Huttentocht Stubaital

Splitboarden en toerskiën is de manier om op plekken te komen waar niemand is. Genieten van de rust en de 'first tracks'. Dat is precies waar het om gaat in deze 4 dagen. De Stubaier gletsjer is de perfecte locatie hiervoor. Afdalen over immense gletsjers en op zoek naar mooie couloirs en zo'n afdaling geeft nog meer voldoening omdat je er zelf voor omhoog bent gelopen. Elke nacht slapen we in een andere hut en zo kunnen we heel veel van de bergen rondom de Stubaier gletsjer zien.


Locatie

Het Stubaital ligt in Tirol net ten zuiden van de stad Innsbruck. Het is dus ook makkelijk bereikbaar met het vliegtuig. In dit dal liggen verschillende plaatsen als Fulpmes en Neustift en er liggen verschillende skigebiedjes zoals Schlick2000. Aan het einde van het dal ligt de Stubaier gletsjer. Het skigebied op deze gletsjer is geopend van oktober t/m juli en gaat tot ruim 3150m hoogte! Vanaf Utrecht is het stubaital ongeveer 950 kilometer rijden.

Maar wat nog veel belangrijker is, zijn de off-piste mogelijkheden. Door de grote gletsjer blijft de sneeuw tot laat in het seizoen goed en zijn er nog veel freeridemogelijkheden. Bij goede sneeuwomstandigheden is er zelfs een 12km lange route tot in het dal te maken, ook wel bekend als Wilde grüb'n. 

Stubai lig op de Alpenhoofdkam en is daardoor extreem sneeuwzeker. Dit hoog gelegen en vergletsjerde gebied biedt ons een van de mooiste toergebieden van Oostenrijk!

Stubaier Gletsjer


Accommodatie

Tijdens deze trip verblijven we niet in het Stubaital zelf, maar bovenop de berg. We zullen verblijven in verschillende hutten in het gebied. Neem geen overbodige spullen mee omhoog, pack light, want je moet alles zelf bij je dragen! Het grote voordeel van slapen op een hut is dat je altijd als eerste boven bent op een poederdag! We verblijven hier in meerpersoonskamers op indeling en op basis van Half pension. Zoals in alle berghutten zijn de kamers eenvoudig. In de gezellige berghut is 's avonds voldoende tijd om de dag te bespreken, theorie clinics te doen of buiten een iglo te bouwen!

*Bij deze reis wordt je ingedeeld met andere personen op een kamer.


Programma

De eerste dag staat gelijk een flinke toer op het programma. Natuurlijk is er tijd om te wennen aan het toermateriaal, maar we zullen 's ochtends de skilift gebruiken om zo hoog mogelijk te komen en vanaf daar een toer zetten naar onze eerste hut. De rest van de dagen gaan we natuurlijk weer op zoek naar de mooiste afdalingen en elke dag zullen we bij een andere hut uitkomen.

Elke dag wordt door de gids de beste tocht uitgestippeld. We zullen op zoek gaan naar oneindige poeder afdalingen over de gletsjers, maar ook steilere couloirs rijden en heuse toppen beklimmen. Qua klimmen zullen de tochten niet heel moeilijk zijn, het gaat tenslotte om het afdalen, maar het kan zijn dat we op de gletsjer wel een klimgordel nodig hebben.

Indien er interesse voor is komen ’s avonds onderwerpen als kaartlezen, tochtplanning, materiaalonderhoud, sneeuw- en lawinkunde en bergweer aan bod.

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!! 
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc.

Gids
De berg, ski- of snowboardgids is vier dagen aanwezig. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.


Niveau

Op deze bestemming wordt getourd met een splitboard of toerski's. Er zijn geen liften en elke meter die we willen afdalen moet eerst omhoog worden gelopen. Dit betekent hikes variërend van drie uur per dag tot 4-5 uur per dag. Een goede conditie is dus vereist.

Afdalen: Je kan steil terrein rijden tot 40 graden, ook als de sneeuw niet perfect is.
Conditie: Een grotere hike van 3-4 uur red je wel.
Off-piste ervaring: Je bent eerder met een gids buiten de piste geweest.
Off-piste kennis: Je weet al het één en ander over sneeuw- en lawinekunde en kan goed omgaan met lawinepieper, schep en sonde.


Materiaal

Hoe zit het met de splitboards en toerski's?

Voor deze reis is een splitboardset of toerskiset vereist. Een splitboardset bestaat uit een splitboard, splitboardbindingen (of gewone bindingen op voilé platen), vellen, crampons en telescoopstokken. Een toerski set bestaat uit freerideski's met toerbindingen, vellen en (telescoop)skistokken. Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen. Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Ski-/snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer! 

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. We bemiddelen in carpoolmogelijkheden onder de geboekte deelnemers, daarvoor kun je een mailtje sturen aan snow@ripstar.nl

Vervoer


Data & Prijzen

Huttentocht Stubai [AT], 9 t/m 12 april 2018 € 595,-

Inclusief

 • 3,5 dagen UIAGM berggids, ski- of snowboardgids
 • 3 overnachtingen o.b.v. half pension (op indeling)
 • Theorie clinic
 • Ripstar Membership
 • Schoonmaakkosten

Exlusief

 • Vervoer
 • Eventuele liftpas eerste dag en laatste dag
 • Lunchpakket (tegen meerprijs verkrijgbaar in de hut)
 • Reisverzekering met off-piste dekking
 • Annuleringsverzekering
 • Klimgordel

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) € 37,50*
 • Lawine airbag € 52,50,-*
 • Freeride ski's met toerbinding en vellen € 90,-*
 • Splitboard met tourbinding,vellen en telescoopstokken € 112,50*
 • Klimgordel € 15,-*
 • Overnachting 8 op 9 april € 39,- met ontbijt, € 61,- op basis van half pension

* Verplichte uitrusting tijdens deze reis

Boek nu €15,- korting voor members!

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen