Zelf noemt het gebied le Portes du Soleil zich het ‘deep powder nature reserve’. Dit kan goed kloppen want het enorm grote gebied waarbij je zowel in Zwitserland als in Frankrijk kan snowboarden biedt super veel off-piste mogelijkheden. Zo kan je oneindig veel pillows pakken tussen de bomen richting Morgins of een steil couloir rijden naast  ‘le mur suisse’. Als de omstandigheden beter zijn aan de Franse kant dan boarden we natuurlijk daar. De mogelijkheden zijn ongekend en vanuit onze locatie Champoussin dat letterlijk op de berg ligt kan je direct de poeder in! Deze locatie is geschikt voor ervaren freeriders die vooral veel kilometers offpiste willen boarden zonder veel te willen hiken.

Freeride Advanced
Bij onze freeride advanced reizen ligt de focus nog meer op poeder knallen en iets minder op het leren. Deze freeridereis is er dus voor de gevorderde freerider die al ervaring heeft met het gebruik van de lawinepieper en basiskennis heeft op het gebied van lawinekunde. Die kennis heb je bijvoorbeeld opgedaan tijdens één van onze andere freeridereizen.


Locatie

Het gebied van Champoussin

Champoussin ligt aan de Zwitserse kant van het gebied Portes du Soleil. Dit is het rustige gedeelde van het gebied waardoor en oneindig veel onverspoord terrein te vinden is. Champoussin dat op 1600 ligt is in tegenstelling tot de meeste dorpen gebouwd tegen de berg aan. In de ochtend hoef je niet eerst een auto of een lift te pakken, maar strap je gelijk je board onder.

Portes du Soleil skigebied

Vanuit Champoussin kan er geboard worden naar het nabij gelegen Les Crosets of Morgins, maar er kan ook uitgeweken worden naar het Franse Avoriaz of Chatel. Portes du Soleil ligt ten zuiden van het meer van Geneve en is makkelijk te bereiken via Monthey. Het uitzicht is om over naar huis te schrijven want het hele dorp is gebouwd richting het imposante rotsmassief "les dent du midi".


Accommodatie

We verblijven tijdens deze reis in een appartement of pension op basis van logies. Meer informatie op aanvraag.


Programma

De eerste dag staat in het teken van inboarden en het omgaan met de freeride uitrusting. We zullen oefenen met de lawine piepers, zoals het gebruiken en zoeken hiervan. Het gebruik van de schep en sonde komt ook deze dag aan bod. Dit alles afwisselend met een intro off-piste technieken.

Veel boarden in het freeride Mekka van Portes du Soleil is het doel van deze week. We zullen alle facetten van het boarden thematisch behandelen, maar de nadruk ligt op off-piste boarden.

’s Avonds komen onderwerpen als materiaalonderhoud en sneeuw- & lawinkunde aan bod voor iedereen die daarin geïnteresseerd is. 

Elke dag worden door de freeride coach de beste tochten uitgestippeld. Indien de omstandigheden dit toelaten wordt er gebruik gemaakt van alle deelgebiedjes en bergen binnen het skigebied. Zonder te hoeven hiken zijn er tal van offpiste afdalingen.

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!! 
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc.


Niveau

Bij onze freeride advanced reizen ligt de focus nog meer op poeder knallen en iets minder op het leren. Deze freeride reizen zijn er dus voor de gevorderde freerider die al ervaring heeft met het gebruik van de lawinepieper en basiskennis heeft op het gebied van  lawinekunde. Die kennis heb je bijvoorbeeld opgedaan tijdens één van onze andere freeridereizen.

Op deze freeridetrips begeven we ons hoofdzakelijk buiten de piste en maken we steeds gebruik van het liftennetwerk om bij de volgende poederafdaling te komen. Soms zullen we een klein stukje te voet hiken, maar niet meer dan 10 min.

Afdalen:     
< 35 graden. Terrein voor gevorderde freeriders. Er wordt een goede techniek van de rijder verwacht.

Conditie:     
Voldoende; dag achter iemand aan rijden die net iets beter is, korte hikes.

Ervaring:     
Je bent op de hoogte van de basiskennis die nodig is om veilig te freeriden.

Klimmen:     
Korte hikes, vanaf de piste/lift < 28 graden. Makkelijk en overzichtelijk terrein.

Materiaal:     
Schep, pieper en sonde (freeride basic).

Kennis:     
Je bent al vaker buiten de pistes geweest. Net uit het zicht van de piste, bekend en overzichtelijk terrein.


Materiaal

Hoe zit het met de snowboards?

Wil je eens wat anders proberen dan je eigen board, dan is het ook mogelijk om een dagje Salomon boards te testen. Verschillende modellen en boardlengtes zullen aanwezig zijn tijdens de trip. Wellicht dat dat wat grotere en stijvere board je toch wat meer zekerheid voor dat steile couloir geeft…

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een snowboardset (board, bindingen, boots) te huren. Ook is het mogelijk een deel van deze set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Mammut Barryvox Element lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan de voorgaande modellen.

Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Ripstar werkt samen met Mammut. Mammut levert ons lawineairbags met Snowpulse technologie.Je krijgt bij de trip kostenloos een backpack met lawineairbag in bruikleen.
Mammut Airbag

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van bescherming is niet verplicht, maar wij raden het wel sterk aan. Het freeride brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm en rugbescherming te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. Veel van onze deelnemers rijden gezamelijk naar de locatie. De Ripstar Facebook is de ideale plek om vooraf met elkaar in contact te komen en carpool afspraken te maken.

Vervoer


Data & Prijzen

Champoussin [CH], Custom beschikbaar

Inclusief

 • 5 dagen snowboardgids / Ripstar freeride pro met off-piste bevoegdheid
 • 7 overnachtingen o.b.v. logies (op indeling)
 • Salomon testboards
 • Theorie clinics
 • Backcountry manual
 • Gebruik Mammut lawineairbag
 • Ripstar Club Membership
 • Beddengoed
 • Schoonmaakkosten

Exlusief

 • Vervoer
 • 6-daagse liftpas
 • Maaltijden
 • Bergsportverzekering

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) €60,-
 • Freeride board (diverse actuele modellen) € 100,-
 • Freeride boots € 30,- 
 • Helm € 20,- 
 • Upgrade naar hotel of 1 persoonskamer: op aanvraag 

Custom

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes. 

Skiër?

Ben je een skiër en wil je met een bevriende groep boarders mee op één van onze reizen? Dan ben je natuurlijk welkom! Hou er alleen rekening mee dat onze gidsen op een snowboard staan en ze je misschien niet kunnen helpen met het verbeteren van je skitechniek. Ben je zelf op zoek naar een freeride/backcountry trip op ski's? Kijk dan eens bij Ripstar Ski Travel. Ripstar Ski biedt freeride ski reizen en backcountry ski reizen aan.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met Europeesche Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren. 

Read more...

Europeesche Verzekeringen