Catskiën / Catboarden en toerskiën / splitboarden in Siberië

Er zijn spots met perfecte afdalingen en sneeuwcondities, maar deze zijn in het begin van het seizoen niet bereikbaar met snowcats. Met tourski’s kunnen kunnen we daar gemakkelijk skiën en ons poederskijsgebied uitbreiden.

Het programma is flexibel. De gidsen bepalen aan de hand van de omstandigheden wanneer we tourskien of catskien. Over het algemeen zijn we nog steeds ongeveer 70-80% van de tijd met de catski's onderweg(bijvoorbeeld 4 dagen op 5). En het belangrijkste idee is om onze gast zo goed mogelijk te laten skiën en snowboarden! Uitrusting is eventueel ter plaatse te huren.


Locatie

Priiskovoe is een klein dorp in het noorden van het Kuznetskiy Alatau-gebergte. Het dorp ligt op 800 meter hoogte, omringd door bergen van 1500-1700 meter hoog. Dit dorp was jarenlang een plaats van goudmijnen en de goudkoorts stopte pas in 1996. De Mijnwerkers lieten een netwerk van wegen achter in de bergen, wat behoorlijk handig lijkt voor snowcats. Ook is deze regio de eerste die de koude Arctische luchtmassa tegenkomt en de sneeuw naar Siberië brengt. Wanneer andere delen van Kuznetskiy Alatau nog warm en regenachtig zijn, is Priiskovoe vanwege de specifieke locatie al koud en bedekt met sneeuw. De winter begint in september en in sommige jaren begint het skiseizoen eind oktober; tegen november is poedersneeuw 100% gegarandeerd. Vandaag nodigen we je uit om deze verborgen hoek van Siberië te bezoeken en je een deel van de Siberische rijkdom te laten zien.. Nee, geen goud, maar iets waardevollers - poedersneeuw!


Accommodatie

We verblijven in de lodge die in 2017 is gebouwd, speciaal voor snowcat-ski-activiteiten. De warme en gezellige lodge is ingericht met lokaal hout en heeft een ruime gemeenschappelijke ruimte, een restaurant en een bar. Accommodatie in tweepersoons-, tweepersoons- of vierpersoonskamers met een eigen / gedeelde badkamer. Eenpersoonskamer is beschikbaar tegen een toeslag (afhankelijk van beschikbaarheid).

Het Banya (Russisch badhuis) is de beste manier om op te warmen en te ontspannen na een lange skidag. De banya bevindt zich in een apart gebouw, waar een grote hoeveelheid hete stoom wordt gecreëerd met behulp van water en hete lucht. Binnen de banya zijn er langs de wanden brede houten banken, die als trappen boven elkaar zijn opgebouwd. Je kunt op de banken zitten of liggen - hoe hoger op de bank, hoe warmer de lucht is. Als je genoeg hebt opgewarmd, verlaat je de stoomkamer voor een pauze. Je kunt koud water over jezelf uit een badkuip gieten, of de Siberische methode volgen en rechtstreeks in de sneeuw springen. Over het algemeen is de banya niet alleen een plek om op te warmen en te wassen; het is een echte Siberische ervaring en zal een geweldige herinnering worden!


Programma

Er zijn 2 vluchten per dag vanuit Moskou naar Abakan (ABA), met S7 en Aeroflot. Wij raden Aeroflot SU-1478/1479-vluchten aan, wat leidt tot een comfortabeler tijdstip van aankomst en vertrek. Bij aankomst op de luchthaven van Abakan wordt je ontvangen door de organisatie en vervolgens met een transfer in een comfortabele bus naar de Priiskovoe, gebracht, met een ontbijtstop onderweg (in Abakan-stad). Laat in de middag komen we aan in Priiskovoe, dan is er tijd om uit te rusten en te ontspannen in Banya en maken ons klaar voor de skidagen! De vijf dagen zullen we doorbrengen in de Siberische bergen en genieten van poedersneeuw. Op de laatste dag van het programma pakken we onze bagage 's ochtends in, skiën tot laat in de middag, douchen en beginnen aan onze rit naar Abakan, waar je de nacht doorbrengt in een hotel voordat je' s ochtends naar het vliegveld gaat en naar Moskou vliegt .

Dagelijkse planning

Ochtend: ontbijt, voorbereiden en vertrek. We zullen zo lang mogelijk skiën/boarden, afhankelijk van de wensen van de groep en veiligheidskwesties. Als iemand eerder wil eindigen, is er meestal een mogelijkheid om terug te keren naar de lodge of in de sneeuwcat te blijven. Bij onze terugkeer in de hut zijn er après-ski snacks, Banya (traditioneel Russisch badhuis), heerlijk diner en vrije tijd.

Reis route

Zaterdag: Late avondvlucht van Moskou naar Abakan-stad.
Zondag: aankomst in Abakan, transfer naar Priiskovoe per privé bus (ongeveer 5 uur), aankomst in de late namiddag.
Maandag tot vrijdag: snowcat-skiën - volledige dagen.
Vrijdagmiddag: transfer naar Abakan, aankomst laat in de avond. Accommodatie in het hotel.
Zaterdag: ochtendvlucht naar Moskou.


Niveau

Op deze bestemming kan gehiked worden met sneeuwschoenen, splitboards of toerski's. De omstandigheden bepalen hoe ver en hoe vaak we zullen lopen. Soms ligt het witte goud net naast de piste en hebben we alleen de lift nodig. Indien het langere tijd niet gesneeuwd heeft weten onze gidsen toch altijd onverspoorde hellingen te vinden. Hier moeten we dan vaak wel wat verder voor lopen.

Afdalen: Je kan steil terrein rijden tot 40 graden, ook als de sneeuw niet perfect is.
Conditie: Een hike van 30 minuten is geen probleem, zolang de sneeuw maar niet te diep is.
Off-piste ervaring: Je bent eerder met een gids buiten de piste geweest.
Off-piste kennis: Je weet al het één en ander over sneeuw- en lawinekunde en kan goed omgaan met lawinepieper, schep en sonde.


Materiaal

Hoe zit het met de splitboards en toerski's?

Voor deze reis is een splitboardset of toerskiset vereist. Een splitboardset bestaat uit een splitboard, splitboardbindingen (of gewone bindingen op voilé platen), vellen, crampons en telescoopstokken. Een toerski set bestaat uit freerideski's met toerbindingen, vellen en (telescoop)skistokken. Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen. Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Ski-/snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer! 

Vervoer

Alle internationale en binnenlandse vluchten zijn niet inbegrepen bij deze reis en dien je zelf te boeken. De volgende transfers zijn wel inbegrepen bij de reis:

 • Luchthaven Abakan - Priiskovoe
 • Priiskovoe - Abakan
 • Abakan - luchthaven Abakan

Data & Prijzen

Siberië, 25 november t/m 1 december 2018 € 1690,-

Bovengenoemde prijs is op basis van een vierpersoonskamer met gedeelde badkamer. Upgrade naar een andere kamer is mogelijk. Neem hierover contact met ons op via snow@ripstar.nl of +31(0)20-6886090. Prijzen van mogelijke kamers:+31 (0)20 6886090

 • Tweepersoonskamer (gedeelde badkamer - € 1790,-
 • Tweepersoonskamer met aparte bedden (gedeelde badkamer) - € 1790,-
 • Tweepersoonskamer (ensuite badkamer) - € 1840,-
 • Tweepersoonskamer met aparte bedden (ensuite badkamer) - € 1840,-
 • Eenpersoonskamer - € 2140,-

Inclusief

 • 5 dagen snowcat skiën of boarden begeleid door gecertificeerde ski- en snowboardgidsen
 • 5 overnachtingen in Priiskovoe Lodge, met dagelijks Banya (traditioneel Russisch badhuis)
 • Alle maaltijden in Priiskovoe (ontbijt, lunch in de bergen, après-ski soep en snacks, diner)
 • 1 overnachting in hotel in Abakan (1 nacht op terugweg)
 • Transfers: luchthaven Abakan - Priiskovoe, Priiskovoe - Abakan, Abakan - luchthaven Abakan

Exlusief

 • Vluchten
 • Maaltijden in Abakan
 • Reisverzekering met off-piste dekking
 • Annuleringsverzekering
 • Wijn en sterke drank

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) € 40,-*
 • Lawine airbag € 60,-*
 • Backcountry ski's met toerbinding en vellen (diverse actuele modellen) € 125,-*
 • Splitboard met toerbinding, vellen en telescoopstokken € 125,-*

* Verplichte uitrusting bij deze reis.

Boek nu Korting

Deelnemers

De maximale groepsgrootte is 12 personen. Er zijn 3 gidsen per groep. Het minimum aantal deelnemers voor doorgang van de reis bedraagt 4. Indien dit minimum aantal inschrijvingen niet wordt gehaald, nemen wij tijdig contact op.

De samenstelling van de groep verschilt van vriendinnen, vrienden, boers, zussen tot alleenreizende mannen & vrouwen. Iedereen is welkom en er zijn vrijwel altijd meerdere deelnemers zonder reisgenoten. Het is dus geen enkel probleem om alleen te komen. 

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer je niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Ga je met ons mee off-piste? Let dan goed op dat jouw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen