THIM Hogeschool surftrip L'Amélie Plage 

 

THIM Hogeschool surftrip - 100% Surf

De eerste editie van de customized surftrip voor alle fysiotherapie studenten van THIM Hogeschool vindt dit jaar plaats in het mooie L'Amélie Plage! Ripstar is een samenwerking aangegaan met THIM Hogeschool, waaruit een surftrip commissie is samengesteld. De commissie verzorgd het programma buiten de surflessen om, zoals avondspellen, beachgames, volleybaltoernooi en een afsluitend feest op de donderdagavond. Daarnaast kan je gebruikmaken van de vele sportactiviteiten, zoals longboards, slackline, skimboards en bodyboards die op het camp aanwezig zijn. 

Doelstelling

Wil je goed leren golfsurfen en een week vol gezelligheid, zon en sport? Schrijf je dan nu in voor de customized surftrip van Ripstar voor fysio studenten waarbij de elementen techniek, fun & respect centraal staan. Ons streven is om iedereen goed te leren surfen en je nog enthousiaster te maken voor de surfsport. Dit willen we bereiken door iedereen op topniveau te instrueren met het veiligste materiaal. De Ripstar instructeurs zijn er om je alle skills bij te brengen met als doel je stoked te krijgen voor de sport! Ben je enthousiast? Dan is er na en voor de surflessen alle tijd om zelf het water in te gaan om nog even te oefenen!

Benieuwd? We nemen je in het filmpje graag mee naar een impressie van onze groepsreis in L'Amélie Plage:

Programma

Per dag krijg je 2 uur surfcoaching (5 dagen les). Tijdens de lessen wordt er zowel met beginners als gevorderde surfers rekening gehouden. Alle surftechnieken worden uitgebreid behandeld en geoefend. De surflessen worden gegeven door internationaal gediplomeerde Nederlandse surfleraren die zowel surfcoach lifesaver als surfinstructor zijn. De theorie gaat verder dan alleen surfen; het voorspellen van golven, kennis van surfboards en wetsuits, stromingen herkennen en begrijpen, etc. Golfsurfen vergt energie en doorzettingsvermogen daarom is er in deze week ook veel tijd om zelf te oefenen. Naast het surfen worden diverse andere activiteiten en clinics gegeven. Natuurlijk is er na alle inspanning, tijd voor ontspanning! In de avond wordt er een oldschool party gebouwd, de kooktent “omgetuned’ tot riante bioscoop of is er de kans om jullie eigen feestjes te bouwen op het strand.

Ver weg van alle crowds, met een kleine gezellige groep fanatieke surfers, maken we er een onvergetelijke surfvakantie van! 

De meest unieke surfbeleving sinds 2005 

 • De voetjes in het zand, een frisse natuurlucht om je heen en de zee op steenworp afstand van je luxe overnachtingsplek. 
 • Surfen staat centraal: professionele lessen, gepassioneerde surfcrew, theorie avond en dus progressie.
 • Unieke en volwassen sfeer en genoeg vrijheid binnen het programma.
 • Kwaliteit staat voorop en is overal in terug te vinden: professionele leraren, stokede crew, voedzame maaltijden, het nieuwste materiaal, de leukste clinics.

Locatie 

Het Ripstar Surfcamp is gelegen in het pittoreske dorpje L’Amélie Plage aan de Franse Atlantische kust. L’Amélie Plage is klein, puur en onaangetast; in tegenstelling tot zuidelijke surflocaties heb je hier geen massa’s surfers en kun je alle rust je eerste golven pakken. Ook voor de gevorderde surfer biedt L’Amélie Plage meer dan genoeg uitdagingen op dagen met goede swell. Het dorpje zelf bestaat uit één straat met een supermarktje, gezellige restaurantjes, een pizzeria en een kleine lokale surfschool.

