Obertauern is een freeridegebied bij uitstek. Jarenlang was het onze geheimtop, maar de laatste jaren ontdekken steeds meer mensen het, maar echt druk is het er nog steeds niet buiten de pistes. Obertauern ligt hoog en tegen de alpenhoofdkam aangeplakt. Hierdoor is het al vroeg in het seizoen goed freeriden. Het skigebied ligt helemaal om het dorp heen, waardoor je super freeride mogelijkheden hebt en nooit dezelfde afdaling hoeft te maken op één dag.

Obertauern freeride


Locatie

In Obertauern vind je tussen de 1.630 en 2.313 m boven de zeespiegel pistes die van eind november tot begin mei met natuurlijke sneeuw bedekt zijn. Gelegen tussen de Salzburger bergen bent u verzekerd van een prachtig uitzicht. Daar waar 1 kabelbaan, 19 stoeltjesliften en 6 sleepliften je omhoog brengen, neemt een professionele Ripstar freerider je verder mee naar de poedervelden waar veel toeristen nooit zullen komen. Het gebied is zo divers dat je eigenlijk elk terrein tegen komt. Van smalle rinnen tot cliffjumps, treeruns en grote poedervelden!

Door de echte Oostenrijkse sfeer kan je in Obertauern genoeg leuke restaurantjes en skihutjes vinden om een lekkere hap te scoren. Na een lange dag boarden zal dit er zeker in gaan!

Obertauern skigebied

In Obertauern hoef je je niet te vervelen. Tijdens het hele skiseizoen is er het ene topevenement na het andere. De pannen worden van het dak gerockt tijdens openluchtconcerten van bekende bands en tijdens allerlei party’s. In het Longplay Snowboard Park komen beginnende én ervaren freestylers aan hun trekken op de “beginner lines”, rails, boxen en sprongen. Verder bevindt de eerste sneeuwkiteschool van Oostenrijk zich in Obertauern. Je kunt er deze nieuwe, actie sport in al zijn facetten ontdekken.

Elke maandag en donderdag is de verlichte avond piste open. De Edelweiss 4-stoeltjeslift is van 19.00 tot 22.00 uur open voor hen die nog genoeg energie over hebben om nog te boarden/skiën in de avond uurtjes. De verlichte piste is ca. 1.500 meter lang, lang zat om je piste jib’s te oefenen of om nog even aan je basistechnieken te werken! Natuurlijk hoef je met je weekpas niet bij te betalen om gebruik te maken van deze avondpiste.

Obertauern dorp


Accommodatie

We verblijven tijdens deze reis in een appartement of pension op basis van logies. Meer informatie op aanvraag.


Programma

De eerste dag staat in het teken van inboarden en het omgaan met de freeride uitrusting. We zullen oefenen met de lawine piepers, zoals het gebruiken en zoeken hiervan. Het gebruik van de schep en sonde komt ook deze dag aan bod. Dit alles afwisselend met een intro off-piste technieken.

Veel boarden in het gevarieerde gebied van Obertauern is het doel van deze week. We zullen alle facetten van het boarden thematisch behandelen, maar de nadruk ligt op off-piste boarden.

’s Avonds komen onderwerpen als materiaalonderhoud en sneeuw- & lawinkunde aan bod voor iedereen die daarin geïnteresseerd is. 

Elke dag worden door de freeride coach de beste tochten uitgestippeld. Indien de omstandigheden dit toelaten wordt er gebruik gemaakt van alle mogelijkheden binnen het skigebied van Obertauern. Vanuit dit gebied is het ideaal freeriden. Zonder te hoeven hiken zijn er tal van offpiste afdalingen.

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!! 
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc.


Niveau

Deze trip is er om ervaring te krijgen met de off-piste, dus je hoeft (nog) geen poederkoning te zijn om deel te nemen.

Op de freeridetrips begeven we ons hoofdzakelijk buiten de piste. Dat wil nog niet zeggen dat er geen kans bestaat om in te rijden op de piste. We zullen met name de eerste dag besteden om meer gevoel te krijgen met je snowboard. Ook zullen we daar verschillende off-piste technieken met je doornemen.

Het is echter wel noodzakelijk dat, voordat je deelneemt aan deze trip, je gewone pistes moeiteloos beheerst.

Afdalen:     
< 30 graden. Terrein voor beginnende freeriders. Veelal open hellingen niet steiler dan 30 graden.

Conditie:     
Redelijk; dag lekker rijden op eigen tempo.

Ervaring:     
Je hoeft nog geen ervaring buiten de piste te hebben.

Klimmen:     
Er wordt niet gehiked.

Materiaal:     
Schep, pieper en sonde (freeride basic).

Kennis:     
Je hebt nog geen off-piste kennis nodig.


Materiaal

Hoe zit het met de snowboards?

Wil je eens wat anders proberen dan je eigen board, dan is het ook mogelijk om een dagje Salomon boards te testen. Verschillende modellen en boardlengtes zullen aanwezig zijn tijdens de trip. Wellicht dat dat wat grotere en stijvere board je toch wat meer zekerheid voor dat steile couloir geeft…

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een snowboardset (board, bindingen, boots) te huren. Ook is het mogelijk een deel van deze set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Mammut Barryvox Element lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan de voorgaande modellen.

Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Ripstar werkt samen met Mammut. Mammut levert ons lawineairbags met Snowpulse technologie.Je krijgt bij de trip kostenloos een backpack met lawineairbag in bruikleen.
Mammut Airbag

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van bescherming is niet verplicht, maar wij raden het wel sterk aan. Het freeride brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm en rugbescherming te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. Veel van onze deelnemers rijden gezamelijk naar de locatie. De Ripstar Facebook is de ideale plek om vooraf met elkaar in contact te komen en carpool afspraken te maken.

Vervoer


Data & Prijzen

Obertauern [AT], Custom beschikbaar

Inclusief

 • 5 dagen snowboardgids / Ripstar freeride pro met off-piste bevoegdheid
 • 7 overnachtingen o.b.v. logies (op indeling)
 • Salomon testboards
 • Theorie clinics
 • Backcountry manual
 • Gebruik Mammut lawineairbag
 • Ripstar Club Membership
 • Beddengoed
 • Schoonmaakkosten

Exlusief

 • Vervoer
 • 6-daagse liftpas
 • Maaltijden
 • Bergsportverzekering

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) €60,-
 • Freeride board (diverse actuele modellen) € 100,-
 • Freeride boots € 30,- 
 • Helm € 20,- 
 • Upgrade naar hotel of 1 persoonskamer: op aanvraag 

Custom

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes. 

Skiër?

Ben je een skiër en wil je met een bevriende groep boarders mee op één van onze reizen? Dan ben je natuurlijk welkom! Hou er alleen rekening mee dat onze gidsen op een snowboard staan en ze je misschien niet kunnen helpen met het verbeteren van je skitechniek. Ben je zelf op zoek naar een freeride/backcountry trip op ski's? Kijk dan eens bij Ripstar Ski Travel. Ripstar Ski biedt freeride ski reizen en backcountry ski reizen aan.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met Europeesche Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren. 

Read more...

Europeesche Verzekeringen