Freeride level 2 Japan

Heel, heel veel poeder! Dat is waar Japan om bekend staat. Meters sneeuw, dikke pillows, treeruns tussen de berkenbomen en aan het einde van de dag relaxen in een onsen. Een hele bijzondere bestemming waar je als echte freerider geweest moet zijn! 

We zullen samen met onze vaste partner de poeder gaan zoeken op het legendarische noorder eiland van Japan: Hokkaido. Door de bijzondere ligging van dit eiland in de stille oceaan krijgt het heel veel sneeuwval te verduren. Onze basis is Niseko en vanuit daar hebben we toegang tot 11 poeder resorts en talloze backcountry opties. Na Niseko rijden we door naar Sapporo waar we ook nog twee dagen de poeder in duiken. We hebben een busje en het weerbericht. Daarmee zijn we altijd op zoek naar de beste sneeuw. Flexibiliteit is hierin dus wel belangrijk! Met een maximum van 6 personen per gids creëren we een unieke en vriendelijke sfeer.


Locatie

Het gebied Niseko

Niseko is het grootste skigebied op Hokkaido. Het bestaat uit vier aaneengesloten gebieden met super mogelijkheden (Niseko Village, Gran Hirafu, Annupuri, Hanazono). De poederdagen in Niseko zijn lang, want je kunt hier tot 21:00 's avonds doorgaan en door de sterke lampen die er op de berg staan, kan je zelfs in het donker nog poeder pakken. Diepe poederruns in een verlicht bos is, naast sushi, ook een Japanse specialiteit. Niseko zelf is dan ook de bekendste spot van Japan en het heeft heel veel te bieden...

Rusutsu

Rusutsu is een van de gebieden in de buurt van Niseko die we zeker aan zullen doen. Rusutsu staat bekend om de geweldige treeruns die er te vinden zijn. Perfecte poeder tussen de berkenbomen en dat zonder te hoeven hiken! Kijk maar eens naar deze aflevering van Salomon Freeski TV. Het heeft ook sinds kort een poeder funpark waar je de meeste vette obstakels vindt, maar dan in de poeder.

Kiroro

Kiroro is een resort met moderne faciliteiten en infrastructuur. Kiroro vliegt onder de radar ten opzichte van enkele andere skigebieden in de buurt, maar het ontbreken van drukte is een voordeel voor veeleisende poederaars. Kiroro is een middelgroot resort verspreid over twee bergtoppen.

Moiwa

Veel mensen denken dat Niseko Japan bestaat uit vier skigebieden, maar in werkelijkheid bestaat Niseko uit vijf resorts. Het kleine Moiwa skigebied wordt vaak beschouwd als de vergeten neef van Niseko. Een geweldige plek zijn om je verslaving voor poeder te voeden. In Moiwa kun je genieten van de rust en het zetten van verse sporen. Het terrein bij Moiwa kan kort zijn met slechts 470 meter verticaal, maar voldoende plek omdat het over het algemeen heel stil is. De vele off-piste lijnen door de bomen en de heerlijke backcountry die met een zeer korte hike te bereikenis. Het skigebied ligt lager dan Niseko, en ontvangt slechts circa 10 meter sneeuw per seizoen. Met constante koude temperaturen is de betrouwbaarheid en kwaliteit van de sneeuw zeer vergelijkbaar met die van het beroemde Niseko!

Het dorp Niseko

In Niseko is meer dan genoeg te doen. Een ruime keuze uit bars en restaurants en natuurlijk niet te vergeten de onsen! Heerlijk relaxen in één van de traditionele Japanse baden. Dat is pas après-ski! Japans eten vind je er natuurlijk in overvloed, maar als je daar niet van houdt zijn er ook verschillende westerse restaurants te vinden. 

