Het dal van Valgrisenche ligt in de Italiaanse provincie Valle d'Aosta, vlak bij de grens met Frankrijk. Dit is waar het avontuur begint. Je arriveert in het freeride Mekka van Italië! Het uitgestrekte gebied is meer dan 113 km2 groot, genoeg ruimte dus om de meest vette powder runs te maken.

Doordat de bergtoppen tot wel 3751 meter hoog liggen is de gemiddelde verticale daling per run wel 1300 tot 1800 meter! De toppen liggen boven de boomgrens, dus op de eerste stukken is er genoeg ruimte voor vette sprayturns en poederjibs. Vervolgens schiet je het bos in voor een avontuurlijke treerun, maar George uit de (winter)jungle, ‘Watch out for that tree!’

Heli Val Grisenche


Accommodatie

 We verblijven in hotel Perret o.b.v. halfpension. In dit typische berghotel zijn alle kamers volledig ingericht en hebben een eigen badkamer. Het hotel beschikt onder meer over een sauna, voor het broodnodige relaxen na een zware heli-dag!

Hotel Perret


Niveau

Tijdens deze reis zal er niet gehiked worden. We hebben namelijk een heli tot onze beschikking! Wel wordt verwacht dat je een hele dag op je board kan staan en niet na een uur toe bent aan Heisse Choco. Dan ben je bij Ripstar aan het verkeerde adres! 

Tijdens deze reis worden geen gevaaarlijke acties van je verwacht. Het is niet de bedoeling dat je nog nooit off piste bent geweest, maar je hoeft niet steil en snel te kunnen boarden. Wil je eigenlijk je eerste poederervaring opdoen, boek dan eerst bij Ripstar een Freeride Camp. 

Je hoeft geen uitgebreide kennis te hebben van de alpine gevaren. Iets voorkennis is natuurlijk wel van voordeel.

Afdalen:     
< 35 graden. Terrein voor gevorderde freeriders. Er wordt een goede techniek van de rijder verwacht.

Conditie:     
Redelijk; dag lekker rijden op eigen tempo.

Ervaring:     
Je bent al vaker buiten de pistes geweest. Net uit het zicht van de piste, bekend en overzichtelijk terrein.

Klimmen:     
Er wordt niet gehiked.

Materiaal:     
Schep, pieper en sonde (freeride basic).

Kennis:     
Je bent op de hoogte van de basiskennis die nodig is om veilig te freeriden.


Materiaal

Hoe zit het met de snowboards?

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een snowboardset (board, bindingen, boots) te huren. Ook is het mogelijk een deel van deze set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Salomon Sickstick

Wat houdt de backcountry uitrusting in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Mammut Barryvox Element lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan de voorgaande modellen. Verder heb je voor de backcountry trips sneeuwschoenen met telescoopstokken, of een splitboard nodig. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar.

Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Ripstar werkt samen met Mammut. Mammut levert ons lawineairbags met Snowpulse technologie.Je krijgt bij de trip kostenloos een backpack met lawineairbag in bruikleen.

Mammut Airbag

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van bescherming is niet verplicht, maar wij raden het wel sterk aan. Het freeride brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm en rugbescherming te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. Veel van onze deelnemers rijden gezamelijk naar de locatie. De Ripstar Facebook is de ideale plek om vooraf met elkaar in contact te komen en carpool afspraken te maken.

Valgrisenche ligt op slechts 967 km van Nederland en dus dichterbij dan je zou denken. Het is ook een optie om te vliegen naar het vliegveld van Turijn met Transavia, Easyjet, KLM, of Ryanair. Vanaf Turijn is het nog 147 km naar Valgrisenche.

Vervoer


Data & Prijzen

Val Grisenche [ITA], Custom beschikbaar

Inclusief

 • UIAGM Berggids / Ski- of Snowboardgids (3 dagen)
 • Hotel Perret obv halfpension vanaf € 68,- p.p.p.n.
 • Vliegpakket 3 dagen incl. gids (8 afdalingen, 11.000/13.000 vertical meters) vanaf € 1770,- p.p. (bij 5 personen)
 • Ripstar Membership

Exlusief

 • Vervoer
 • Maaltijden
 • Bergsportverzekering

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) € 60,-
 • Freeride board (diverse actuele modellen) € 100,-
 • Freeride boots € 30,- 
 • Helm € 20,- 
 • Upgrade 1 persoonskamer: op aanvraag 

Custom

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.

Skiër?

Ben je een skiër en wil je met een bevriende groep boarders mee op één van onze reizen? Dan ben je natuurlijk welkom! Hou er alleen rekening mee dat onze gidsen op een snowboard staan en ze je misschien niet kunnen helpen met het verbeteren van je skitechniek. Ben je zelf op zoek naar een freeride/backcountry trip op ski's? Kijk dan eens bij Ripstar Ski Travel. Ripstar Ski biedt freeride ski reizen en backcountry ski reizen aan.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met Europeesche Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren. 

Read more...

Europeesche Verzekeringen