Freeride level 3 Steep Camp

Kan het jou niet steil genoeg zijn? Deze winter introduceren we het Steep Camp voor iedereen die houdt van een uitdaging en steil terrein. Om steil terrein te kunnen rijden heb je perfecte omstandigheden nodig. Zo spelen lawinegevaar, wind, weer en zicht een belangrijke rol. Net als bij een Powderhunt bepalen we daarom kort voor vertrek wat de bestemming wordt van deze trip. Tijdens deze reis worden afdalingen gemaakt van hellingen steiler dan 40 graden. Schrik je hier niet van af? Ga dan met ons mee op dit avontuur!

 


Programma

Zaterdag is de aankomstdag. Van zondag tot en met donderdag zijn de gidsdagen. Onze gids gaat op zoek naar de mooiste steile hellingen en couloirs. De uitdaging zit tijdens deze week in het terrein, dus verwacht extremere lijnen! Om deze spots te bereiken zal er af en toe ook gehiked en misschien wel geklommen worden. De gids zal je meenemen in zijn beslissingen en je tips geven over je line choise.

Aankomst: Zaterdag
Vertrek: Vrijdag na het skiën / boarden

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!! 
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc.

Gids
De berg, ski- of snowboardgids is gedurende de hele trip aanwezig. Van zondag tot en met donderdag. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.


Niveau

Op deze bestemming kan gehiked worden met sneeuwschoenen, splitboards of toerski's. De omstandigheden bepalen hoe ver en hoe vaak we zullen lopen. Soms ligt het witte goud net naast de piste en hebben we alleen de lift nodig. Indien het langere tijd niet gesneeuwd heeft weten onze gidsen toch altijd onverspoorde hellingen te vinden. Hier moeten we dan vaak wel wat verder voor lopen.

Afdalen: Je kan steil terrein rijden van boven de 40 graden in alle omstandigheden.
Conditie: Een hike van 30 minuten is geen probleem, zolang de sneeuw maar niet te diep is.
Off-piste ervaring: Je bent eerder met een gids buiten de piste geweest.
Off-piste kennis: Je weet al het één en ander over sneeuw- en lawinekunde en kan goed omgaan met lawinepieper, schep en sonde.


Locatie

Om steil terrein te kunnen rijden moeten de omstandigheden goed zijn. In tegenstelling tot een Powderhunt zoeken we voor het Steep Camp niet een locatie waar onlangs de meeste sneeuw is gevallen. Vanwege de veiligeheid beperkt een flinke sneeuwval je in de mogelijkheden op steil terrein. Juist daarom gaan we op zoek naar die gebieden waar wel genoeg mooie sneeuw te vinden is en die ook nog veilig zijn in het steile gebergte.

Op deze bestemmingen kan gehiked worden met sneeuwschoenen, splitboards of toerski's. De omstandigheden bepalen hoe ver en hoe vaak we zullen lopen. Soms ligt het witte goud net naast de piste en hebben we alleen de lift nodig. Indien het langere tijd niet gesneeuwd heeft weten onze gidsen toch altijd onverspoorde hellingen te vinden. Hier moeten we dan vaak wel wat verder voor lopen.


Accommodatie

De accommodatie is net als de locatie onbekend. Ongeveer drie dagen voor vertrek beslissen we waar we naar toe gaan en waar we verblijven. We verblijven altijd in appartementen of een pension op basis van logies en ontbijt. Ook hier is een upgrade naar een hotel of 1-persoonskamer op aanvraag en tegen bijbetaling mogelijk. De overnachtingen zijn van zaterdag t/m donderdag.


Materiaal

Hoe zit het met de ski's en snowboards?

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een ski- of snowboardset te huren. Ook is het mogelijk een deel van deze set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon. Tijdens deze reis zullen we ook stukken omhoog lopen om bij de mooiste afdalingen te komen. Voor de skiërs zijn ski's met toerbinding en vellen noodzakelijk. Voor de snowboarders sneeuwschoenen en stokken, of een splitboardset.

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar.

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

  • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
  • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
  • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 30)
  • Ski- of snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
  • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
  • Vrijetijdskleding
  • Toiletspullen (evt. medicijnen)
  • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
  • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. We bemiddelen in carpoolmogelijkheden onder de geboekte deelnemers, daarvoor kun je ons een mailtje sturen aan snow@ripstar.nl.

Lokaal maken we af en toe gebruik van de skibus, deze is vaak bij de prijs van de liftpas inbegrepen. Mochten we een keer een taxi regelen na een verre backcountry tocht, dan delen we deze kosten.

Vervoer


Data & Prijzen

Deelnemers

We werken met een maximum van 6-8 personen per gids, afhankelijk van welk level freeride camp het is. Het minimum aantal deelnemers voor doorgang van de reis bedraagt 4. Indien dit minimum aantal inschrijvingen niet wordt gehaald,,nemen wij tijdig contact op. Indien er met de snowboard- en skigroep samen wel voldoende deelnemers zijn, voegen we de groepen samen. De gids zal dan op zowel een snowboard als op ski's kunnen staan.

De leeftijd van de meeste deelnemers ligt ongeveer tussen de midden 20 en eind 40. De samenstelling van de groep verschilt van vriendinnen, vrienden, boers, zussen tot alleenreizende mannen & vrouwen. Iedereen is welkom en er zijn vrijwel altijd meerdere deelnemers zonder reisgenoten. Het is dus geen enkel probleem om alleen te komen. 

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen