Freeride La Grave / Ecrins

Elke dag een ritje met de auto en vervolgens enkele van de mooiste gebiedenvan Frankrijk verkennen. BC tochten worden er gemaakt in Vars, Risoul, Ceillac, Puy St. Vincent, La Blanche en La Grave. La Grave is na Chamonix wellicht de bekendste BC spot in Frankrijk en niet voor niets. Lange off-piste afdalingen in een super mooie, ruige omgeving. Voor diegene die het puur om het boarden doet en minder eisen aan de accommodatie stelt.

Backcountry


Locatie

Het prachtige gebied van de ecrins biedt mischien wel de mooiste backcountry van de Alpen. Vele 4000'ers steile couloirs en verlaten dalen. De gebieden hebben heel veel te bieden: Treeruns dor de lariksbossen van Risoul, grote open poedervelden in Vars en natuurlijk de backcountry van La Grave!

La Grave

Bij het betreden van het off-piste gebied van La Grave bevind je je niet in een typisch skigebied. Hier wordt je geconfronteerd met een echt alpine landschap en daarmee dus ook alle risico’s van een ongemarkeerd gebied. Grote rotspartijen, lawinegevaar, gletsjerspleten en het weer kan heel snel omslaan.

Door de afwezigheid van piste patrouille ben je volledig aangewezen bent op een van onze professionele berg-/snowboardgidsen. Wees gerust, want zij doen waar zij het beste in zijn, op een veilige manier jou de powderuns van je leven bezorgen!