Splitboard Mt. Blanc

Voorjaar in de Alpen betekent toeren in het hooggebergte bij vaak mooie weersomstandigheden. Het gebergte rond Chamonix staat bekend als het meest ruige van de Alpen en biedt dus vele mogelijkheden voor indrukwekkende toeren. De lange hikes met splitboard worden beloond met een schitterend panorama en grote onverspoorde poedervelden. De ideale voorbereiding op ons 'grote' doel deze week, de beklimming van de Mt. Blanc!

Snowboarden vanaf de Mt. Blanc staat natuurlijk hoog op het lijstje van elke splitboarder, maar is niet voor iedereen weggelegd. Dit is een serieuze beklimming met een hele lange afdaling, dus een goede conditie en uitstekende techniek zijn vereist. Wil jij precies weten waar je aan moet voldoen? Stuur ons een mailtje, of bel ons even (020-6886090).

Als je alles wilt en kunt, moet je in Chamonix zijn, waar BERGSPORT met hoofdletters wordt geschreven. Poeder tot aan je navel, meerdere uren hiken per dag, navigeren tussen gletscherspleten, het beklimmen van toppen en afdalen van steile couloirs, in Chamonix is echt alles mogelijk! Het mag duidelijk zijn dat naast een zeer goede conditie en skivaardigheid veel off-piste ervaring vereist is. Het programma zal afhangen van de sneeuw- en weersomstandigheden, waarbij de keuze van de voorbereidende tours Chamonix en omgeving zal zijn. Deelname aan dit camp vereist een flexibele instelling.

Gletsjer drop Stephan


Locatie

Het gebied Chamonix

Chamonix, of 'Cham' zoals het door de locals wordt genoemd, is het bergsportmekka van Europa. Hier is extreem de standaard. Nergens zie je zoveel skiërs en boarders met klimgordels aan. De meest heftige hellingen worden hier dagelijks gereden. Gelukkig heeft het gebied van Chamonix nog veel meer te bieden dan extreme lijnen voor de pro's. Een goede afwisseling van klassieke afdalingen en verborgen poederruns maken Chamonix tot gebied waar je als serieuze freerider geweest moet zijn.

Chamonix maakt deel uit van het skigebied Pays du Mont Blanc. Dit is een heel groot skigebied met wel 700 km piste! Het skigebied Chamonix bereikt een hoogte van 1035 – 3842 meter. Met de Mont Blanc hoog aan de top op maar liefs 4808 meter!

Chamonix area

De verschillende mogelijkheden van toeren en gebieden zijn o.a.: La Flegère, Grands Montets, een lichte hike naar de Col de Belvédère en de afdaling naar Le Boet. De Aiguille du Midi gondel brengt je naar een hoogte van 3.842 m. vanwaar vervolgens een afdaling door Vallée Blanche mogelijk is.

Het dorpje Chamonix

Chamonix ligt onderaan één van de meest tot de verbeelding sprekende bergen ter wereld, de Mont Blanc. De stad beschikt over ontelbare voorzieningen en ligt in een imposant skigebied. Op 88 km van vliegveld Genève ligt Chamonix. Een bruisende stad met een eeuwenlange wintersporttraditie die zelfs teruggaat tot de allereerste winterspelen in 1924!

De stad ligt zeer centraal in het skigebied Cham’Ski en is groot en langgerekt. Chamonix heeft zoveel voorzieningen en mogelijkheden, dat het zeker niet alleen een aantrekkelijke wintersportbestemming is. In Chamonix ligt het Richard Bozon sportcentrum met (tegen betaling) een zwembad, een sauna en een hamam. Verder zijn er een casino, meerdere bioscopen, vele bars, restaurants, discotheken en ruim 100 winkels! 


Programma

De eerste dagen dienen in principe ter voorbereiding op de mt. Blanc. De toppoging zal in principe de laatste twee dagen plaats vinden. Uiteraard is dit helemaal afhankelijk van de weersomstandigheden en de groep. Het kan dus zomaar zijn dat de beklimming al eerder plaats vindt.

De eerste dag staat in het teken van inboarden en het omgaan met de backcountry uitrusting. We zullen oefenen met de lawine piepers, zoals het gebruiken en zoeken hiervan. Dit alles afwisselend met vette off-piste runs en het checken van onze uitrusting.

Maandag de eerste echte tocht. Chamonix is een extreem gebied. Afhankelijk van de omstandigheden gaan we extreme tochten ondernemen. Lange hikes naar schitterende plekken, weinig liftgebruik en echt weg van de pistes. Voor de afwisseling (en het herstel) zal ook in het gebied Grands Montets off-piste geboard worden, maar het hoofddoel is veel en ver van de pistes.

Abseilen

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!! 
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc.

Mt Blanc