Huttentocht Silvretta

Splitboarden en toerskiën is de manier om op plekken te komen waar niemand is. Genieten van de rust en de 'first tracks'. Dat is precies waar het om gaat in deze 4 dagen. De Silvretta is de perfecte regio hiervoor. Afdalen over immense gletsjers en op zoek naar mooie couloirs en zo'n afdaling geeft nog meer voldoening omdat je er zelf voor omhoog bent gelopen. Elke nacht slapen we in een andere hut en zo kunnen we heel veel van de bergen in de Silvretta zien.


Locatie

Wat heeft de Silvretta ons te bieden?

De off-piste mogelijkheden van de Silvretta zijn gigantisch. De grote gletsjers bieden open poedervelden, steile uitdagende couloirs en lange off-piste runs! De Silvretta is één van de mooiste toergebieden van Oostenrijk en Zwitserland. Doordat we met de lift en bus tot op een hoogte van 2000m kunnen komen, beginnen we al gelijk goed. Dit uitgestrekte gebied beschikt over verschillende berghutten en bekende toppen zoals de Piz Buin. Niet voor niks hebben al onze ski- en snowboardgidsen hier een deel van hun opleiding gedaan.

Waar ligt de Silvretta?

De regio van de Silvretta ligt op de grens van Tirol, Voralberg en het Zwitserse Graubünden. Het grootste deel van de bergtoppen ligt boven de 3000m en is omringt door gletsjers. Wij beginnen en eindigen aan het einde van het Montafon dal in het dorpje Partenen. 


Accommodatie

Tijdens deze trip verblijven we in verschillende berghutten bovenop de berg. Neem geen overbodige spullen mee omhoog, pack light, want je moet alles zelf bij je dragen! Het grote voordeel van slapen op een hut is dat je altijd als eerste boven bent op een poederdag! We verblijven hier in meerpersoonskamers op indeling en op basis van halfpension. Zoals in alle berghutten zijn de kamers eenvoudig. In de gezellige berghut is 's avonds voldoende tijd om de dag te bespreken, theorie clinics te doen of buiten een iglo te bouwen!

De volgende hutten staan op het programma:

 • Jamtalhütte [AT]
 • Wiesbadener hütte [CH]
 • Silvretta hütte [CH]

*Bij deze reis wordt je ingedeeld met andere personen op een kamer.


Programma

De eerste dag staat gelijk een flinke toer op het programma. Natuurlijk is er tijd om te wennen aan het toermateriaal, maar we zullen 's ochtends vanuit Partenen de lift gebruiken om al flink hoog te komen en vanaf daar worden we met een busje naar de Bielerhöhe gebracht. Hier zullen we beginnen met toeren naar onze eerste hut. De rest van de dagen gaan we natuurlijk weer op zoek naar de mooiste afdalingen en elke dag zullen we bij een andere hut uitkomen.

Elke dag wordt door de gids de beste tocht uitgestippeld. We zullen op zoek gaan naar oneindige poeder afdalingen over de gletsjers, maar ook steilere couloirs rijden en heuse toppen beklimmen. Qua klimmen zullen de tochten niet heel moeilijk zijn, het gaat tenslotte om het afdalen, maar op de gletsjer zullen we wel een klimgordel nodig hebben.

Indien er interesse voor is komen ’s avonds onderwerpen als kaartlezen, tochtplanning, materiaalonderhoud, sneeuw- en lawinkunde en bergweer aan bod.

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!! 
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc.

Gids
De berg, ski- of snowboardgids is vier dagen aanwezig. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.


Niveau

Op deze bestemming wordt getourd met een splitboard of toerski's. Er zijn geen liften en elke meter die we willen afdalen moet eerst omhoog worden gelopen. Dit betekent hikes variërend van drie uur per dag tot 4-5 uur per dag. Een goede conditie is dus vereist.

Afdalen: Je kan steil terrein rijden tot 40 graden, ook als de sneeuw niet perfect is.
Conditie: Bring it on! Meerdere dagen toeren is geen probleem.
Off-piste ervaring: Je bent eerder met een gids buiten de piste geweest.
Off-piste kennis: Je weet al het één en ander over sneeuw- en lawinekunde en kan goed omgaan met lawinepieper, schep en sonde.


Materiaal

Hoe zit het met de splitboards en toerski's?

Voor deze reis is een splitboardset of toerskiset vereist. Een splitboardset bestaat uit een splitboard, splitboardbindingen (of gewone bindingen op voilé platen), vellen, crampons en telescoopstokken. Een toerski set bestaat uit freerideski's met toerbindingen, vellen en (telescoop)skistokken. Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen. Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Ski-/snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer! 

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. We bemiddelen in carpoolmogelijkheden onder de geboekte deelnemers, daarvoor kun je een mailtje sturen aan snow@ripstar.nl.


Data & Prijzen

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen