Welcome to Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 195 Reviews
 • Snow - 39 Reviews
 • Surf - 152 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 15 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Spanje op ‘oranje’: wat betekent dit voor Surfcamp Oyambre?

De verontrustende berichten over de oplopende besmettingen in Spanje en het feit dat het land nog steeds een ‘oranje’ reisadvies heeft van de overheid, roept bij veel van jullie vragen op. Dat snappen we; met steeds nieuwe maatregelen is het ook moeilijk om het overzicht te houden. In dit blog houden we jullie daarom graag op de hoogte van de regels én leggen we uit hoe je toch veilig op reis kan naar ons volwassenen surfcamp in Oyambre.

Eerste weken succesvol afgerond!

De eerste twee weken van Surfcamp Oyambre zitten er inmiddels al op en zijn ontzettend geslaagd. Alle deelnemers van het camp hebben heel veel gesurft en daarnaast clinics gedaan in surfskaten, yogalessen gevolgd en allerlei toffe activiteiten ondernomen. Het goede nieuws is dat alle 60+ deelnemers tot nu toe een ontzettend geslaagde weken hebben gehad en dat alle deelnemers weer terug naar huis zijn gekeerd met een negatief testresultaat.

Aanpassingen programma

Surfcamp Oyambre is gelegen midden in een natuurgebied, waardoor er veel ruimte is rondom het camp en er geen drukke menigtes ontstaan. Daarnaast werken wij alleen met kleinschalige camps. Doordat we een beperkte beschikbaarheid hebben per week, krijg je niet met honderden andere gasten te maken en blijft de kans op besmetting klein. Immers; iedereen die aankomt op het surfcamp is met een negatieve test naar het camp afgereisd.

Om het surfcamp verder veilig te houden deze zomer, hebben we extra maatregelen getroffen om de kans op besmetting te minimaliseren. Zo zijn al onze activiteiten in de buitenlucht, is de optionele uitstap naar Bilbao vervangen en houden we ons natuurlijk aan alle basisregels die gelden vanuit het RIVM.

Mobiele teststraat op het surfcamp voor terugreis

Om vanuit Spanje weer terug te reizen naar Nederland, dien je over een negatief testresultaat te beschikken. Daarom hebben we iedere zaterdag (de vertrekdag) een mobiele teststraat geregeld op het camp, waar alle deelnemers zich kunnen laten testen en bij een negatief resultaat een reiscertificaat ontvangen. De kosten hiervoor bedragen 35 euro. Als je per vliegtuig naar huis reist, vul je daarnaast ook online een gezondheidsverklaring in. Wil je zeker weten dat er geen belangrijke documenten ontbreken voor jouw terugreis? Bekijk dan Nederland Wereldwijd, de officiële website van de overheid met het laatste nieuws rondom de regelgeving in Spanje.

Help – wat als ik toch corona oploop?

Blijk je ondanks onze maatregelen tòch onverhoopt besmet te zijn geraakt met het coronavirus? Dan laten we je niet aan je lot over. We hebben speciale accommodatie ter beschikking voor quarantaine. Zo zit jij op een veilige plek als je klachten hebt, en kunnen we ervoor zorgen dat andere deelnemers van het kamp niet ook ziek worden.

Reisverzekering in oranje gebied

Ondanks het ‘oranje’ reisadvies van de overheid, hoef je bij thuiskomst uit Spanje niet in quarantaine. Ook dekt je reisverzekering in de meeste gevallen jouw reguliere reiskosten, zoals het kwijtraken van bagage. Extra kosten die je maakt vanwege corona, worden bij deze kleurcode doorgaans niet vergoed. Wat wel en/of niet vergoed wordt kan per verzekeraar verschillen. Check daarom voor vertrek altijd dubbel jouw eigen reisverzekering om op de hoogte te zijn van alle regels. Zo ga je voorbereid op surfvakantie!

Lees meer over het coronavirus en onze algemene voorwaarden via deze pagina. Nog last-minute mee op surfvakantie? We hebben nog enkele laatste plekken vrij. Bekijk de beschikbaarheid van Surfcamp Oyambre hier.