Freeride level 1 Ischgl en Kappl

Ischgl en Kappl bieden als gebied alles wat je je kunt wensen met de meest fantastische freeride mogelijkheden. Ischgl is goed bekend bij de meeste Nederlanders voor de apres ski, maar juist de freeride mogelijkheden hier zijn ongekend! De poedervelden zijn makkelijk per lift bereikbaar, waardoor er weinig gehiked hoeft te worden.

Kappl is iets minder bekend in Nederland, maar dit gebied heeft hele mooie poederafdalingen waar bijna niemand komt. Onverspoorde poedervelden en treeruns, maar zonder poederstress! Verder heeft deze regio nog een paar verassingen, waaronder een echte secret spot, maar die houden we nog even geheim en kan je met ons ontdekken...


Locatie

Het gebied van Ischgl en Kappl
Ischgl ligt in het Paznauntal tussen de Silvretta en de Verwallgruppe – op een hoogte van 1.377 m boven de zeespiegel. Ischgl is met meer dan 200 km pistes en meer dan 40 liften één van de grootste skigebieden in de Alpen. De vele vrolijke après-ski-party’s en enkele luxehotels bepalen de sfeer in Ischgl. Het einde van het seizoen wordt regelmatig met grote popconcerten gevierd.

Het hoofdskigebied (90%) ligt op een hoogte van 2.000 tot 2.872 m en kan dankzij de sneeuwzekere noordelijke helling van eind november tot begin mei skipret garanderen.
De Silvretta-Arena verbindt met zijn meer dan 40 liften en kabelbanen en meer dan 200 uitstekend onderhouden pistes Ischgl met het Zwitserse Samnaun waar je belastingvrij kan winkelen – paspoort niet vergeten!

Kappl ligt wat eerder in het dal en wordt door de meeste mensen voorbij gereden, maar ook hier zijn hele mooie freeride mogelijheden en het is er heel erg rustig. Je hebt dus alle poeder voor jezelf alleen! Hier vind je mooie open velden en dikke treeruns.

Verder ligt er in dit dal nog een echte secret spot met hele mooi afdalingen, maar waar nooit iemand komt, maar daar vertellen we je meer over tijdens de reis...

Ischgl skigebied

Het dorpje Ischgl
Het publiek in Ischgl bestaat uit trendsetters, die uit de hele wereld hier naar toe komen. In de winkels hangt daarom naast peperdure bontjassen ook de nieuwste Amerikaanse wintermode. Je begrijpt het al: een skivakantie in Ischgl is alles behalve goedkoop. De prijzen voor liftkaarten, overnachtingen en dergelijke liggen ver boven het gemiddelde. Wie dan ook nog eens met volle teugen van het après-skigebeuren wil genieten, moet helemaal diep in de beurs tasten. Desondanks blijven veel stamgasten Ischgl trouw, want zij krijgen in ieder geval iets bijzonders voor hun geld terug.

- meer dan genoeg restaurants, cafe's, bars & disco's
- verschillende musea
- openbaar overdekt openbaar zwembad
- openbaar solarium
- fitness centrum
- indoor tennis & squash
- parasailing
- fakkeltocht
- ijsbaan
- rodelbaan

Ischgl dorp


Accommodatie

We verblijven tijdens deze reis in appartementen in de buurt van Kappl. Deze ruime appartementen bieden een goede uitvalsbasis voor de verschillende gebieden in de regio.

 

Faciliteiten

We verblijven in 7 persoons appartementen. Het appartement beschikt over:
- Compleet uitgeruste keuken (met afwasmachine)
- Drie-persoons- en twee-persoonsslaapkamers
- 2 badkamers met douche, wc
- Ruime balkons
- TV
- Wifi
- Beddengoed en handdoeken.

*Bij deze reis wordt je ingedeeld met andere personen in het appartement.


Programma

De eerste dag staat in het teken van inrijden en het omgaan met de freeride uitrusting. We zullen oefenen met de lawine piepers, zoals het gebruiken en zoeken hiervan. Het gebruik van de schep en sonde komt ook deze dag aan bod. Dit alles afwisselend met een intro off-piste technieken.

