Expeditie Alaska

In april organiseren we een unieke reis naar Haines, Alaska. Een 12-daagse snowboard expeditie naar één van de mooiste plekken ter wereld! Net als de rijders in de Deeper film zullen we met een vliegtuig naar de gletsjer vliegen, waar we overnachten in tenten en we al onze bochten moeten verdienen door eerst omhoog te klimmen.

Alaska Expeditie

Stel je voor, ’s ochtends wakker worden en het eerste wat je ziet zijn steile afdalingen, spines, poeder, etc… en dat alles in de bergen die de meesten alleen uit de films kennen! Geen andere mensen in de buurt, maar de bergen voor ons alleen. Deze trip brengt het snowboarden naar een volgend level. Niet voor iedereen weggelegd, maar wel een hele bijzondere ervaring!


Locatie

Haines is al een aantal jaren DE spot voor filmcrews om te heliboarden in Alaska. Bekend van snowboardfilms als Neverland, Lines en Deeper. Haines ligt in het zuid-oosten van Alaska, in het Wrangle-St. Elias park, een gebied dat bekend staat om de steile runs, spines, diepe pow en vooral de rust. Hier is het nog mogelijk om first descents te maken en wekenlang niemand tegen te komen.

Door de unieke ligging aan de golf van Alaska krijgt het gebied veel, heel veel sneeuw. De bergen liggen direct aan de oceaan en grote stormen vanuit de Stille Oceaan brengen jaarlijks enorme hoeveelheden verse sneeuw In dit gebied zijn er zelfs gletsjers die nog steeds groeien!

Alaska Expeditie

Naast deze bizarre hoeveelheid sneeuw is er ook heel veel wildlife te vinden in het gebied. Grote kans dat je langs de kust grizzly beren, zwarte beren, elanden, walvissen, orka’s of zeearenden tegenkomt.

Om deze trip tot een succes te maken, werken we samen met Alaska Mountain Guides. Een lokaal gidsenbureau, dat ervaring heeft met expedities over de hele wereld. Naast een lokale gids, zal ook één van de Ripstar pro’s meegaan om de groep te begeleiden.


Accommodatie

We verblijven tijdens deze reis in tenten op de gletsjers. Meer informatie op aanvraag.

Alaska Expeditie


Programma

Het programma voor deze 12 daagse expeditie zal er ongeveer als volgt uit zien:*

Dag 0: Aankomst en ’s avonds een bijeenkomst
Dag 1: Voorbereidingen
Dag 2: Vertrek richting de gletsjer
Dag 3-11: Klimmen, boarden, Living Life!
Dag 12: Terugkeer in Haines

De avond voor de expeditie zullen we in Haines bij elkaar komen om elkaar en de gidsen beter te leren kennen en alle persoonlijke uitrusting te bespreken. De volgende dag zullen we besteden aan alle voorbereidingen die nodig zijn voor zo’n expeditie. Het passen van materiaal, het inpakken van het voedsel, controle van al het expeditiemateriaal en dan kunnen de laatste dingen nog bij de winkel gehaald worden, zodat we zeker weten dat we alles bij ons hebben en alles goed werkt.

Alaska Expeditie

Op dag twee gaan we dan echt richting de gletsjer. Met een ski-vliegtuig zullen we in groepjes naar de gletsjer worden gevlogen, waar we ons basiskamp opzetten. Vanaf dan zullen we elke dag gaan klimmen en snowboarden. Afhankelijk van onze plannen zullen we soms al in het donker moeten vertrekken, om bij zonsopgang onze eerste lijnen te kunnen zetten! De eerste dagen zal er meer aandacht zijn voor de klim- en touwtechnieken, zoals het lopen in touwgroepen, gletsjerspleetreddingen, enz…

De laatste dag zullen we weer terugkeren naar de bewoonde wereld. Afhankelijk van het weer, kan het zijn dat we opgehaald worden met een vliegtuig, of dat we afdalen tot de kust en daar worden opgehaald met een boot.

Alaska Expeditie

* Het exacte programma zal afhankelijk zijn van de weer,- en sneeuwcondities.