Backcountry roadtrip Canada

Deze 10 daagse roadtrip brengt ons naar de beste freeride spots van de Canadese Rockies. Gortdroge poeder, oneindige bowls, dikke pillow lines en perfecte treeruns, dat is waar de meeste boarders aan denken bij boarden in Canada en terecht! Wij gaan met onze XL Truck op zoek naar het beste wat de Rockies te bieden hebben en doen dat op elke mogelijke manier: freeride, backcountry, tour, heli, snowmobile; het is zelfs mogelijk om te gaan catboarden. Slapen doen we in drie zeer verschillende, maar vooral bijzondere hotels. De verschillende locaties liggen op zo’n 2 uur rijden van elkaar. We verblijven hier enkele dagen en rijden dan aan het einde van de middag naar de volgende bestemming, we verliezen dus geen kostbare sneeuwtijd. Een onvergetelijke roadtrip naar Banff, Sunshine, Lake Louise, Golden, Kicking Horse, Rogers Pass en Revelstoke... Dit is zo’n reis die je eens in je leven gemaakt moet hebben!

Canada freeride


Locatie

Canada staat bekend om de diepe pow, uitdagende treeruns en relaxte locals. Wij gaan in de Canadese rockies op zoek naar het beste wat Canada te bieden heeft. We zullen de vetste afdalingen in de volgende gebieden gaan checken:

Banff

De eerste dag brengen we door in het Sunshine Village gebied bij Bannf. Deze dag gebruiken we om in te rijden, maar natuurlijk ook om op zoek te gaan naar één van de vele treeruns of het uitdagende terrein zoals bijvoorbeeld de Delirium Dive. De hoogte garandeert goede sneeuw. In Banff zelf is van alles te beleven. Vele restaurants, bars, shops en gezelligheid.

Banff dorp

Lake Louise

Lake Louise is het grootste gebied in de Canadese Rockies en biedt dus heel veel freeride mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de oneindige treeruns in de Back Bowls. Lake Louise ligt middenin het Banff National Park. In Lake Louise zelf is niet bijzonder veel te beleven, vandaar dat we dit gebied gaan doen vanuit Banff.

Lake Louise

Golden (Kicking Horse)

Golden is een klein, typisch Canadees bergdorpje, maar tegenwoordig vind je er steeds meer hardcore freeriders. Het gebied bij Golden, Kicking Horse is niet super groot, maar is wel één van de beste freeridespots van de Canadese Rockies. Sinds kort is het gebied uitgebreid met de Super Bowl. Deze bowl is met een kleine hike te bereiken en daardoor blijft de poeder hier altijd net wat langer onverspoord. In Kicking Horse vind je niet alleen treeruns, maar juist ook heel veel uitdagend terrein boven de boomgrens. Bovendien is Golden een perfecte basis voor goede Helitrips.

Kicking Horse gebied

Rogers Pass

Rogers Pass ligt tussen Golden en Revelstoke in. Op weg naar Revelstoke doen we deze legendarische pas aan. Rogers Pass biedt super tour mogelijkheden door de hoge ligging. We zullen deze dag dus op eigen kracht onze afdalingen moeten verdienen, maar die zijn dan ook meer dan de moeite waard!

Rogers Pass

Revelstoke

Revelstoke is bekend van alle snowboardvideo's die er worden opgenomen. De backcountry van Revelstoke is legendarisch. Dat is ook een van de redenen dat de Freeride World Tour hier een contest heeft. Pillow lines, treeruns, steile chutes, grote open velden, je vindt het hier allemaal! Catrides inclusief. Als je je dan ook nog bedenkt dat er gemiddeld zo'n 12-18 meter poeder valt per jaar, dan weet je waarom Revelstoke niet in ons programma mag ontbreken!

Revelstoke


Accommodatie

We verblijven in de diverse middenklasse hotels op basis van logies. Zodra de samenstelling van de groep bekend is delen we de kamers in.

Het is een mooie mix van diverse hotels.
Het ene hotel is wat luxer dan het andere hotel en de ene ligt meer in het centrum van een gebied waar de ander weer meer in de natuur ligt.

Hieronder de hotels van afgelopen jaar.

Banff Aspen Lodge in Banff (2 nachten)
Accommodatie Banff

River to Peak Inn Golden (3 nachten)
Accommodatie Golden

Glacier house Revelstoke (4 nachten)
Accommodatie Revelstoke


Programma

Het programma (onder voorbehoud):

Dag 1: Aankomst Calgary
Dag 2: Banff, (Sunshine Village)
Dag 3: Banff, (Lake Louise)
Dag 4: Golden (Kicking Horse)
Dag 5: Golden(Kicking Horse)
Dag 6: Rogers Pass
Dag 7: Revelstoke
Dag 8: Revelstoke
Dag 9: Retourreis NL
Dag 10: Aankomst NL

Canada freeride

De eerste dag staat in het teken van inboarden en indien nodig wordt gekeken naar het omgaan met de freeride uitrusting. De volgende dagen vullen we met mooie backcountry tochten, roadtrips, helitochten (optioneel), etc. 

In overleg met de groep kunnen we deze week ook een keer een langere backcountry tocht maken (max. 2 uur lopen), dit is natuurlijk ook de ideale kans om onder begeleiding van de gids je nieuwe splitboard te testen en te gebruiken.

Canada sneeuwscooter

Theorie: indien er interesse is kunnen onderwerpen zoals kaartlezen, tochtplanning, materiaalonderhoud, sneeuw- en lawinekunde en bergweer worden behandeld.

Naast de optie om te gaan heliboarden biedt Revelstoke ook de fantastische mogelijkheden om te catboarden of er met een sneeuwscooter op uit te trekken.

Canada heliboarden

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc.

Berggids
De berg-/ skigids is de gehele periode aanwezig. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.