Splitboard/toerski weekend Kaunertal

Een weekend lang splitboarden en toerkiën in het relatief onbekende Kaunertal. Op eigen kracht omhoog om de meest afgelegen hellingen te bereiken met afdalingen waar je alleen maar van kunt dromen! Het Kaunertal heeft van alles te bieden en het is er nog heerlijk rustig. De lange bergpas omhoog biedt oneindige toer mogelijkheden. We parkeren de auto aan de kant van de weg en kunnen gelijk met de toer beginnen.

Het Kaunertal is de toer locatie bij uitstek, binnen een relatief klein gebied vind je hier grote open poedervelden, smalle, steile couloirs en uitgestrekte gletsjers. Als het zicht wat slechter is vinden we aan het begin van het dal ook prachtige treeruns. We kunnen dus voor elke dag en alle condities het beste terrein uitkiezen.


Locatie

Wat heeft het Kaunertal te bieden?

Het Kaunertal is een geheimtip onder de freeriders en die willen we graag met jullie delen! Dat betekent uitgestrekte poedervelden zonder freeriders! De gletsjer ligt diep verscholen in het dal en de bergpas zorgt ervoor dat we tot boven de 2000m kunnen komen met de auto of de gratis skibus! 

Op de gletsjer vinden we allerlei soorten terrein: grote open poedervelden, steile smalle couloirs, en lange afdalingen in de backcountry. Afdalingen van meer dan 1000 hoogtemeters zijn mogelijk en doordat de weg tot boven de 2000 meter gaat, zijn er ook heel veel mogelijkheden om vanaf de weg te toeren.

Het skigebied van het Kaunertal loopt tot 3160m. De tour mogelijkheden gaan zo hoog als de Weißseespitze op 3500m erg sneeuwzeker dus!

Wij verblijven in Feichten, het laatste dorp in het dal, voordat de weg naar de gletsjer begint. Feichten is een klein, gezellig dorp met een paar kroegjes en restaurants.

 

Waar ligt het Kaunertal?

Het Kaunertal ligt in Tirol, Oostenrijk, tussen Vorarlberg en Innsbruck. Vanuit Utrecht is het Kaunertal nog geen 900 kilometer rijden, ideaal voor een weekend poeder te scoren! Wij verblijven in Feichten, het laatste dorp in het dal. De gletsjer van het Kaunertal ligt een stukje verderop in het dal ongeveer een klein half uurtje rijden.

Locatie Kaunertal


Accommodatie

We verblijven tijdens dit weekend in pension Jägerheim in Feichten. Dit authentieke Frühstückspension is op basis van logies* met ontbijt en ligt in het dorpje Feichten. Feichten is het laatste dorp voordat de pas richting de Kaunertaler gletsjer begint. Het is dus een ideale uitvalsbasis voor dit weekend.

Pension Jägerheim
Feichten 178
6524 Kaunertal

*Bij deze reis wordt je ingedeeld op meerpersoonskamers.

Jägerheim Feichten

Slaapkamer Jägerheim Feichten

Upgrade

Indien je liever iets meer luxe en privacy wilt is er een upgrade naar een ander pension of hotel met gewenst aantal sterren mogelijk. Afhankelijk van de wensen en beschikbaarheid maken we graag een offerte van de upgrade voor je.


Programma

Het hele weekend zullen we elke bocht moeten verdienen door eerst zelf omhoog te lopen. Na het ontbijt gaan we op pad. soms zullen we wat verder het dal in rijden om de beste runs te bereiken. Met de splitboards en toerski's lopen we omhoog door de prachtige omgeving van het Kaunertal. Eenmaal boven gaan de vellen er af en rijden we de mooiste runs naar beneden.

Meestal zullen we maar 1 a 2 afdalingen per dag doen, maar het gaat met toeren om de kwaliteit, niet de kwantiteit!

De eerste dag zullen we rustig inkomen met een toer, waarbij we ook de tijd hebben om te wennen aan het splitboard en toerski materiaal, naarmate het weekend vordert en de omstandigheden het toe laten zullen we steeds uitdagendere afdalingen op zoeken.

Aankomst: donderdag eind van de dag
Vertrek: Zondag na de laatste afdaling

Belangrijk: alles draait om fexbiliteit!
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau, etc...

Berggids

De berg-, ski of snowboardgids is de gehele periode aanwezig. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.


Niveau

Op deze bestemming wordt getourd met een splitboard of toerski's. Er zijn geen liften en elke meter die we willen afdalen moet eerst omhoog worden gelopen. Dit betekent hikes variërend van drie uur per dag tot 4-5 uur per dag. Een goede conditie is dus vereist.

Afdalen: Je kan steil terrein rijden tot 40 graden, ook als de sneeuw niet perfect is.
Conditie: Een grotere hike van 3-4 uur red je wel.
Off-piste ervaring: Je bent eerder met een gids buiten de piste geweest.
Off-piste kennis: Je weet al het één en ander over sneeuw- en lawinekunde en kan goed omgaan met lawinepieper, schep en sonde.


Materiaal

Hoe zit het met de splitboards en toerski's?

Voor deze reis is een splitboardset of toerskiset vereist. Een splitboardset bestaat uit een splitboard, splitboardbindingen (of gewone bindingen op voilé platen), vellen, crampons en telescoopstokken. Een toerski set bestaat uit freerideski's met toerbindingen, vellen en (telescoop)skistokken. Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen. Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Ski-/snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer! 

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. We bemiddelen in carpoolmogelijkheden onder de geboekte deelnemers, daarvoor kun je een mailtje sturen aan snow@ripstar.nl

Vervoer


Data & Prijzen

Kaunertal [AT], 8 t/m 11 februari 2018 € 495,-

Inclusief

 • 3 dagen UIAGM berggids, ski- of snowboardgids
 • 3 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt (op indeling)
 • Theorie clinic
 • Ripstar Membership
 • Beddengoed
 • Schoonmaakkosten

Exlusief

 • Vervoer
 • Eventuele liftpas
 • Lunch en avondeten
 • Reisverzekering met off-piste dekking
 • Annuleringsverzekering

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) € 25,-*
 • Lawine airbag € 35,-*
 • Splitboard met tourbinding, vellen en telescoopstokken € 75,-*
 • Freeride ski's met toerbinding en vellen € 60,-*
 • Helm € 10,-* 
 • Gordel € 10,-

* Verplichte uitrusting bij deze reis.

Boek nu

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen