Splitboard / Toerski Intro weekend

 

Droom jij ook van een tocht waarbij je de mooiste afdalingen in de backcountry moet verdienen door zelf omhoog te lopen met splitboard of toerski's? Waarbij je zo ver weg bent van de bewoonde wereld, dat je niemand meer hoort of ziet. Ga met ons mee en leer alles wat je weten en kunnen moet om een mooie splitboard of toerski tocht te maken. Van het plakken van de vellen tot het "spitzekehre", alles komt aan bod tijdens het splitboard / toerski intro weekend. Na dit weekend ben je volledig voorbereid om de mooiste splitboard / toerski tochten te maken, klaar om je droom uit te laten komen!


Locatie

Het Kleinwalsertal ligt in de deelstaat Vorarlberg, wat de meest westelijke deelstaat van Oostenrijk is. Dit deel van Oostenrijk is de ideale locatie een weekend skiën of boarden. Het ligt namelijk op ongeveer 8 uur rijden van Utrecht en het heeft alles wat we nodig hebben voor een weekend vol splitboarden, toerskiën en gezelligheid. Het Kleinwalsertal biedt ons verschillende mogelijkheden om mooie off-piste afdalingen te maken en dit te combineren met het omhoog lopen met vellen in toegankelijk terrein.


Accommodatie

We verblijven in een hotel of pension in het Kleinwalsertal. De accommodatie is op basis van logies en ontbijt. Lunch en avondeten is niet inbegrepen tijdens deze reis.


Programma

Heb je nog nooit op splitboard of toerski's gestaan en lijkt het je gaaf om dit te leren? Dan is het intro weekend iets voor jou. Deze reis staat in het teken van leren. Er wordt je geleerd hoe je om moet gaan met alle materialen, de techniek van het stijgen, veiligheidstips en natuurlijk het afdalen. Alles komt komt aan bod!

We zullen de afdalingen moeten verdienen, dus geen onnodige liften, we lopen omhoog. Zorg er dus voor dat je conditioneel goed voorbereid bent. Je hoeft geen marathonloper te zijn, maar 3-4 uur lopen moet geen probleem voor je zijn. Het looptempo zal deze dagen echter rustig zijn.

 

 

Donderdag is de aankomstdag. We treffen elkaar in het hotel/pension en krijgen een korte introductie van de gids. Vrijdag tot en met zondag neemt de gids je (letterlijk) mee in de wereld van het splitboarden en toerskiën. Je leert omgaan met de materialen zoals vellen, telescoopstokken en toerbindingen. Je leert de techniek van het stijgen, maar ook van het dalen. En je maakt vooral veel meters!

Aankomst: Donderdagmiddag of -avond
Vertrek: Zondag na de toer

Belangrijk: alles draait om fexbiliteit!
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau, etc...

Berggids

De berg-, ski- of snowboardgids is de gehele periode aanwezig. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.


Niveau

Op deze bestemming wordt getourd met een splitboard of toerski's. Er zijn geen liften en elke meter die we willen afdalen moet eerst omhoog worden gelopen. Dit betekent hikes variërend van drie uur per dag tot 4-5 uur per dag. Een goede conditie is dus vereist.

Afdalen: Ik kom naar beneden in middelsteil terrein tot 35 graden, treeruns en heupdiepe sneeuw.
Conditie: Een grotere hike van 3-4 uur red je wel.
Off-piste ervaring: Je bent eerder met een gids buiten de piste geweest.
Off-piste kennis: Je weet al het één en ander over sneeuw- en lawinekunde en kan goed omgaan met lawinepieper, schep en sonde.


Materiaal

Hoe zit het met de splitboards en toerski's?

Voor deze reis is een splitboardset of toerskiset vereist. Een splitboardset bestaat uit een splitboard, splitboardbindingen (of gewone bindingen op voilé platen), vellen, crampons en telescoopstokken. Een toerski set bestaat uit freerideski's met toerbindingen, vellen en (telescoop)skistokken. Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen. Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

  • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
  • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
  • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
  • Ski-/snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
  • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
  • Vrijetijdskleding
  • Toiletspullen (evt. medicijnen)
  • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
  • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer! 

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. We bemiddelen in carpoolmogelijkheden onder de geboekte deelnemers, daarvoor kun je een mailtje sturen aan snow@ripstar.nl.


Data & Prijzen

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen