Backcountry Engelberg

Engelberg is geen onbekende als freeridebestemming. Het skigebied onder de 3238 meter hoge Titlis-top beschikt over 82 kilometer piste. De liften liggen direct in het dorp en een dalafdaling is mogelijk. Onze interesse gaat uiteraard uit naar de fantastische off piste mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld “de Laub”, deze brede noordflank, met een hellingshoek van 45 graden en 1120 verticale meters is er een om in je logboekje te schrijven. Zo zijn er nog vele mooie afdalingen in dit gebied wat Engelberg tot een waar poederparadijs maakt. 

Engelberg freeride


Locatie

Gebied

Engelberg bestaat uit twee delen, Titlis en Brunni. De twee gebieden zijn met een gratis skibus aan elkaar verbonden. Het gebied Titlis is zeer bekend bij de gevorderde wintersporters. De gletsjer reikt tot een hoogte van 3028 meter en is met de gletsjerlift goed te bereiken. De gevorderde bergwandelaar kan de uitdaging aangaan om de top van de gletsjer Titlis te beklimmen. Het kleinere skigebied Brunni is ideaal voor de beginnende wintersporters, families en wandelaars. Brunni ligt aan de zonnige kant van Engelberg en is minder druk dan Titlis. In Engelberg kan iedere wintersporter zijn hart ophalen, een sneeuwzeker gevarieerd skigebied met een indrukwekkende omgeving.

Engelberg skigebied

Het dorpje Engelberg

Het ooit zo stille kloosterdorp Engelberg, niet ver van de stad Luzern, is vandaag de dag een moderne wintersportplaats van wereldklasse. Het dorp ligt iop 1050 meter en wordt beschermd door beboste hellingen en drieduizenders. In het dorp en het skigebied zijn gezellige après-ski-gelegenheden waaronder de nodige bergrestaurants.

Engelberg dorp