Ons surfcamp is gevestigd op de luxe 4-sterren camping Sandaya Soulac Plage, dat verscholen ligt tussen de Atlantische kust en de uitmonding van de Gironde. Deze camping biedt directe toegang tot het strand en de zee, maar ligt in het hart van de natuur en in de schaduw van een dennenbos. Een unieke locatie die je het échte beachlife gevoel geeft. Daarnaast is de Bordeaux-streek beroemd om haar vele wijngaarden en zijn er levendige dorpjes en markten in de buurt. Als surfers genieten we van een luxe positie: het brede strand delen we alleen met de gasten van de camping Sandaya Soulac Plage (en dat zijn er nog niet zoveel eind April). Ons surfcamp bevindt zich op loopafstand van twee grote sanitair gebouwen met warme douches, een luxe zwembad, een campingrestaurant, en een supermarkt met bakkerij. 

Een impressie van de camping:


Accommodatie

Ons huiselijke camp in L’Amélie Plage is te vinden op 4-sterrencamping Sandaya, waar we jullie graag verwelkomen in één van onze 6-8 persoonslodges. Deze lodges worden kaal opgeleverd en er is meer dan genoeg ruimte voor al jullie slaapspullen. Na de surflessen kunnen jullie een duik nemen in het luxe zwembad of deelnemen aan het clinic- en activiteitenprogramma. De camping bevindt zich aan zee en is makkelijk bereikbaar.

Data, Prijzen en Boeken

Speciaal voor de fysiotherapie studenten van THIM Hogeschool heeft Ripstar een customized surftrip samengesteld voor een prijs van €344,- per persoon. De bus vertrekt op zondagavond 26 april vanuit Nederland en maandagochtend kunnen jullie na aankomst direct aanschuiven bij een Frans ontbijtje. Na een week vol surfen, zon en gezelligheid vertrekt de bus terug naar Nederland op vrijdag 1 mei. Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus zorg dat je er op tijd bij bent om samen een onvergetelijke week te beleven!

 

Het Camp

Het camp bevindt zich tussen de dennenbomen op een steenworp afstand lopen van het strand. Het is ingericht met onder meer: 

 • Een chill-out area met hangmatten en zitzakken waar de nodige tanning-sessions plaatsvinden.
 • De enige echte Ripstar Bar, met surf tunes, koude drankjes, koffie, ijsjes en lekkere gezonde snacks.
 • Een surfttent waar je je eigen surfgear kunt stallen.
 • Veel sport- en spelmateriaal zoals een slackline en long, skate- en wonky boards.
 • Surfboards, bodyboards, longboards en andere materialen.
 • Ripstar keuken, waar iedere dag een heerlijk ontbijt wordt klaargezet en een gezond diner wordt bereid. 

 

Programma

Wanneer je maandagochtend arriveert op het camp, word je door onze crew verwelkomd met een lekker ontbijtje, heb je rustig de tijd om je spullen te installeren en daarna gaan we met z'n allen het water in! Rond 19h00 genieten we met z'n allen van een overheerlijk avondmaal. Elke ochtend als je je tent uit rolt kun je aanschuiven aan tafel, waar een heerlijk uitgebreid Frans ontbijt voor je klaar staat. De vroege vogels onder ons kunnen aanschuiven na hun early morning surf sessie.

Tijdens de surflessen krijg je dagelijks 2 uur les van onze internationaal gediplomeerde instructeurs. Deze lessen worden gewoonlijk gegeven door Nederlandse instructeurs met internationale bevoegdheid. Afhankelijk van het tij wordt er dagelijks een lesprogramma gemaakt en is er genoeg tijd om gedurende de rest van de dag zelfstandig te surfen. 

Naast de dagelijkse surf lessen wordt er iedere dag door de surftrip commissie een clinic of activiteit georganiseerd die alles te maken heeft met surfen en de sportieve lifestyle. Denk hierbij aan:

 • Skate-, en longboard clinics om je stands en positie te verbeteren
 • Slackline clinics die beroep doen op je core stabilty
 • Massage clinics die je meer leren over de werking van je spieren
 • Volleybal clinics in het zand die beroep doen op je conditie

’s Avonds is er de mogelijkheid om door te surfen tot de zon is verdwenen achter de horizon en kun je direct aanschuiven bij het diner. Het programma 's avonds wisselt iedere dag. Je zult merken dat alles om de surf draait en hier snel door aangestoken zult worden. Als er de volgende dag extra goede golven staan kruip je vroeg onder de wol. En als er goed gesurft is die dag wordt dat gevierd met een extra biertje aan de bar!

Hier onder vind je een overzicht van het globale weekprogramma

 • Aankomstdag maandag: Inchecken - Beachgames of Surflessen - Diner - Kennismakingsspelen
 • Dinsdag: Ontbijt - Surflessen / Volleybaltoernooi - Diner - Surf theorie avond & Koningsdag inhaal feest!
 • Woensdag: Ontbijt - Surflessen / Clinics Longboarding / Indo Boarding - BBQ - Pubquiz
 • Donderdag: Ontbijt - Surflessen / Ultimate Tan Session aves Session du Massage - Diner - Aloha feest!
 • Vrijdag: Ontbijt - Surfles en vrij surfen - Inpakken - Bus vertrek

Surf Gear

Op het camp maken we gebruik van en bieden we de volgende surf materialen aan: 

 • O'Neill zomerwetsuit tot je persoonlijke beschikking gedurende de hele week
 • Zeer stabiele, veilige & speelse Softtech in allerlei maten (6.0 tot 9.0)
 • Advanced & uitdagende hardtop boards van Torq, Nsp & Libtech geschikt voor beginnend, overstap & gevorderd niveau
 • Genoeg boards voor iedereen, dus de hele dag surfen

Praktische info

Op de dag van aankomst wordt het ontbijt verzorgd en maak je 's avonds kennis met de fantastische maaltijden die met liefde worden klaar gemaakt. Onze chef kok kookt elke avond waanzinnig lekker, divers, met genoeg groente, vegetarisch/vlees, fruit en noten om op een gezonde manier je energie-level weer op peil te krijgen. We koken met seizoensgroenten, lokale producten en met respect voor onze omgeving en de natuur. De chef houdt er van je te verrassen met gevarieerde gezonde en vullende maaltijden. Dit doet hij natuurlijk niet alleen! Elke dag is er een ander surfgroepje dat helpt met het ontbijt voorbereiden, avondeten koken of de keuken opruimen/afwassen. Maak je geen zorgen, iedereen wast natuurlijk wel gewoon zijn eigen bordje en bestek af. Gezamenlijk zorgen we er voor dat er elke keer weer iets lekkers en gezonds op tafel staat!

Bus Vervoer

De busreis zit standaard inbegrepen bij deze surftrip. De bus vertrekt op zondagavond vanuit Nederland en brengt je dan naar L'Amélie Plage.

Vertreklocatie is: THIM Hogeschool

Bustijd terugreis vanuit Frankrijk vrijdag

L'Amélie Plage rond 17h00uur


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met Europeesche Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren. 

Read more...

Europeesche Verzekeringen


Veelgestelde vragen

1. Is dit camp alleen voor surfers die al eerder hebben gesurft?

Nee dit camp is voor iedereen die wil leren surfen of zijn/haar surfskills wil verbeteren. Onze Ripstar instructeurs helpen de beginners goed op weg om de eerste golven te pakken. Ben je een gevorderde surfer, dan wordt jouw techniek o.l.v. de Ripstar Instructeur nog beter gemaakt en ga je leren op moeilijkere golven te surfen.

2. Wat is de minimale leeftijd die je moet hebben om mee te mogen?

Voor deze surftrip geldt geen minimum. Alle fysiotherapie studenten van THIM Hogeschool zijn welkom. 

3. Wat moet ik zelf meenemen? 

 • Slaapzak
 • Beddengoed
 • Kussen
 • (Strand) handdoeken
 • Theedoeken
 • Kleding voor warm en koud/slecht weer
 • Zaklamp
 • Bord, bestek & beker
 • Broodtrommel (waar een groot Frans baguette in past)
 • Waterfles
 • Muziek
 • WC papier
 • Zonnebrand (hoge factor)

4. Wie zijn de instructeurs?

De instructeurs zijn allemaal internationaal gediplomeerde Nederlandse instructeurs. Je krijgt dus gewoon les in het Nederlands. 

5. Ben ik verzekerd tijdens het surfcamp?

Elke deelnemer dient zelf een reis- en ziektekostenverzekering te hebben afgesloten. En uiteraard gezond aan het camp te beginnen.

6. Wat gebeurt er als ik annuleer?

Bij annulering gelden onze algemene reisvoorwaarden.