Veel rijden in het freeride gebied van Ischgl en Kappl is het doel van deze week. We zullen alle facetten van het freeriden thematisch behandelen, maar de nadruk ligt op off-piste skiën en snowboarden.

’s Avonds komen onderwerpen als materiaalonderhoud en sneeuw- & lawinekunde aan bod voor iedereen die daarin geïnteresseerd is. 

Elke dag worden door de freeride coach de beste tochten uitgestippeld. Indien de omstandigheden dit toelaten wordt er gebruik gemaakt van alle mogelijkheden binnen het skigebied van Ischgl. Vanuit dit gebied is het ideaal freeriden. Zonder te hoeven hiken zijn er tal van off-piste afdalingen.

Aankomst: Zondag eind van de middag
Vertrek: Zaterdagochtend

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!! 
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc.


Niveau

Deze trip is er om ervaring te krijgen met de off-piste, dus je hoeft (nog) geen poederkoning te zijn om deel te nemen.

Op de freeridetrips begeven we ons hoofdzakelijk buiten de piste. Dat wil nog niet zeggen dat er geen kans bestaat om in te rijden op de piste. We zullen met name de eerste dag besteden om meer gevoel te krijgen met je materiaal. Ook zullen we daar verschillende off-piste technieken met je doornemen.

Het is echter wel noodzakelijk dat, voordat je deelneemt aan deze trip, je gewone pistes moeiteloos beheerst.

Afdalen: De pistes in het skigebied kom je gecontroleerd naar beneden.
Conditie: Een dag op de piste hou je goed vol.
Off-piste ervaring: Je hoeft nog geen ervaring in de off-piste te hebben.
Off-piste kennis: Je hoeft nog geen kennis van de off-piste te hebben.


Materiaal

Hoe zit het met de ski's en snowboards?

Wil je eens wat anders proberen dan je eigen board of ski's, dan is het ook mogelijk om een dagje Salomon ski's en snowboards te testen. Verschillende modellen en lengtes zullen aanwezig zijn tijdens de trip. Wellicht dat dat wat grotere en stijvere board of set ski's je toch wat meer zekerheid geeft voor dat steile couloir…

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een set te huren. Het is ook mogelijk een deel van deze set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Salomon Quest

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen.

Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 30)
 • Ski-/snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. We bemiddelen in carpoolmogelijkheden onder de geboekte deelnemers, daarvoor kun je een mailtje sturen aan snow@ripstar.nl

Vervoer


Data & Prijzen

Ischgl [AT], 28 januari t/m 3 februari 2018 € 795,-

Inclusief

 • 5 dagen ski-, of snowboardgids / Ripstar freeride pro met off-piste bevoegdheid
 • 6 overnachtingen o.b.v. logies (op indeling)
 • Salomon testmateriaal
 • Theorie clinic
 • Ripstar Membership
 • Beddengoed
 • Schoonmaakkosten

Exlusief

 • Vervoer
 • Liftpas
 • Maaltijden
 • Reisverzekering met off-piste dekking
 • Annuleringsverzekering

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) € 37,50*
 • Lawine airbag € 52,50*
 • Freeride ski's (diverse actuele modellen) € 90,-*
 • Freeride board (diverse actuele modellen) € 90,-*
 • Helm € 15,- *
 • Upgrade naar hotel of 1 persoonskamer: op aanvraag 

* Verplichte uitrusting bij deze reis.

Boek nu 30 euro korting

Deelnemers

We werken met een maximum van 6-8 personen per gids, afhankelijk wat het level van het freeride camp. Het minimum aantal deelnemers voor doorgang van de reis bedraagt 4. Indien dit minimum aantal inschrijvingen niet wordt gehaald, nemen wij tijdig contact op. Indien er met de snowboard- en skigroep samen wel voldoende deelnemers zijn, voegen we de groepen samen. De gids zal dan op zowel een snowboard als op ski's kunnen staan.

De leeftijd van de meeste deelnemers ligt ongeveer tussen de midden 20 en eind 40. De samenstelling van de groep verschilt van vriendinnen, vrienden, boers, zussen tot alleenreizende mannen & vrouwen. Iedereen is welkom en er zijn vrijwel altijd meerdere deelnemers zonder reisgenoten. Het is dus geen enkel probleem om alleen te komen.

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen