Uniek Surfcamp voor 18+: Le Pin Sec 


Wij zijn momenteel druk bezig om het nieuwe surfseizoen voor te bereiden. Vanaf november zijn onze surfcamps voor de zomer in 2020 te boeken. Wil je nu alvast jouw spot vast claimen? Mail dan naar surf@ripstar.nl, wij zetten je dan op onze interesselijst en nemen direct contact met je op als de surfcamps online staan! 

Achter de Franse duinen van een van onze favoriete surfspots, Le Pin Sec, vind je ons nieuwe surfcamp voor 18+ers. Hier is het motto: eat, sleep, surf, repeat, want dit unieke surfcamp biedt letterlijk alles waar je behoefte aan hebt tijdens de ideale surftrip. Ben jij al 23 jaar of ouder? Dan verwelkomen we je graag op ons 23+ camp in Le Pin Sec.

Waarom Ripstar's surfcamp?

 • De surfsport staat altijd bij ons centraal: professionele lessen, surfcrew, theorie-avond, foto/video-analyse, coaching en dus progressie.
 • Kleinschalig en persoonlijk surfcamp met een unieke sfeer die helemaal past in de surf lifestyle.
 • Hoogstaande kwaliteit van al onze producten: shared lodges, stoked crew, lessen, uitgebreide voedzame maaltijden, materiaal en vette clinics.
 • We hechten veel waarde aan duurzaamheid. De natuur is onze playground en dus respecteren wij haar door ons steentje bij te dragen. 
 • De voetjes in het zand, een frisse natuurlucht om je heen en de zee op steenworp afstand van je luxe overnachtingsplek.

Surfreis boeken

Wil je alleen komen? Veel van onze deelnemers komen alleen en ontmoeten op ons camp veel nieuwe mensen. Mocht je toch nog twijfelen, geef ons dan gewoon even een belletje!


Het camp

Het camp bevindt ze net achter de duinen en staat garant voor het echte beachgevoel. Het is ingericht met onder meer: 

 • Een chill-out area met hangmatten en zitzakken waar de nodige tanning-sessions plaatsvinden, maar waar ook de nodige schaduwplekken aanwezig zijn.
 • Een gloednieuwe bar, met surf tunes, koude drankjes, lunch, koffie, ijsjes en lekkere gezonde snacks.
 • Een surfttent vol surfgear, waar je tevens je eigen board/wetsuit kunt stallen.
 • Veel sport- en spelmateriaal zoals een slackline en longboards, volleybalnet, spikeball en wonky boards.
 • Surfboards, bodyboards, longboards en andere materialen.
 • De Ripstar Foodtrailer, waar iedere dag een heerlijk ontbijt wordt klaargezet en 5x per week een gezond diner wordt bereid. 

Locatie: Le Pin Sec

Je verblijft in ons eigen Ripstar surfdorpje in Le Pin Sec en leert in de oceaan met succes je eerste golven surfen. Ook voor surfers met meer ervaring is Le Pin Sec een uitdagende surfspot op dagen met dikke swell. Deze surfspot geeft je het unieke beachlife gevoel en je bent constant omgeven door zon, zee, strand en dus 100% surf! In Le Pin Sec vind je surf winkeltjes, een pizzeria, een snackbar, een bakker, een relaxed barretje en meerdere restaurantjes. In de buurt zijn gezellige surfdorpjes, zoals onze persoonlijke favoriet, Hourtin-Plage. Hier vind je genoeg andere leuke restaurantjes, surfshops, winkeltjes en terrasjes.


Accommodatie, prijzen en boeken

Wij zijn momenteel druk bezig om het nieuwe surfseizoen voor te bereiden. Vanaf november zijn onze surfcamps voor de zomer in 2020 te boeken. Wil je nu alvast jouw spot vast claimen? Mail dan naar surf@ripstar.nl, wij zetten je dan op onze interesselijst en nemen direct contact met je op als de surfcamps online staan! 

Dit jaar krijgt ons 18+ camp een dikke upgrade! Je kan namelijk verblijven in onze Shared Surf Lodges. Deze grote lodges deel je als een dorm-room met 5 andere reisgenoten. De lodges zijn voorzien van 3 stapelbedden en kast/opberg ruimte. Dit luxe verblijf voelt aan als de miniatuurversie van een echte surfvilla. Er bestaat geen betere manier om wakker te worden met het geluid van de brekende golven op de achtergrond. Let's go surfing!

Inclusief

 • Verblijf in Luxe Shared Surf Lodge met maximaal 6 personen
 • Bed, matras, kast-/opbergruimte en verlichting
 • Surf pakket

Exclusief

 • Slaapzak en/of dekbed, kussen, handdoek

Wil je alleen komen? Veel van onze deelnemers komen alleen en ontmoeten op ons camp veel nieuwe mensen. Mocht je toch nog twijfelen, geef ons dan gewoon even een belletje!

Single Tipi (1 pers) (3meter)

Slaap je liever alleen? Dan is dat natuurlijk geen probleem! De single Tipi heeft een 3 meter doorsnee en is uitgerust met een dik Nomad slaapmatras. De Single Tipi is dé optie voor jou als je liever alleen slaapt.

Inclusief

 • Single Tipi (1 pers.)
 • Kussen, dekbed, Nomad® matras en Goal Zero® Flashlight
 • Surf pakket

Exclusief

 • Beddengoed

Wil je alleen komen? Veel van onze deelnemers komen alleen en ontmoeten op ons camp veel nieuwe mensen. Mocht je toch nog twijfelen, geef ons dan gewoon even een belletje!

Surf pakket


Programma

Op je aankomstdag heb je rustig de tijd om te acclimatiseren. ’s Avonds staat er een heerlijke welkomstmaaltijd voor je klaar en worden de lesgroepjes gevormd. De volgende ochtend gaan we - na een uitgebreid ontbijt – van start met de surflessen, die als rode draad door de week heen lopen. Surfen is onze grootste prioriteit, en naast de lessen zullen er ook videoanalyses en een theorie-avond plaatsvinden om te zorgen dat jij aan het eind van de week met succes je eerste golven kunt surfen. Verder worden er diverse clinics gegeven als aanvulling op jouw surfskills, zoals longboarden en slacklinen. Ook bieden we vijf keer in de week de mogelijkheid om mee te doen aan Yoga lessen; de ideale manier om met je lichaam bezig te zijn na surfsessie. 
Maar, na het sporten moeten we natuurlijk ook ontspannen. Ook hierin hebben wij van alles te bieden. Hiervoor hebben we naast een uitgebreid chill-area  en heerlijk eten, ook nog dagelijks een gevarieerd avondprogramma. Na het eten is er bijvoorbeeld: een pubquiz, live-muziek, jamsessie, stapavond, spelletjesavond of een filmavond. 

Dus, wat kun je zoal verwachten?

 • Welkomstmaaltijd op zaterdag (en optioneel lunch en avondeten gedurende de rest van de week)
 • Uitgebreid Frans ontbijt gedurende 7 dagen 
 • Dagelijks 1.5 uur surfles gedurende 5 dagen
 • Zoveel mogelijk surfen in je "vrije tijd"
 • Video- en/of foto analyse
 • Surf theorie presentatie
 • Avondsessies
 • Surf gerelateerde clinics zoals slacklinen, skate-, indo-, en longboorden en een theorieavond
 • Andere sportactiviteiten zoals beachvolleyball, spikeball en voetbal
 • Live muziek
 • Avondbioscoop met surfmovies op groot scherm

Ben je in voor meer actie en extra's dan kan je ter plekke tegen meerprijs nog de volgende opties boeken:

 • Vier avonden een uitgebreide maaltijd (3 gangen)
 • Yoga (5x per week)
 • Stapavond naar Lacanau
 • Een persoonlijke usb met foto's van de trip
 • Wijnexcursie


Ripstar reduces, reuses, recycles!

Bij Ripstar hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel. De natuur is onze playground en daarom gaan wij met respect met haar om door ons steentje bij te dragen.

Waterfles + Watertap:
In 2017 hebben wij besloten om plastic flessen te verbannen van onze camps. De oceaan is onze speeltuin en aangezien jaarlijks acht miljard kilo plastic in de oceaan verdwijnt, vinden wij het onze plicht daar iets tegen te doen. We gebruiken dus geen plastic flessen op de camps, maar gefilterd water met een Ripstar waterbottle. Voor iedere verkochte waterbottle gaat €1,- naar de Surfrider foundation.

Goal Zero zonne-energie:
We hebben een oplaadstation waar iedereen zijn mobiele telefoon op zonne-energie kan opladen.

Eco-wax:
We gebruiken ecologische wax voor onze surfboards.

Fairtrade Kleding:
Onze kledinglijn heeft nieuwe items die organic en fairtrade zijn! Al deze items hebben een uniek design dat staat voor ons relaxte surfcamp leventje. 


Praktische Info

Surf Gear

Op het camp bieden we de volgende surf materialen aan:

 • O'Neill zomerwetsuit tot je persoonlijke beschikking gedurende de hele week
 • Zeer stabiele, veilige & speelse Softtech & Bic boards in allerlei maten (6.0 tot 9.0)
 • Advanced & uitdagende hardtop boards van Torq, Nsp & Libtech geschikt voor beginnend, overstap & gevorderd niveau
 • Genoeg boards voor iedereen, dus de hele dag surfen
 • Ruime surftent dus genoeg ruimte om ook je eigen boards en wetsuits in te stallen!

Het eten

Onze chefs leggen je graag in de watten. Zij bereiden verse en gezonde maaltijden, zodat je volop energie hebt om zoveel mogelijk te surfen. Op de aankomst-dag maak je kennis met de uitgebreide maaltijden die met liefde worden klaar gemaakt. De rest van de week kun je optioneel nog vier keer mee-eten, waar je een kleine meerprijs voor betaalt (€50,-, ter plekke te reserveren). Waanzinnig lekker, gevarieerd, met genoeg groente, fruit, noten, vis, vlees en vega om op een gezonde manier je energielevel weer op peil te krijgen. We koken met seizoensgroenten, lokale producten en met respect voor onze omgeving en de natuur.

Bus Vervoer

Wij organiseren ook busreizen naar het surfcamp. Onze Royal Class bus vertrekt altijd op vrijdagmiddag vanuit Nederland en komt zaterdagochtend aan in Le Pin Sec. Het boeken van een busreis doe je tijdens jouw online boeking.

Bustijden & -locaties heenreis vanuit Nederland iedere vrijdagmiddag

Let op: Onderstaande tijden zijn een indicatie. In het hoogseizoen en bijvoorbeeld op zwarte zaterdag kan de bus eerder vertrekken. De exacte tijden staan op je busvoucher, die je ontvangt per e-mail in de week voor vertrek.

Amsterdam, Station Holendrecht, Meibergdreef 371
1105 AZ Amsterdam-Zuidoost
Vertrek NL: 14:45
Aankomst NL: 13:30
Utrecht Touringcarhalte Reactorweg 1, 3542 AD Nabij Restaurant Meet & Eat Vertrek NL: 15:45
Aankomst NL: 12:45
5232 AB Den Bosch, Station Oost Bruistensingel 8 Vertrek NL: 16:30
Aankomst NL: 12:00
Breda, Treinstation Prinsenbeek Parking terrein de Elleboog, Internationale bushalte) Vertrek NL: 17:15
Aankomst NL: 11:15
Antwerpen, Afslag 3 Borgenhout bij Scandic Hotel Vertrek NL: 18:00
Aankomst NL: 10:30
9050 Gentbrugge, Sporthal Driebeek Driebeekstraat 42   Vertrek NL: 18:45
Aankomst NL: 10:00
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug Van Rijckevorselplein  Vertrek NL: 16:30
Aankomst NL: 12:00
Den Haag, Station-NS, Boven op platform 1e etage Vertrek NL: 15:30
Aankomst NL: 12:45


Bustijden & -locaties terugreis vanuit Frankrijk iedere zaterdag

De bus vertrekt vanuit Le Pin Sec, rond 20.00 uur, afhankelijk van de aankomsttijd van de bus op zaterdagochtend. Op zondagochtend arriveer je weer in Nederland.

Eigen vervoer

Le Pin Sec ligt op minder dan 1000 kilometer vanaf Nederland en is één van de meest dichtstbijzijnde surfcamps in Frankrijk! Ga je met eigen vervoer op surfvakantie naar Le Pin Sec, dan bereik je ons via de pont bij Royan of rijdt je via Bordeaux onze kant op. Hier kun je de tarieven en de vertrek- en aankomsttijden van de pont Royan - Verdon bekijken. Houdt rekening met lange wachttijden bij de pont in de weken eind juli en begin augustus.

Adresgegevens Camping
Ripstar Surfcamp
Camping Le Pin Sec
33990 Naujac-sur-Mer
Frankrijk

Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Mocht er iets vervelends gebeuren, dan ben je met Europeesche Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Lees hier meer over deze reis- en annuleringsverzekering.

Europeesche Verzekeringen


Frequently Asked Questions

1. Is dit camp alleen voor surfers die al eerder hebben gesurft?

Nee, dit camp is voor iedereen die wil leren surfen of zijn/haar surfskills wil verbeteren. Onze Ripstar surfinstructeurs helpen beginners goed op weg om de eerste golven te pakken. Ben je een gevorderde surfer, dan wordt jouw techniek onder leiding van de Ripstar surfinstructeur verbeterd en leer je op moeilijkere golven te surfen.

2. Wat is de minimale leeftijd die je moet hebben om mee te mogen?

Ripstar concentreert zich op een volwassen doelgroep dus de minimum leeftijd is 18. Ben je 23 of ouder? Kijk dan hier voor ons surfresort in Le Pin Sec. Ben je jonger dan 18? kijk dan hier voor onze surfcamps voor jeugd en jongeren!

3. Wat is de gemiddelde leeftijd van de camp bezoekers?

De gemiddelde leeftijd verschilt per week. Doorgaans zijn onze gasten jonge 20-ers.

4. Moet ik met minimaal twee personen boeken of kan ik ook alleen komen?

Het maakt niet uit of je met een groep, met zijn tweeën of alleen boekt. Op het camp hangt een gemoedelijke sfeer en zul je gemakkelijk iedereen leren kennen. Met hoeveel personen je ook komt, het Ripstar Surfcamp staat gegarandeerd voor gezelligheid.

5. Wanneer krijg ik groepskorting?

Afhankelijk van de periode en de groepsgrootte kunnen we je een korting bieden. Neem contact op via surf@ripstar.nl of bel 020-6886090.

6. Hoe kan ik mij online aanmelden met een groep?

Iedereen van de groep meldt zich individueel aan via het online inschrijfformulier. Bij reisgenoten vul je in wie er allemaal met je meereizen. Bij opmerkingen vul je in bij welke groep je hoort en wie de hoofdboeker is.

7. Moet je mee doen aan alle activiteiten?

Het Ripstar Surfcamp 18+ is een surfcamp met de mogelijkheid om sporten, chillen en gezelligheid met elkaar te combineren. Hoe jij dit programma invult, is volledig aan jou. Het maakt niet uit hoe of wat je doet, zolang je maar plezier hebt, is alles mogelijk.

8. Wat is er allemaal bij de prijs inbegrepen?

Bekijk het overzicht onder het kopje: Surf pakket

9. Wat moet ik zelf meenemen?

De daadwerkelijke paklijst ontvang je ongeveer twee weken voor vertrek, maar neem in ieder geval mee:

 • Paspoort/ID en verzekeringspasje
 • (Strand) handdoeken 
 • Kleding voor warm en koud/slecht weer
 • Zonnebrand (hoge factor)

10. Wat mag ik meenemen op de bus?

Je mag één stuks handbagage meenemen + één reiskoffer/reistas. Als je je eigen surfboard wil meenemen kun je dat extra bijboeken.

11. Kan ik ook vliegen naar het surfcamp in Le Pin Sec?

Je kunt vliegen op Bordeaux: Transavia en Easy Jet bieden goedkope vluchten aan! Vanaf het vliegveld neem je een transfer naar het Centraal Station, welke 1x per uur vertrekt en € 7,60 kost (enkele reis). Vanaf daar pak je de trein naar Lesparre en de bus naar Montalivet. Het kost je ongeveer 2 uur om van Bordeaux naar Lesparre te reizen per trein. De kosten van een enkele treinreis ligt tussen de €15,- en €20,-. Bon Voyage!  

12.Wie zijn de instructeurs?

Onze Nederlandse, ervaren instructeurs zijn internationaal gediplomeerd.Bekijk hier foto’s van de Ripstar Crew.

13. Ben ik verzekerd tijdens het surfcamp?

Elke deelnemer dient zelf een reis- en ziektekostenverzekering te hebben afgesloten. En uiteraard gezond aan het camp te beginnen.

14. Wat gebeurt er als ik annuleer?

Bij annulering gelden onze algemene reisvoorwaarden.

Foto's