Carvecamp met Thedo Remmelink

Is carven altijd al je ding is geweest maar wil een betere techniek aanleren met een topcoach in een inspirerende setting? Dan is het carvecamp met Thedo Remmelink echt iets voor jou. Thedo heeft een holistische aanpak. Tijdens dit carve camp gaan we terug naar de oorsprong van het boarden waarbij de techniek centraal staat en snowboarden als ontdekkingstocht dient door te verbinden met jezelf, je board, de omgeving en met anderen. Hard- of softbooter, wedstrijdrijder of hobbyboarder; iedere geambitioneerde boarder is welkom. Verwacht geen slalom palen, video analyse of andere hulpmiddelen; het gaat om pure coaching en innerlijke verdieping. Na dit camp heb je meer controle over je techniek en ben je maximaal geïnspireerd!

Thedo Remmelink woont in Colorado waar hij headcoach van de raceafdeling van SSWSC is. Als Snowboardpioneer won hij 8 Worldcup wedstrijden en was de eerste Nederlandse boarder op de olympische spelen van Nagano. Later specialiseerde hij zich als coach en begeleidde onder meer Olympisch kampioen Esther Ledecka en Vic Wild.


Programma

Een week lang werken aan je of snowboard skills met als doel om meer controle te krijgen en jezelf comfortabel te voelen bij hogere snelheid; zowel bij korte als lange bochten. Ook innerlijke processen, gevoel en balans spelen hierbij een belangrijke rol. Anticiperen en reageren op instinct en door middel van reflexen.

 

Je wordt bij dit carvecamp vijf hele dagen gecoacht tot een completere boarder. We zullen strak geprepareerde pistes opzoeken in alle gradaties van stijlheid, maar ook een poederstrook of verspoord terrein meepakken. Carve tricks en funcarving komen tevens aan bod. Zo heeft iedere dag zijn eigen thema en programma. Thedo kiest er bewust voor om geen methodische hulpmiddelen (slalompalen, pionnen, sticks of video) in te zetten, juist om de progressie in jezelf en in de relatie tot je omgeving te zoeken.

Techniek is hierbij het startpunt tot innerlijke verdieping. ’s Avonds zal er tijd zijn voor goede gesprekken, waarbij bewustwording en verbinding kernwoorden zijn. Thedo wil bovenal in een gezellige, ongedwongen sfeer serieuzere onderwerpen aansnijden. Deze aanpak is uniek en heeft ook wereldtoppers tot een completere boarder en een beter mens gevormd.

Aankomst: Zondag 28 april
Vertrek: Zaterdagochtend 4 mei

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!! 
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc.


Niveau

Deze trip is voor vergevorderde snowboarders die progressie willen boeken in piste en carve technieken. Wedstrijd boarders zijn welkom, maar je hoeft zeker geen pro te zijn om mee te kunnen doen. Als je zonder problemen alle pistes piste af kunt boarden en bij voorkeur vol gesneden, ben je helemaal op je plek. Je hoeft geen ervaring tussen de gates of in BX te hebben. Hardboots zijn welkom, maar softboots net zo goed. Kies dan voor een board met een wat steviger flex.


Accommodatie

Slapen bij de familie Hafele

Haus Hafele is een pension in het Kaunertal. Het biedt accommodatie met uitzicht op de bergen, een tuin met een barbecue en gratis parkeergelegenheid. Alle kamers van Haus Hafele zijn uitgerust met een balkon, een satelliet-tv en een eigen badkamer met een douche. Er is een restaurant op 50 meter lopen van de accommodatie, en naar de dichtstbijzijnde bakker is het 500 meter. Op 600 meter afstand vind je een supermarkt. De gratis skibus stopt op 100 meter van het gebouw en biedt vervoer naar het skigebied Kaunertaler Gletscher. Het pension heeft een boardruimte met wax mogelijkheid en een droger voor skischoenen. Thedo heeft in de beginperiode van zijn wedstrijd carrière veel tijd doorgebracht in dit pension en heeft hier een sterke band mee.

Ligging

Het huis ligt op 800 meter van het stadscentrum van Feichten, het grootste en gezelligste dorp in het Kaunertal. Je rijdt hier makkelijk naartoe vanuit Nederland.

Faciliteiten

Het pension beschikt over:

 • Ontbijtruimte
 • 2 persoonsslaapkamers
 • 1 persoonsslaapkamers 
 • Badkamer met douche, wc
 • Balkon of terras
 • TV
 • Wifi
 • Beddengoed en handdoeken.

*Bij deze reis word je ingedeeld met andere personen in een kamer. Uiteraard is in overleg ook een eenpersoonskamer tegen meerprijs mogelijk.


Locatie

Waar ligt Feichten?

Feichten ligt in Tirol, Oostenrijk, ter hoogte van Serfaus. Je rijdt hier naartoe via Landeck.  Feichten ligt op 1287m. en is het grootste dorp in het Kaunertal. Het heeft de authentieke Oostenrijkse sfeer weten te behouden; er is hier dan ook geen massa toerisme. Vanaf de grens A12 is het ongeveer 800 kilometer rijden. De Kaunertaler gletsjer is een klein skigebied dat bekend staat om z’n goede sneeuwkwaliteit en de goede trainingsmogelijkheden. Af en toe valt er zelfs verse sneeuw in de zomer!

Wat heeft Feichten te bieden?

Feichten heeft geen eigen skigebied, maar vormt de poort naar de Kaunertaler gletsjer via een prachtige 18km lange bergweg die via een stuwmeer loopt. Er zijn diverse gezellige restaurants en pizzeria’s en er is een mooi nieuw zwembad met sauna complex. Verder is er een supermarkt en zijn er meerdere skishops.


Belangrijk 

Is het dragen van bescherming verplicht?

We raden het dragen van een helm sterk aan. Als je een back protector of een crashpant hebt kun je deze ook graag meenemen

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 30)
 • Ski-/snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding, zwemkleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes

Vervoer

Vervoer is niet inclusief. We raden aan om te carpoolen. We kunnen hierin bemiddelen.


Data & Prijzen

Het carvecamp valt in de meivakantie. De aankomstdag is op Zondag 28 April; de dag na Koningsdag. Vertrekdag is Zaterdag 4 Mei. In tegenstelling tot andere camps is de liftpas inclusief!

Deelnemers

We werken met een maximum van 8 personen voor dit exclusieve camp. Het minimum aantal deelnemers voor doorgang van de reis bedraagt 5. Indien dit aantal inschrijvingen niet wordt gehaald, nemen wij contact op.

De leeftijd varieert van ambitieuze jongeren tot oude rockers. De samenstelling van de groep verschilt van vriendinnen, vrienden, broers, zussen tot alleenreizende mannen en vrouwen, maar de meeste deelnemers komen zonder reisgenoten. Het is dus geen enkel probleem om alleen te komen.

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.