Powderhunt Weekend

Omdat het soms lastig is om een hele week weg te gaan, organiseren we dit seizoen ook een aantal Powderhunt weekends. Er even tussenuit om drie dagen lang keihard te knallen in de poeder en vervolgens met een grote grijns weer terug naar huis te gaan!

Ben jij altijd op zoek naar de dikste poeder, maar heb je niet veel tijd, dan is dit de trip voor jou! Tijdens de Powderhunt gaan we op zoek naar de beste poederlocatie van het moment. De plek is dus helemaal afhankelijk van waar de verse sneeuw gaat vallen, alleen de periode staat vast. Vanaf drie dagen van tevoren beslissen we pas waar we naar toe gaan, zodat je zeker weet dat bij de eerste bocht de poeder al om je oren vliegt! Meld je hier ook aan voor de Powderhunt Alert.


Programma

Op donderdag kom je bij het hotel, na het inchecken ontmoet je 's avonds de gids om de plannen voor de komende dagen te horen. Omdat dit powderhunt weekend maar drie dagen duurt, zullen we vanaf de eerste dag gelijk vol de poeder induiken. We oefenen wel kort met de lawine piepers, zoals het gebruiken en zoeken hiervan, maar alles afgewisseld met vette off-piste runs.

Elke dag worden door de gids de beste afdalingen uitgestippeld. Indien de omstandigheden dit toelaten wordt er gebruik gemaakt van verschillende gebieden in de regio. In de meeste gebieden is het vaak maar een klein stukje hiken en dan komen we bij oneindig lange offpiste afdalingen door de ongerepte natuur en onverspoorde poedervelden. We maken tijdens de Powderhunt geen lang hikes, maar zullen vooral heel veel knallen. 

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!! 
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc. Doordat we met de PowderWeekends de plekken op zoeken waar verse poeder valt, zullen we de afdalingen aanpassen aan de weersomstandigheden. Als het sneeuwt zoeken we de vetste treeruns op en op een bluebird powder day zetten we dikke sprays in de open poedervelden.

Gids
De berggids, ski of snowboardgids is drie dagen aanwezig van vrijdag tot en met zondag. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.

Tailguide
Naast de gids zal er ook een tailguide namens Ripstar mee gaan. Deze zorgt er niet alleen voor dat het weekend soepel verloopt, maar zal ook overdag met ons mee gaan om de actie vast te leggen op foto en video!


Niveau

Een powderhunt is niet bedoeld als eerste off-piste ervaring. Je bent al vaker buiten de piste geweest en je hebt natuurlijk geen problemen met heupdiepe sneeuw. Daarnaast hou je een dag poeder knallen goed vol, want bij een powderhunt proberen we vooral veel meters te maken.

Afdalen: Je komt naar beneden in middelsteil terrein (<35 graden). Verder zijn treeruns en heupdiepe sneeuw geen probleem.
Conditie: Een dag off-piste met de lift kan je aan.
Ervaring: Je bent eerder met een gids buiten de piste geweest.
Kennis: Je kan omgaan met een lawinepieper, schep en sonde.


Locatie

De locatie is afhankelijk van waar de meeste sneeuw gaat vallen. In de week voordat de trip begint, bepalen we pas waar we naar toe gaan. Zodat we zeker weten dat we de beste poedergarantie hebben.

Als het gaat sneeuwen in de Alpen betekent dat niet dat er overal poeder gereden kan worden. Als de dump bijvoorbeeld vanuit het zuiden komt, dan is het in grote delen van Italië goed poederen, maar aan de noordkant van de Alpen hebben we dan vaak last van een warme wind die de sneeuw sneller doet smelten. Door de kennis en ervaring van onze gidsen kunnen we in de week voor vertrek voorspellen waar de beste poedergarantie te vinden is.

Sneeuwkaart


Accommodatie

De accommodatie is net als de locatie onbekend. Drie dagen voor het Powderhunt weekend zullen we beslissen waar we naar toe gaan en waar we verblijven. We verblijven altijd in een appartement o.b.v. logies of in een pension o.b.v. logies. Ook hier is een upgrade naar een hotel op aanvraag en tegen bijbetaling mogelijk.


Materiaal

Hoe zit het met de ski's en snowboards?

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een ski- of snowboardset te huren. Ook is het mogelijk een deel van deze set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de backcountry uitrusting in?

Bij Ripstar kun je deze reis ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen.

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

  • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
  • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
  • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 30)
  • Ski- of snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
  • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
  • Vrijetijdskleding
  • Toiletspullen (evt. medicijnen)
  • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
  • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. We bemiddelen in carpoolmogelijkheden onder de geboekte deelnemers, daarvoor kun je ons een mailtje sturen aan snow@ripstar.nl

Lokaal maken we af en toe gebruik van de skibus, deze is vaak bij de prijs van de liftpas inbegrepen. Mochten we een keer een taxi regelen na een verre afdaling, dan delen we deze kosten.

Vervoer


Data & Prijzen

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen