijk van je eigen progressie maar bedraagt gemiddeld ongeveer 25 uur. Je mag dan op onze camps werken en, onder begeleiding van een KSI, zelf lesgroepjes draaien.

Tijdens de zomer doe je veel ervaring op met het doen van kitelessen. Bovendien verdien je er ook al aan! Zodra je er klaar voor bent, volgt het Landelijk Examen. Heb je dit behaald, ben je officieel Kitesurf Instructeur (KSI)! Je kunt dan helemaal zelfstandig wereldwijd kitelessen geven.

Data:

23-24 april: Eerste opleidingsweekend
30 april – 1 mei: Tweede opleidingsweekend
Gedurende mei-juni: Stageweekenden bij KiteMobile
Gedurende de zomer: assistent-instructeur op Ameland bij Ripstar

Kosten: € 430

Let op: Behaal jij het landelijk examen en word je gecertificeerd kitesurf-instructeur? En werk jij als assistent (of als KSI) op Ameland voor Ripstar in 2022? Dan betaalt Ripstar jouw volledige kitesurf-opleiding!

Wil je meer weten over onze verschillende reizen? Je leest hier meer over de kite camps.

Boek de opleiding!

FAQ

Hoe weet ik of ik goed genoeg ben om mee te doen aan de opleiding?

Het is belangrijk dat je enige ervaring hebt met kitesurfen. Daartoe dien je in ieder geval in staat te zijn om zelfstandig heen en weer te varen, op zee te varen en een kleine jump te maken.

Wat zijn de slaagkansen?

In principe verwachten we dat iedereen die fit is en voldoende ervaring heeft met het kitesurfen de opleiding kan halen.

Waar zullen we slapen?

Slapen doen we op camping "It Soal" in Workum. Vanuit daar wordt ook de cursus gegeven. De kosten voor de camping zijn niet inbegrepen.

Wat als ik een van de weekenden niet kan?

De opleiding vindt enkel in de opgegeven weekenden plaats. We kunnen helaas geen vervangend moment organiseren.

Wanneer is de opleiding afgerond?

De opleiding-weekenden zijn samen met de stage voldoende om jouw tot assistent-kitesurf instructeur te maken. Daarna dien je zelf ervaring op te doen middels je vorderingsstaat en cursusmap. Zodra we je goed genoeg achten om het centraal examen te volgen, kan je je daarvoor opgeven. Indien je die behaalt, ben je opgeleid Kitesurf Instructeur!

Wat verdien je als kitesurf-instructeur?

Tijdens het seizoen bieden we een competitief salaris en bovendien een verzorgd verblijf op ons camp op Ameland! Voor meer informatie over de afspraken kun je contact opnemen met onze HR-afdeling via sollicitatie@ripstar.nl.

Wanneer vindt het seizoen op Ameland plaats?

Ons kitesurfseizoen op Ameland loopt in de hoogseizoensweken, van 9 juli t/m 4 september. Je kunt ook eerder starten / langer blijven om te helpen met de op- en afbouw van de camps, of met de begeleiding van scholengroepen. Geef dit aan bij je inschrijving en dan kunnen we er rekening mee houden!