Backcountry Disentis

Dit gebied is een echte geheimtip. Disentis is een klein rustig gebiedje in Zwitserland, maar met grote mogelijkheden buiten de piste! Disentis ligt vlakbij het freeride mekka Andermatt en de afdalingen doen er zeker niet voor onder. Rust en vette runs, wat wil je nog meer? Een van de grote voordelen van Disentis is dat je met de trein dus zo in Andermatt bent en met de auto ben je ook snel in het skigebied van Laax.

Disentis freeride


Locatie

Disentis is één van de geheime freeridespots in de Zwitserse Alpen. Strategisch gelegen op de hoofdkam van de Alpen pakt dit gebied zowel sneeuw van dumps uit het zuiden als uit het noorden. Disentis ligt vlakbij Andermatt en we zullen hier dan ook zeker een keer gaan kijken. Andermatt zelf kent twee gebieden, waarvan de Gemsstock de bekendste is. Vanaf deze top zijn er talloze prachtige poederruns mogelijk, die helemaal in het dal uitkomen.

Het plaatsje Disentis is klein en gezellig. In de smalle hoofdstraat bevinden zich verschillende winkels en restaurants. Na een mooie dag poeder knallen zijn er dan ook genoeg barretjes en restaurantjes te vinden. 

Disentis dorp