Freeride Japan

Heel, heel veel poeder! Dat is waar Japan om bekend staat. Meters sneeuw, dikke pillows, treeruns tussen de berkenbomen en aan het einde van de dag relaxen in een onsen. Een hele bijzondere bestemming waar je als echte freerider geweest moet zijn! 

We zullen samen met onze vaste partner de poeder gaan zoeken op het legendarische noorder eiland van Japan: Hokkaido. Door de bijzondere ligging van dit eiland in de stille oceaan krijgt het heel veel sneeuwval te verduren. Onze basis is in Niseko en vanuit daar hebben we toegang tot 11 poeder resorts en talloze backcountry opties. We hebben een busje en het weerbericht. Daarmee zijn we altijd op zoek naar de beste sneeuw. Flexibiliteit is hierin dus wel belangrijk! Met een maximum van 6 personen per gids en 12 deelnemers in totaal, creëren we een unieke en vriendelijke sfeer.


Locatie

Het gebied Niseko

Niseko is het grootste skigebied op Hokkaido. Het bestaat uit vier aaneengesloten gebieden met super mogelijkheden (Niseko Village, Gran Hirafu, Annupuri, Hanazono). De poederdagen in Niseko zijn lang, want je kunt hier tot 21:00 's avonds doorgaan en door de sterke lampen die er op de berg staan, kan je zelfs in het donker nog poeder pakken. Diepe poederruns in een verlicht bos is, naast sushi, ook een Japanse specialiteit. Niseko zelf is dan ook de bekendste spot van Japan en het heeft heel veel te bieden...

Rusutsu

Rusutsu is een van de gebieden in de buurt van Niseko die we zeker aan zullen doen. Rusutsu staat bekend om de geweldige treeruns die er te vinden zijn. Perfecte poeder tussen de berkenbomen en dat zonder te hoeven hiken! Kijk maar eens naar de Salomon Freeski TV episode van vorig seizoen. Het heeft ook sinds kort een poeder funpark waar je de meeste vette obstakels vind, maar dan in de poeder.

Het dorp Niseko

In Niseko is meer dan genoeg te doen. Een ruime keuze uit bars en restaurants en natuurlijk niet te vergeten de onsen! Heerlijk relaxen in een van traditioneel Japanse baden. Dat is pas apres-ski! Japans eten vind je er natuurlijk in overvloed, maar als je daar niet van houdt zijn er ook verschillende westerse restaurants te vinden. 

De wereldstad Tokyo

We raden je aan om deze reis te combineren met een citytrip naar Tokyo. Deze wereldstad moet je een keer gezien hebben! Aan de ene kant vind je er de traditionele Japanse cultuur, parken, keizerlijke paleizen en oude tempels, maar aan de andere kant ook een van de meest futuristische steden ter wereld. Niks is te gek in Tokyo!


Accommodatie

We verblijven in een gezellige Japanse lodge met in totaal 8 slaapkamers.  De accommodatie is van alle gemakken voorzien zoals een woonkamer, keuken, badkamer en toilet. 

Deze lodge heeft tweepersoonskamers en het ontbijt is inbegrepen. Het is mogelijk om de keuken te gebruiken, maar vaak gaan we naar het dorp om lokale specialiteiten te proeven.

 


Programma

Tijdens het programma worden er 7 tot 8 dagen gebruik gemaakt van de skiliften, in combinatie met korte hikes. Ook is flexibiliteit heel erg belangrijk, gezien we het programma afstemmen op het weer en de sneeuwcondities.

De eerste dag is de aankomstdag in Japan, waar je van Sapporo/Chitose airport wordt opgehaald en naar de accommodatie wordt gebracht.

Van dag 2 t/m dag 10 gaan we met de gids naar verschillende gebieden zoals Rusutsu, Moiwa en Kiroro, waarvan één dag backcountry (zonder liftpas). De zesde dag staat in het teken van rust en ben je vrij om zelf de berg op te gaan.

In de avonden zijn er verschillende activiteiten zoals een theorie clinic, nachtboarden en -skiën, video-analyse, de Onsen opzoeken en op de laatste avond is er een goodbye Party in Sapporo. De 11e en tevens laatste dag staat in het teken van het vertrek en gaat iedereen terug naar huis of verder op doorreis. 

Berggids
De berg-, ski- of snowboardgids is de gehele periode aanwezig. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.


Niveau

Op deze bestemming kan gehiked worden met sneeuwschoenen, splitboards of toerski's. De omstandigheden bepalen hoe ver en hoe vaak we zullen lopen. Soms ligt het witte goud net naast de piste en hebben we alleen de lift nodig. Indien het langere tijd niet gesneeuwd heeft weten onze gidsen toch altijd onverspoorde hellingen te vinden. Hier moeten we dan vaak wel wat verder voor lopen.

Afdalen: Je kan steil terrein rijden tot 40 graden, ook als de sneeuw niet perfect is.
Conditie: Een hike van 30 minuten is geen probleem, zolang de sneeuw maar niet te diep is.
Off-piste ervaring: Je bent eerder met een gids buiten de piste geweest.
Off-piste kennis: Je weet al het één en ander over sneeuw- en lawinekunde en kan goed omgaan met lawinepieper, schep en sonde.


Materiaal

Hoe zit het met de ski's en snowboards?

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een ski- of snowboardset te huren. Ook is het mogelijk een deel van deze set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon. Tijdens deze reis zullen we ook stukken omhoog lopen om bij de mooiste afdalingen te komen. Voor de skiërs zijn ski's met toerbinding en vellen noodzakelijk. Voor de snowboarders sneeuwschoenen en stokken, of een splitboardset.

Salomon Quest

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen. Verder heb je voor de backcountry trips sneeuwschoenen met telescoopstokken, of een splitboard nodig. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar.

Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 30)
 • Ski- of snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis.

Voorbeeld vlucht Amsterdam-Sapporo:

Zaterdag 4 februari
14:25 - 9:15 Amsterdam - Osaka (+9 uur tijdsverschil)
11:55 - 13:45 Osaka - Sapporo Chitose

Woensdag 15 februari
7:50 - 9:35 Sapporo - Tokyo
11:25 - 15:30 Tokyo - Amsterdam (-9 uur tijdsverschil)

Prijs is afhankelijk van moment van boeken en gewenste vlucht.


Data & Prijzen

Niseko [JAP], januari-februari, prijsindicatie: € 1950,-

Inclusief

 • 7-daagse liftpas
 • 8 dagen gecertificeerde gids
 • 10 overnachtingen o.b.v. logies & ontbijt.
 • Alle transporten in Japan
 • Gratis huur van Safety equipment in Japan (pieper, schep, sonde)
 • Lawine training sessie
 • Theorie clinics in de avond
 • Video-analyse
 • Ripstar Membership
 • Ripstar beanie

Exlusief

 • Vlucht Amsterdam - Sapporo
 • Lunch & Diner
 • Annuleringsverzekering
 • Bergsportverzekering
 • Toeristenbelasting

Optioneel

 • Heliskiën
 • Catskiën

Meer informatie

Deelnemers

We werken met een maximum van 6-8 personen per gids, afhankelijk of het een backcountry of een freeride camp is. Het minimum aantal deelnemers voor doorgang van de reis bedraagt 4. Indien dit minimum aantal inschrijvingen niet wordt gehaald,,nemen wij tijdig contact op. Indien er met de snowboard- en skigroep samen wel voldoende deelnemers zijn, voegen we de groepen samen. De gids zal dan op zowel een snowboard als op ski's kunnen staan.

De leeftijd van de meeste deelnemers ligt ongeveer tussen de midden 20 en eind 40. De samenstelling van de groep verschilt van vriendinnen, vrienden, boers, zussen tot alleenreizende mannen & vrouwen. Iedereen is welkom en er zijn vrijwel altijd meerdere deelnemers zonder reisgenoten. Het is dus geen enkel probleem om alleen te komen.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen