Freeride weekend level 2 Stubai

Even een weekend off-piste knallen zonder dat je veel vrije dagen op moet nemen? Dan is dit freeride weekend ideaal! Spring net voor het weekend in de auto en rij een aantal uur later Stubai binnen, of nog beter: vlieg met Transavia of Easyjet naar Innsbruck, de shuttlebus brengt je vervolgens in een half uur naar het Stubaital. Daar ontmoet je de Ripstar gids die je verteld wat hij voor moois in de planning heeft voor het weekend.

Na een volle dag in de off-piste, lekker bijkomen in het dal en 's avonds nog een clinic over sneeuw- en lawinekunde voor wie er interesse heeft. Een weekend volgepropt met actie. Aan het einde van trip rij je weer terug naar Nederland en maandag ben je weer op tijd op het werk om alle verhalen te vertellen.


Locatie

Wat heeft het Stubaital ons te bieden?

De off-piste mogelijkheden in het Stubaital zijn gigantisch, zowel net naast de piste, als ver daarbuiten. De gletsjer biedt grote open poedervelden, steile uitdagende couloirs en als de omstandigheden het toe laten, off-piste runs van meer dan 1500 hoogtemeters!. De Stubaier gletsjer is één van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk en je kan er vroeg in het seizoen al poeder knallen! Daarnaast biedt dit hoog gelegen en vergletsjerde gebied ons één van de mooiste toergebieden van Oostenrijk! Niet voor niks hebben al onze ski- en snowboardgidsen hier een deel van hun opleiding gedaan.

Stubaier Gletsjer

Waar ligt het Stubaital?

Het Stubaital ligt in Tirol, net ten zuiden van de stad Innsbruck. Wij verblijven in het centrum van Fulpmes, een gezellig dorp aan het begin van het dal met verschillende winkels en barretjes. Het skigebied van de Stubaier gletsjer ligt op ongeveer 30 min rijden, aan het einde van het dal (je hoeft hier geen bergpas voor omhoog te rijden). Vanaf Utrecht is het Stubaital ongeveer 900 kilometer rijden.

Stubai skigebied


Accommodatie

We verblijven in een appartement in het Stubaital op basis van logies*. Meer informatie volgt.

*Bij deze reis wordt je ingedeeld met andere personen op een kamer. Heb je specifieke wensen betreffende deze indeling geef dit dan aan op het boekingsformulier.


Programma

De eerste dag staat in het teken van inbrijden en het omgaan met de freeride uitrusting. We zullen oefenen met de lawine piepers, zoals het gebruiken en zoeken hiervan. Het gebruik van de schep en sonde komt ook deze dag aan bod. Dit alles afwisselend met een intro off-piste technieken.

Veel freeriden in het waanzinnige gebied van de Stubaier gletsjer is het motto voor de rest van het weekend. We zullen alle facetten van het freeriden thematisch behandelen, maar de nadruk ligt op off-piste rijden.

Indien er interesse voor is komen ’s avonds onderwerpen als kaartlezen, tochtplanning, materiaalonderhoud, sneeuw- en lawinkunde en bergweer aan bod.

Elke dag wordt door de gids de beste tour uitgestippeld. Het vaak maar een klein stukje hiken en dan komen we bij oneindig lange off-piste afdalingen door de ongerepte natuur en onverspoorde poedervelden.

We zitten met deze trip in een berghut en dat betekent dat we 's avonds ook genoeg tijd hebben om bijvoorbeeld een keer een iglo te bouwen en als je wilt er zelfs in te overnachten (dikke slaapzak en matje vereist)!

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!!
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc.


Niveau

Deze reis is niet bedoeld als eerste off-piste ervaring. Je bent al vaker buiten de piste geweest en je hebt geen problemen met heupdiepe sneeuw en treeruns. Daarnaast hou je een dag poeder knallen goed vol, want bij deze level 2 reis proberen we vooral veel meters te maken.

Afdalen: Je komt naar beneden in middelsteil terrein (<35 graden). Verder zijn treeruns en heupdiepe sneeuw geen probleem.
Conditie: Een dag off-piste met de lift kan je aan.
Ervaring: Je bent vaker off-piste geweest, maar dit hoeft nog niet persé met een gids te zijn geweest.
Kennis: Je kan omgaan met een lawinepieper, schep en sonde.


Materiaal

Hoe zit het met de ski's en snowboards?

Wil je eens wat anders proberen dan je eigen board of ski's, dan is het ook mogelijk om een dagje Salomon ski's en snowboards te testen. Verschillende modellen en lengtes zullen aanwezig zijn tijdens de trip. Wellicht dat dat wat grotere en stijvere board of set ski's je toch wat meer zekerheid geeft voor dat steile couloir…

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een set te huren. Het is ook mogelijk een deel van deze set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Salomon Quest

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen.

Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 30)
 • Ski-/snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. We bemiddelen in carpoolmogelijkheden onder de geboekte deelnemers, daarvoor kun je een mailtje sturen aan snow@ripstar.nl

Vervoer


Data & Prijzen

Freeride weekend level 2 Stubai [AT], 8 t/m 11 maart 2018 € 495,-

Inclusief

 • 3 dagen UIAGM berggids, ski-, snowboardgids
 • 3 overnachtingen o.b.v. logies (op indeling)
 • Theorie clinics
 • Ripstar Club Membership
 • Beddengoed
 • Schoonmaakkosten

Exlusief

 • Vervoer
 • 3-daagse liftpas
 • Lunch
 • Reisverzekering met off-piste dekking
 • Annuleringsverzekering

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) € 25,-*
 • Lawine airbag € 35,-*
 • Freeride board (diverse actuele modellen) € 60,-*
 • Freeride ski's (diverse actuele modellen) € 60,-*
 • Helm € 10,- *
 • Upgrade naar hotel of 1 persoonskamer: op aanvraag

*Verplichte uitrusting bij deze reis

Boek nu €15,- korting voor members!

Deelnemers

We werken met een maximum van 6-8 personen per gids, afhankelijk of het een backcountry of een freeride camp is. Het minimum aantal deelnemers voor doorgang van de reis bedraagt 4. Indien dit minimum aantal inschrijvingen niet wordt gehaald, nemen wij tijdig contact op. Indien er met de snowboard- en skigroep samen wel voldoende deelnemers zijn, voegen we de groepen samen. De gids zal dan op zowel een snowboard als op ski's kunnen staan.

De leeftijd van de meeste deelnemers ligt ongeveer tussen de midden 20 en eind 40. De samenstelling van de groep verschilt van vriendinnen, vrienden, boers, zussen tot alleenreizende mannen & vrouwen. Iedereen is welkom en er zijn vrijwel altijd meerdere deelnemers zonder reisgenoten. Het is dus geen enkel probleem om alleen te komen.

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen