Ripstar is een reisorganisatie met een ijzersterk specialisme in snowboarden en surfen en richt zich op de sportieve reiziger. Ons doel is plezier, kwaliteit, kennis en avontuur met hen te delen en zo de creatieve vooruitgang in de boardsporten te pushen. Zowel in Nederland als daarbuiten.

Ripstar Snow & Surf Travel

Geschiedenis

Ripstar is in 1990 opgericht door Sjoerd Remmelink. We begonnen als een snowboardschool in Kaprun (Oostenrijk) maar zijn na een vele alpenjaren nu gevestigd in Amsterdam. Van daaruit hebben wij onze activiteiten verder uitgebouwd. Inmiddels verzorgt Ripstar surf- en snowboardtrainingen in binnen- en buitenland, opleidingen tot internationaal gediplomeerd surf- en snowboardleraar en snowboard- en surfreizen door heel Europa. Daarnaast is Ripstar gerenomeerd partner en sponsor van verschillende boardsportevenementen.

Winteractiviteiten

De winteractiviteiten van Ripstar lopen uiteen van opleidingen en trainingen tot high-end snowboardcamps en (custom) off-piste trips. Snowboarders van jong tot oud kunnen bij ons terecht om hun persoonlijke vaardigheden te vergroten, snowboardleraar te worden of te genieten van een sportieve wintervakantie. Het Ripstar team, bestaande uit professionele snowboardcoaches, leiden onze trainingen en opleidingen, evenals onze freestyle, freeride camps. Onder begeleiding van Sjoerd Remmelink en zijn gidsenteam is het bovendien mogelijk om backcountry en mountaineering trips te maken. Deze exclusieve reizen vormen de ultieme combinatie tussen alpinisme en snowboarden.

De uitvalsbasis van Ripstar in de winter is nog altijd het Oostenrijkse Kaprun in het Salzburgerland. Wij bieden daarnaast echter steeds meer trainingen, opleidingen en reizen aan in andere delen van de Alpen of daarbuiten. Bovendien is het mogelijk bij Ripstar een custom off-piste trip te boeken, die wij geheel afstemmen op jouw wensen en voorkeuren met betrekking tot locatie, accommodatie en activiteiten

Zomeractiviteiten

In de zomer verplaatst Ripstar haar activiteiten voor een groot deel naar het Franse L’Amélie Plage. Aan de Atlantische kust bouwen wij daar sinds 2005 jaarlijks het Ripstar surfcamp op, compleet met een kooktent, deelnemers tenten, een trampoline, een zwembad en uiteraard een gezellige lounge en bar. Een team van gediplomeerde surfleraren verzorgt dagelijks lessen om je het surfen bij te brengen of je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Surfboards en wetsuits zijn daarbij de hele week voor jou persoonlijk beschikbaar.  

Voor gevorderden surfers organiseert Ripstar sinds een aantal jaar ook custom surftrips naar diverse locaties als Espinho [P] of Biarritz [F].
In 2010 staat bovendien ook een trip naar Bali op de planning!

Voor groepen, bedrijven of scholen kunnen we overal in Nederland of aan de Franse atlantische kust de meest fantastische surfdag, -weekend of -week organiseren. 

Degenen die het Ripstar team willen versterken of ergens anders aan de slag willen als surfleraar, bieden wij vanuit Nederland een internationaal erkende surfopleiding aan.

Events en partners

Naast de core-activiteiten op het gebied van snowboarden en surfen, is Ripstar ook actief betrokken bij snowboard- en surfgerelateerde events in binnen- en buitenland. Zo verzorgt het Ripstar team clinics, wedstrijden en materiaalhuur tijdens de StudentenWintersport en de Nederlandse Studenten Snowboard Kampioenschappen en werkt het nauw samen met onder andere British Surfing Association, DERM, SPIN, ÖSV, TASTE Snowboard Magazine, de SIX en many many more.

Tot slot kan Ripstar zelf ook rekenen op steun vanuit de snowboard- en surfbranche. In de winter wordt het Ripstar team ondersteund door Salomon, Mammut en Adidas Eyewear.

Ripstar Snow Team