Verbier is één van de spots waar je als Freerider gereden moet hebben! Niet voor niets komen ’s wereld beste freeriders hier ieder jaar voor de finale van de Freeride World Tour. Verbier ligt op 1500 meter en behoort tot het skigebied van Les 4 Vallées in het Zwitserse Wallis. Als je Verbier moet beschrijven in drie woorden zijn dit: mondain, posh en poeder! Tussen de rich and famous vind je hier ook freeriders uit alle landen, die er maar voor één ding komen... Met een goede gids zijn er echter zeker nog rustige plekken te vinden. Verbier is een perfect recept voor een trip vol uitdaging, poeder en gezelligheid.

Verbier Freeride World Tour

Backcountry in Verbier
Met deze trip naar Verbier gaan we ver buiten de pistes en daarvoor zijn soms hikes nodig. In kleine groepen (6 personen per gids) maken we tochten door de natuur naar spots die voor anderen verborgen blijven. Naast spectaculaire afdalingen coachen onze doorgewinterde berg- en skigidsen je ook in "Avalanche Awareness". De avonden besteden we ondermeer aan toerenplanning, sneeuw- & lawinekunde, kaartlezen of navigatie, maar er is zeker ook tijd voor relaxen en gezelligheid.


Locatie

Verbier ligt in Zuidwest Zwitserland, dicht bij de Franse en Italiaanse grens. Met meer dan 100 liften in de 4 Valleés bied het gebied rond Verbier één van de meest toegankelijke backcountry van de Alpen. Met lines van bijvoorbeeld Mont Fort, Mont Gelé of de treeruns van  Bruson en Champex-Lac, waar het vaak rustig is, of misschien wel een helidrop aan het einde van de week, mogelijkheden te over.

Verbier skigebied

Verbier wordt gezien als één van de freeride mekka's van de Alpen. Het is dan ook de plek waar elk jaar de finale van de Freeride World Tour wordt gehouden op de wereldberoemde 'Bec des Rosses'.

Facts:
- 2236 km piste
- Hoogste lift: 3330m
- Vertical drop: 1880m (in uitzonderingsgevallen zelfs 2500m)
- Liften Verbier: 52 (17 gondels/ trams, 20 stoeltjesliften, 16 sleepliften)
- Nabijgelegen resorts: Bruson, Champex-Lac, Ovronnaz, Les Marecottes, Super St-Bernard
- Events: Freeride World Tour finals

Verbier dorp


Accommodatie

We verblijven tijdens deze reis in een appartement of pension op basis van logies. Meer informatie op aanvraag.


Programma

De eerste dag staat in het teken van inboarden en het omgaan met de backcountry uitrusting. We zullen oefenen met de lawine piepers, zoals het gebruiken en zoeken hiervan. Dit alles afwisselend met vette off-piste runs. Het gebruik van de sneeuwschoenen komt aan bod, zodra we ze nodig hebben..

Freeride

Indien er interesse voor is komen ’s avonds onderwerpen als kaartlezen, tochtplanning, materiaalonderhoud, sneeuw- en lawinkunde en bergweer aan bod.

Elke dag wordt door de gids de beste tour uitgestippeld. Indien de omstandigheden dit toelaten wordt er gebruik gemaakt van de verschillende gebieden in de regio. Vanuit deze gebieden is het vaak maar een klein stukje hiken en dan komen we bij oneindig lange offpiste afdalingen door de ongerepte natuur en onverspoorde poedervelden.

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!! 
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc.

Gids
De berggids of snowboardgids is vijf dagen aanwezig, van zondag tot en met donderdag. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.


Niveau

Op deze bestemming kan gehiked worden met sneeuwschoenen. De omstandigheden bepalen of dit nodig is. Soms ligt het witte goud naast de piste en hebben we alleen de lift nodig. Indien het langere tijd niet gesneeuwd heeft weten onze gidsen toch altijd onverspoorde hellingen te vinden. Hier moeten we dan vaak wel een keer een half uurtje voor lopen, maar niet veel langer. Wel wordt verwacht dat je een hele off-piste dag op je board kan staan. 

Bij deze reis wordt toch al wat ervaring gevraagd. Korte egale hellingen tot 40 graden moeten mogelijk zijn. Ook in moeilijker terrein zoals: bomen, struiken, klonterige of harde sneeuw moet je uit de voeten kunnen. Je moet je board dus goed kunnen sturen.

Er wordt van je verwacht dat je weet om te gaan met een Backcountry uitrusting en dat je achtergrond kennis hebt van de alpine gevaren. Deze kennis heb je opgedaan tijdens andere Backcountry of Freeride camps. Dit kan natuurlijk ook bij een andere organisatie zijn geweest.

Afdalen:     
< 35 graden. Terrein voor gevorderde freeriders. Er wordt een goede techniek van de rijder verwacht.

Conditie:     
Voldoende; dag achter iemand aan rijden die net iets beter is, korte hikes.

Ervaring:     
Je bent op de hoogte van de basiskennis die nodig is om veilig te freeriden.

Klimmen:     
< 30 graden. Deze klim is al moeilijker en vaak al duidelijk langer. Voor de hike wordt gebruik gemaakt van sneeuwschoenen en/of vellen.

Materiaal:     
Freerideset, (telescoop)stokken, sneeuwschoenen en/of vellen, ehbo setje (tour light).

Kennis:     
Je bent al vaker buiten de pistes geweest. Net uit het zicht van de piste, bekend en overzichtelijk terrein.


Materiaal

Hoe zit het met de snowboards?
Wil je eens wat anders proberen dan je eigen board, dan is het ook mogelijk om een dagje Salomon boards te testen. Verschillende modellen en boardlengtes zullen aanwezig zijn tijdens de trip. Wellicht dat dat wat grotere en stijvere board je toch wat meer zekerheid voor dat steile couloir geeft…

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een snowboardset (board, bindingen, boots) te huren. Ook is het mogelijk een deel van deze set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?
Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Mammut Barryvox Element lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan de voorgaande modellen. Verder heb je voor de backcountry trips sneeuwschoenen met telescoopstokken, of een splitboard nodig. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar.

Hoe zit het met de Lawine airbag?
Ripstar werkt samen met Mammut. Mammut levert ons lawineairbags met Snowpulse technologie.Je krijgt bij de trip kostenloos een backpack met lawineairbag in bruikleen.

Is het dragen van bescherming verplicht?
Het dragen van bescherming is niet verplicht, maar wij raden het wel sterk aan. Het freeride brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm en rugbescherming te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?
- Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
- Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
- Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
- Snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
- Technisch ondergoed, muts en handschoenen
- Vrijetijdskleding
- Toiletspullen (evt. medicijnen)
- Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
- Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!


Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor vervoer moeten zorgen of je kunt even kijken op onze Ripstar Facebook of je met iemand mee kunt rijden. Lokaal maken we af en toe gebruik van de skibus, deze is vaak bij de prijs van de liftpas inbegrepen. Mochten we een keer een taxi regelen na een verre backcountry tocht, dan delen we deze kosten.

Vervoer


Data & Prijzen

Verbier [CH], Custom beschikbaar

Inclusief

 • 5 dagen UIAGM berggids of snowboardgids
 • 7 overnachtingen o.b.v. logies (op indeling)
 • Salomon testboards
 • Theorie clinics
 • Backcountry manual
 • Gebruik Mammut lawineairbag
 • Ripstar Club Membership
 • Beddengoed
 • Schoonmaakkosten

Exlusief

 • Vervoer
 • 6-daagse liftpas
 • Maaltijden
 • Bergsportverzekering

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) €60,-
 • Freeride board (diverse actuele modellen) € 100,-
 • Splitboard met tourbinding,vellen en telescoopstokken € 150,-
 • Freeride boots € 30,- 
 • Sneeuwschoenen en telescoopstokken € 30,-
 • Helm € 20,- 
 • Klimgordel € 15,-
 • Upgrade naar hotel of 1 persoonskamer: op aanvraag 

Custom

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes. 

Skiër?

Ben je een skiër en wil je met een bevriende groep boarders mee op één van onze reizen? Dan ben je natuurlijk welkom! Hou er alleen rekening mee dat onze gidsen op een snowboard staan en ze je misschien niet kunnen helpen met het verbeteren van je skitechniek. Ben je zelf op zoek naar een freeride/backcountry trip op ski's? Kijk dan eens bij Ripstar Ski Travel. Ripstar Ski biedt freeride ski reizen en backcountry ski reizen aan.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met Europeesche Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren. 

Read more...

Europeesche Verzekeringen