De wereldstad Tokyo

We raden je aan om deze reis te combineren met een citytrip naar Tokyo. Deze wereldstad moet je een keer gezien hebben! Aan de ene kant vind je er de traditionele Japanse cultuur, parken, keizerlijke paleizen en oude tempels, maar aan de andere kant ook een van de meest futuristische steden ter wereld. Niks is te gek in Tokyo!


Accommodatie

We verblijven in een gezellige Japanse lodge als deze of vergelijkbaar. De accommodatie is van alle gemakken voorzien en het ontbijt is inbegrepen. 


Programma

Tijdens deze reis wordt er veel gebruik gemaakt van de skiliften, in combinatie met korte hikes. Ook is flexibiliteit heel erg belangrijk, gezien we het programma afstemmen op het weer en de sneeuwcondities.

Dag1: De eerste dag is de aankomstdag in Japan, waar je van Sapporo/Chitose airport wordt opgehaald en naar de accommodatie in Niseko wordt gebracht.
Dag 2-5: We gaan met de gids naar verschillende gebieden in de omgeving van Niseko zoals bijvoorbeeld Rusutsu en Moiwa. Op zoek naar hele dikke poeder.
Dag 6-7: Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Sapporo en gaan daar nog twee dagen poeder knallen met de gids. (we verblijven in Sapporo)
Dag 8: Vertrek

In de avonden zijn er verschillende activiteiten zoals een theorie clinic, nachtboarden en -skiën, video-analyse, de Onsen opzoeken. De laatste dag staat in het teken van het vertrek en gaat iedereen terug naar huis of verder op doorreis. 

Berggids
De berg-, ski- of snowboardgids is de gehele periode aanwezig. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.


Niveau

Deze reis is niet bedoeld als eerste off-piste ervaring. Je bent al vaker buiten de piste geweest en je hebt geen problemen met heupdiepe sneeuw en treeruns. Daarnaast hou je een dag poeder knallen goed vol, want bij deze level 2 reis proberen we vooral veel meters te maken.

Afdalen: Je komt naar beneden in middelsteil terrein (<35 graden). Verder zijn treeruns en heupdiepe sneeuw geen probleem.
Conditie: Een dag off-piste met de lift kan je aan.
Ervaring: Je bent vaker off-piste geweest, maar dit hoeft nog niet persé met een gids te zijn geweest.
Kennis: Je kan omgaan met een lawinepieper, schep en sonde.


Materiaal

Hoe zit het met de ski's en snowboards?

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een ski- of snowboardset te huren. Ook is het mogelijk een deel van deze set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de backcountry uitrusting in?

Bij Ripstar kun je deze reis ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen.

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

  • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
  • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
  • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 30)
  • Ski- of snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
  • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
  • Vrijetijdskleding
  • Toiletspullen (evt. medicijnen)
  • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
  • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis.

Voorbeeld vlucht Amsterdam-Sapporo:

Zaterdag 8 februari
11:40 - 13:40 (+1 dag) Amsterdam - Sapporo Chitose (1 transfer, +9 uur tijdsverschil)

Zondag 16 februari
8:50 - 18:20 Sapporo Chitose - Amsterdam (1 transfer, -9 uur tijdsverschil)

Prijs is afhankelijk van moment van boeken en gewenste vlucht.


Data & Prijzen

Deelnemers

We werken met een maximum van 6 per gids bij deze reis. Het minimum aantal deelnemers voor doorgang van de reis bedraagt 4. Indien dit minimum aantal inschrijvingen niet wordt gehaald, nemen wij tijdig contact op. Indien er met de snowboard- en skigroep samen wel voldoende deelnemers zijn, voegen we de groepen samen.

De leeftijd van de meeste deelnemers ligt ongeveer tussen de midden 20 en eind 40. De samenstelling van de groep verschilt van vriendinnen, vrienden, boers, zussen tot alleenreizende mannen & vrouwen. Iedereen is welkom en er zijn vrijwel altijd meerdere deelnemers zonder reisgenoten. Het is dus geen enkel probleem om alleen te komen.

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en het programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De reis wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen