About

  

De winteractiviteiten van Ripstar lopen uiteen van opleidingen en trainingen tot high-end snowboardcamps en (custom) off-piste trips. Snowboarders en skiërs kunnen bij ons terecht om hun persoonlijke vaardigheden te vergroten, snowboardleraar te worden of te genieten van een sportieve wintervakantie.

Ripstar Snow & Surf Travel

Het team

Het Ripstar team, bestaande uit professionele snowboardcoaches, leidt onze trainingen en opleidingen, evenals onze freestyle en freeride camps. Onder begeleiding van ons gidsenteam is het bovendien mogelijk om backcountry en mountaineering trips te maken. Deze exclusieve reizen vormen de ultieme combinatie van alpinisme en snowboarden.

Hier gaan we naartoe

De uitvalsbasis van Ripstar in de winter is nog altijd het Oostenrijkse Kaprun in het Salzburgerland. Wij bieden daarnaast echter steeds meer trainingen, opleidingen en reizen aan in andere delen van de Alpen of daar buiten. Bovendien is het mogelijk bij Ripstar een custom off-piste trip te boeken, die wij geheel afstemmen op jouw wensen en voorkeuren met betrekking tot locatie, accommodatie en activiteiten.

Respect

Bij Ripstar hebben we groot respect voor de natuur. Wij snappen dat de kennis van onze gidsen niet te vervangen is met enkele sneeuw en lawine cursussen, daarom nemen wij de volle verantwoordelijkheid. Met een uitgekiende risicomanagement strategie houden we het rest risico op een acceptabel level. We betrekken je natuurlijk wel in onze beslissingstrategie. Maar we proberen ook respectvol om te gaan met de kwetsbare natuur en dierenwereld, zijn zuinig op ons materiaal en hebben respect voor anderen.

Wat we nog meer doen

Naast de core-activiteiten op het gebied van snowboarden is Ripstar ook actief betrokken bij snowboard- en surfgerelateerde events in binnen- en buitenland. Zo verzorgt het Ripstar team clinics, wedstrijden en materiaalhuur tijdens de StudentenWintersport en de Nederlandse Studenten Snowboard Kampioenschappen en werkt het nauw samen met onder andere British Surfing Association, DERM, SPIN, ÖSV, TASTE Snowboard Magazine, de SIX en many many more. Tot slot kan Ripstar zelf ook rekenen op steun vanuit de snowboard- en surfbranche. In de winter wordt het Ripstar team ondersteund door Salomon, Ortovox en Blueprint Eyewear.


De geschiedenis van Ripstar

Searching since 1990

Het is begin jaren negentig wanneer Sjoerd Remmelink in Kaprun, Oostenrijk, aankomt en daar zijn eerste winterseizoen als snowboardleraar in gaat. Tot zijn verbazing kan hij zijn nieuwe werkgever nergens vinden, want die blijkt met de noorderzon te zijn vertrokken.

Sjoerd, gedreven als hij is, begint vanaf dat moment op eigen houtje een snowboardschool, die wij nu allemaal kennen als Ripstar! Kwaliteit, veiligheid en passie voor de sport zijn speerpunten vanaf de start. Het idee van een snowboardschool is geboren maar de naam bezorgt nogal wat hoofdbrekens. Kort, krachtig, uniek, sterk, geschikt als merk, maar niet te voor de hand liggend. Na meer dan 200 namen bedacht te hebben met zijn boardvriend Jesse Plasman werd Ripstar gekozen. Maar goed ook, Ripstar had anders zomaar ,Poco Loco' kunnen heten ;)

1990: De kroeg in

Ripstar springt in een gat, want skischolen zijn er genoeg, maar snowboard scholen bestaan nog niet echt. Sjoerd moet letterlijk de kroeg in op zoek naar gasten voor zijn lessen.

Hoewel snowboarders eerst maar vreemd worden gevonden, begint midden jaren negentig de interesse in snowboarden enorm te groeien. Veel Nederlanders trekken richting Kaprun. Er zijn verschillende instructeurs die de school runnen. Een van deze instructeurs is Bianca. Sjoerd en Bianca zijn op dat moment nog ontwetend over hoe groot Bianca’s verbinding met Ripstar zou worden, zakelijk én persoonlijk.

Naast de reguliere snowboardlessen, traint Sjoerd het Nederlands jeugdselectie team snowboarden en wordt hij de eerste Nederlandse snowboardgids. Zijn persoonlijke successen liegen er ook niet om. Zo reed hij wedstrijden tegen snowboardlegendes als Terje Haakonson en Jeremy Jones op het onderdeel slalom. 

1998: snowboardleraar opleiding

Dankzij intensieve samenwerking met de Oostenrijke ski bond (ösv) kan Ripstar vanaf 1998 snowboard leraren opleidingen aanbieden. Hiermee wordt de kwaliteit van de sport gewaarborgd en is er een loop van kwalitatieve en nieuwe aanwas van Nederlandse snowboardinstructeurs. Het Ripstar team wordt groter en groter.

2000: De weg terug naar Nederland

Na tien jaar zorgt een serie van gebeurtenissen, waaronder een verschrikkelijk treinongeluk in Kaprun, ervoor dat Sjoerd er samen met Bianca voor kiest om Oostenrijk te verlaten. Ons kleine en platte kikkerlandje wordt de nieuwe thuisbasis. Van hieruit groeit Ripstar uit van snowboardschool tot reisorganisatie en ontwikkelt zich tot freeride en backcountry specialist. Er worden verschillende mensen in vaste dienst genomen die nu allemaal werken vanuit het kantoor in Amsterdam.

2010: Powderplay

Ripstar is sinds de start natuurlijk snowboard specialist, maar krijgt steeds vaker skiërs met de vraag of ze op latten mee mogen op een van de reizen. We organiseren verschillende skireizen, tot we in 2010 Powderplay het leven in roepen, Hiermee bieden we hetzelfde platform voor snowboarders als skiërs. In 2015 wordt dit Ripstar Freeski zoals je dat nu kent.

2013: Young in de kinderschoenen

Het snowboarden groeit in populariteit en jaarlijks gaan bussen vol enthousiaste kids met snowcamps richting de bergen om te snowboarden. Sinds het prille begin verzorgt Ripstar al de lessen en de materialen voor deze onvergetelijke vakanties. Met deze ervaring in de achterzak wordt in 2013 besloten om de hele organisatie in eigen handen te nemen. Het label Ripstar Young ontstaat.

Toekomst

De weg die Ripstar heeft afgelegd is een gevolg van logische keuzes. De producten zijn tot stand gekomen door de (vurige) drang om de sporten naar een hoger niveau te tillen en daarnaast de overtuiging dat nieuwe projecten een toegevoegde waarde leveren aan de betreffende tak van sport. Ripstars ontwikkeling loopt hierdoor gelijk met zijn ambitie. Ripstar hoeft niet zo nodig de grootste te zijn, veel liever de beste. Dit betekent niet alleen dat de activiteiten altijd in ontwikkeling zijn maar ook dat het aanbod altijd mee zal evolueren naar de wens van de deelnemers en eigen nieuwe creatieve ingevingen. Ripstar gelooft dat hierachter de succesformule schuilt.

“het einddoel doet er namelijk niet toe, maar wel de weg ernaartoe!”

Ripstar, searching since 1990

 


Het snowteam

 

Eén ding is duidelijk als je bij ons de kantoordeuren binnenloopt: ons team bestaat uit een stelletje zot fanatieke sporters met een enorme liefde (bijna een noodzakelijke drang) voor het overdragen hiervan. En daarmee willen we onze gasten overtuigen zich gezellig aan te sluiten bij onze familie.
We stellen je voor:

Sjoerd

Oprichter
“ Ik wil mensen een beleving meegeven.”

Sjoerd is de oprichter van Ripstar. Zijn passie voor sport blijkt wel uit zijn behaalde successen: snowboarden in de wereldcup, het behalen van de Nederlands kampioenschappen en mountainbiken & motorcrosssen op hoog niveau. Niet gek hè? Sjoerd schreef daar nog een beetje geschiedenis bij door de eerste Nederlandse snowboardgids te worden. Hij trainde het interskiteam, de staalichopleiding en de snowboardselectie waarmee zijn verhaal nog indrukwekkender is. Maar dan gaat het roer om, hij besluit de topsport achter zich te laten om zich volledig in te zetten voor zijn bedrijf. Hier start de ontwikkeling tot Ripstar zoals jij het nu kent. Dat Extreme Sport door zijn aderen vloeit, is zonder twijfel vast te stellen. De beleving van die sport geeft hij graag mee aan de onze gasten. Zijn eigen mooiste reis met Ripstar? "Alles wat ik nog niet gedaan heb."

Diploma's: Snowboard Anwärter, Snowboard Landes, Alpinkurs, Snowboard Staatlich, Snowboard gids


Bianca

Backoffice
“Ripstar is één grote familie.”

Als Bianca in 1994 in Oostenrijk haar anwärter haalt, vraagt Sjoerd haar om voor zijn snowboardschool te komen werken. Tot 2000 geeft ze veel lessen in Kaprun. Hoe ze inmiddels uitgegroeid is tot de spil binnen ons bedrijf? “Een beetje cliché, maar ik kreeg verkering met de baas.” Ze ontplooit zich tot een onmisbare kracht voor Ripstar. Het organisatorische gedeelte van de opleidingen en de freeride en backcountry afdeling ligt bij haar. Tevens kun je bij haar je custom reis organiseren. Daarnaast is ze als een soort minister van financiën verantwoordelijk voor de administratieve kant van het bedrijf. Volgens haar is Ripstar één grote familie van sporters waarvan het enthousiasme uit de tenen komt. In al haar tijd bij Ripstar kan ze terugkijken op veel bijzonder momenten, maar op nummer 1 staat toch zeker haar expeditie naar Spitsbergen.

Diploma's: Snowboard Anwärter, Snowboard Landes, Alpinkurs


Bart

Managing director
“We make our world, your playground.”

 

Van jongs af aan beoefent Bart onvoorstelbaar veel sporten, met in zijn top 3 uiteraard snowboarden en golfsurfen. Het enthousiasme voor Ripstar begint nadat hij in 2010 een snowboardwedstrijd wint, waarbij de prijs een verblijf in een Ripstar surfcamp is. De zomer daarop komt hij jaarlijks terug naar Frankrijk en bekleedt hij diverse functies op de surfcamps. In de winter draait hij mee als snowboardinstructeur. Voor een afstudeerplek is Ripstar dan ook geen vreemde keuze. Tijdens deze stage ontwikkelt hij het label Ripstar Young. Met zijn ervaring in reizen, het aanbod van Ripstar, zijn kennis van action sports en een sportopleiding is Bart de levende succesformule voor een vaste plek op het Ripstar kantoor. Hij werkt als marketing manager en houdt daarnaast samen met Bertijn het personeel in het gareel. Het zal je niet verbazen dat Bart in zijn sport en op werk de lat hoog legt, hij is ongelooflijk ambitieus en heeft plezier in wat hij doet: “We make our world our playground.”

Diploma's: Snowboard Anwärter, Snowboard Landes, Alpinkurs


Frenneke

Backoffice en Campmanager Young Snow & Surf
“Always looking for challenges and discovering new places"

Frenneke is een geboren sporter en altijd op zoek naar nieuwe avonturen. Snowboarden, kitesurfen en surfen zijn dan ook haar favoriete sporten. Tijdens haar opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding heeft ze haar eerste stappen gezet in het lesgeven in snowboarden. Na het succesvol afronden van haar studie was de keuze dan ook snel gemaakt om van haar passie haar werk te maken. In 2018 begon ze bij Ripstar als campmanager voor de Young snowcamps. Het daaropvolgende zomer seizoen heeft ze dezelfde functie bekleed voor de Young surfcamps en inmiddels is ze fulltime bij Ripstar in dienst.

Diploma's: Snowboard Anwärter, Snowboard Landes en Alpinkurs


Lennard

Facilitair manager
“Je m'appelle monsieur Canard“

Lennard heeft altijd al passie gehad voor buitensporten en fysieke banen. Na 10 jaar in de horeca te hebben gewerkt was het tijd voor een fundamentele switch. Op naar Frankrijk om voor het zomerseizoen te gekke surfcamps neer te zetten en in de Alpen alle deelnemers van het winterprogramma te voorzien van Wintersport materiaal. Met 2 rechterhanden draait hij zijn hand niet om voor wat voor technische klus dan ook.


Menno

Campmanager Young Snow en Snow & Family
“Never give up - Perseverance will be rewarded"


Bewegen zit bij Menno in het bloed. Al vanaf kinds af aan een druktemakertje die tijdens de gymlessen niet te temmen was in zijn enthousiasme en fanatisme. Het was dan ook geen verrassing dat hij de docentenopleiding ging volgen aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Tijdens deze opleiding maakte hij kennis met het snowboarden, het surfen en daarmee ook met Ripstar. Na twee zomerseizoenen als entertainer aan de slag te zijn geweest op verschillende surfcamps, is hij inmiddels afgestudeerd en werkt Menno sinds 2019 ook bij Ripstar in het snowteam als snowboardinstructeur en campmanager. Dit doet hij voor zowel de Young snowcamps als voor het nieuwe Snow & Family product.

Diploma's: Snowboard Anwärter


Stephan Verheij † 9-11-2019

Snowboardgids & IT developer


Wat was je een geweldige avonturier. Stephan is één van Nederlands beste snowboard gidsen en al meer dan 10 jaar een vaste kracht en specialist bij het team van Ripstar. Hij leefde voor zijn passie voor de bergen, de sneeuw en het meenemen en overbrengen van deze passie. Hij was een inspiratiebron voor velen, en zal dat altijd blijven. Stephan was altijd vriendelijk, rustig en begripvol. Hij zette zichzelf op de tweede plaats om anderen te laten ervaren. Met zijn zorgzame karakter en zijn nieuwe toffe ideeën werd hij de drijvende kracht van onze off-piste reizen. Steph was en is voor ons onmisbaar. Veel te vroeg is zijn passie hem ongelukkigerwijs fataal geworden. We missen je zo ontzettend Stephan! We kunnen het niet beseffen...

Diploma's: Snowboard Anwärter, Snowboard Landes, Alpinkurs, Snowboard Staatlich, Snowboard gids


Roy Brink † 9-11-2019

Productmanager snow


Roy was een warmte in ons team. Hij was onmisbaar en dat blijft hij voor ons nog steeds. Niet alleen voor het werk wat hij voor Ripstar deed, maar vooral om wie hij was als persoon. Roy was elke dag vrolijk en vol positieve energie. Hij had een ondeugende blik als hij zijn verhalen vertelde en was gek op muziek. Hij vertelde dan ook vaak over zijn avonden “plaatjes draaien” met vrienden. Met zijn voorliefde voor tennis was hij altijd super competitief als het ging om onze mini pingpong toernooien of eitje-tik met de lunch. Roy hield intens veel van de sneeuw en was een gepassioneerde skiër. Hij overtuigde ons dan ook altijd dat skiën beter was dan snowboarden of surfen. Toen hij ons vertelde dat hij vader zou worden was hij zó trots. Hij straalde en was tegelijk ook zo zenuwachtig. Roy was gemaakt om papa te worden. Hij zou het zo natuurlijk hebben gedaan. Wij vinden het hartverscheurend dat hij dit zelf niet meer zal mogen meemaken. Roy, we missen je zo ontzettend, woorden schieten te kort.

Diploma's: Ski Anwärter en Ski Landes 1