Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 67 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 22 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

8 dingen om te doen in Ringkøbing Denemarken

Kom met ons mee naar de Ringkøbing Fjord! En ontdek meer dan alleen kitesurfen.

Kitesurfen denemarken

Rinkøbing is een fantastische plek in Denemarken die voornamelijk bekend staat vanwege het kitesurfen. Er is een kitespot met vlak water, waar je kunt staan. Dat maakt de spot perfect voor de beginnende, maar ook gevorderde kiter. Dat is meteen één van de redenen waarom we ons kitecamp hier hebben georganiseerd. Maar buiten het kitesurfen is er nog veel meer te beleven in dit watersportparadijs! Lees dit blog en kom erachter wat er allemaal in én rondom Ringkøbing Fjord te beleven valt.

1/ Bezoek de lokale wakeboardbaan

Hoe leuk is het om een nieuwe watersport te proberen? In het dorp Hvide Sande vind je een toffe wakeboardbaan, die geschikt is voor beginners en voor gevorderden. De wakeboardbaan heeft ook een terras, waar je kunt genieten van koffie, met uitzicht op je reisgenoten. Er is ook een kleine wakeboardwinkel. Bekijk de wakeboardbaan hier.

2/ Mountainbiken

Rinkøbing ligt aan de duinen en dat maakt het ook een hele goede plek voor mountainbike liefhebbers. Je hebt hier namelijk allerlei te gekke trails, met uitzicht op zee. Naast de duinen heb je ook vette trails in het nabijgelegen bos. Voor degenen die het iets rustiger aan willen doen, kun je natuurlijk ook een fiets huren. Met een lekker windje en de geur van de zee, fiets je langs hele mooie routes. Via de website Komoot vind je allerlei toffe routes rondom het fjord.

3/ Golfsurfen

Rinkøbing ligt behalve aan een groot meer, ook aan de Noordzee. Dat betekent dat je er ook kunt surfen! In en rondom het dorpje Hvide Sande heb je diverse surfspots en surfshops, waar je materiaal kunt huren en lessen kan nemen. De Noordzee blijft onvoorspelbaar qua golven, maar als er geen golven aanwezig zijn kun je ook altijd gaan zwemmen of suppen. Voor de ervaren golfsurfers; de golfvoorspellingen van Hvide Sande vind je hier.

4/ Stadjes bezoeken

Je kunt je ook helemaal onderdompelen in de Deense cultuur. De stadjes Ringkøbing en Hvide Sande laten je terug gaan in de tijd met de authentieke huisjes van rode bakstenen en smalle straatjes. Typisch Deens, en heel leuk om doorheen te lopen. Ook kun je hier meerdere terrasjes pakken en langs de winkels slenteren. Als je van vis eten houdt, is dit een echt paradijs met verse vis uit de Noordzee. Onze tip: proef Røget Helt, de lokale specialiteit. Dit is een verse witvis geserveerd met roggebrood en een ijskoud biertje. In het dorp Hvide Sande vind je ook de surfshop White Sands. Hier kan je al je surfspullen kopen én genieten van heerlijk hippe cappuccino’s. Er is ook een kleine werkplek met uitzicht naar buiten.

Genoeg te doen in Denemarken!

5/ Skateboarden

Als er geen golfen zijn of je eens lekker droog wil blijven kun je ook gaan skaten. Het dorp Hvide Sande heeft een fijn buiten skatepark aan het water, waar je kunt skaten en surfskaten in de zon. Aan de andere kant van het fjord vind je ook het Streetpark Ringkøbing. Een stukje verder rijden, maar dan heb je wel een skatepark met voor ieder wat wils, en dat binnen. Fijn als het buiten regent. Daarnaast is het ook niet druk rondom de camping, dus kun je ook in de buurt geschikte plekken vinden om te (surf)skaten op afvalt.

6/ Suppen

Wanneer je een iets minder intensieve middag wilt hebben, is onze tip: neem je vrienden mee en ga lekker suppen! Aangezien het water vlak en rustig is in de Ringkøbing fjord, kun je er perfect suppen. Neem een waterdichte tas mee met wat biertjes en een waterdichte speaker, een leuke middag is gegarandeerd! Op het kitesurfkamp zijn diverse sups aanwezig, waar je op een dag met weinig wind zeker gebruik van kunt maken.

7/ Groot zwembad

Op twintig minuutjes rijden van het camp bevindt zich Aquadome; een groot tropisch zwembad met allerlei verwarmde binnen- en buitenbaden en een sauna. Het zwembad is onderdeel van het grote vakantiepark Lalandia. Je kunt er ook klimmen, padellen en allerlei andere binnenactiviteiten ondernemen. Het resultaat; goed vermaak voor een regenachtige dag in Denemarken.

8/ Chillen op het strand

Naast alle intensiviteit van het kitesurfen, mountainbiken, wandelen, surfen en meer activiteiten, is het natuurlijk ook tijd om te ontspannen. En wat is nu meer een vakantiegevoel dan lekker chillen op het strand met een biertje in je hand? Precies. Op het kitecamp hebben we genoeg spellen die we mee kunnen nemen naar het strand, zoals kubbs en spikeball. ‘s Avonds is het strand ook de perfecte plek voor een sunset chill, want de zon zakt er op een mooie zomeravond prachtig in de zee.

Of juist ontspannen

Lees meer:

Bekijk alle kitereizen