About

De winteractiviteiten van Ripstar lopen uiteen van opleidingen en trainingen tot high-end snowboardcamps en (custom) off-piste trips. Snowboarders van jong tot oud kunnen bij ons terecht om hun persoonlijke vaardigheden te vergroten, snowboardleraar te worden of te genieten van een sportieve wintervakantie..

Ripstar Snow & Surf Travel

Het team

Het Ripstar team, bestaande uit professionele snowboardcoaches, leidt onze trainingen en opleidingen, evenals onze freestyle en freeride camps. Onder begeleiding van Sjoerd Remmelink en zijn gidsenteam is het bovendien mogelijk om backcountry en mountaineering trips te maken. Deze exclusieve reizen vormen de ultieme combinatie van alpinisme en snowboarden.

Hier gaan we naartoe

De uitvalsbasis van Ripstar in de winter is nog altijd het Oostenrijkse Kaprun in het Salzburgerland. Wij bieden daarnaast echter steeds meer trainingen, opleidingen en reizen aan in andere delen van de Alpen of daar buiten. Bovendien is het mogelijk bij Ripstar een custom off-piste trip te boeken, die wij geheel afstemmen op jouw wensen en voorkeuren met betrekking tot locatie, accommodatie en activiteiten.

De uitvalsbasis van Ripstar in de winter is nog altijd het Oostenrijkse Kaprun in het Salzburgerland. Wij bieden daarnaast echter steeds meer trainingen, opleidingen en reizen aan in andere delen van de Alpen of daarbuiten. Bovendien is het mogelijk bij Ripstar een custom off-piste trip te boeken, die wij geheel afstemmen op jouw wensen en voorkeuren met betrekking tot locatie, accommodatie en activiteiten

Respect

Bij Ripstar hebben we groot respect voor de natuur. Wij snappen dat de kennis van onze gidsen niet te vervangen is met enkele sneeuw en lawine cursussen, daarom nemen wij de volle verantwoordelijkheid. Met een uitgekiende risicomanagement strategie houden we het rest risico op een acceptabel level. We betrekken je natuurlijk wel in onze beslissingstrategie. Maar we proberen ook respectvol om te gaan met de kwetsbare natuur en dierenwereld, zijn zuinig op ons materiaal en hebben respect voor anderen.

Wat we nog meer doen

Naast de core-activiteiten op het gebied van snowboarden is Ripstar ook actief betrokken bij snowboard- en surfgerelateerde events in binnen- en buitenland. Zo verzorgt het Ripstar team clinics, wedstrijden en materiaalhuur tijdens de StudentenWintersport en de Nederlandse Studenten Snowboard Kampioenschappen en werkt het nauw samen met onder andere British Surfing Association, DERM, SPIN, ÖSV, TASTE Snowboard Magazine, de SIX en many many more. Tot slot kan Ripstar zelf ook rekenen op steun vanuit de snowboard- en surfbranche. In de winter wordt het Ripstar team ondersteund door Salomon, Mammut en Adidas Eyewear.


De geschiedenis van Ripstar 

Searching since 1990

Het is begin jaren negentig wanneer Sjoerd Remmelink in Kaprun, Oostenrijk aankomt en daar zijn eerste winterseizoen als snowboardleraar in gaat. Tot zijn verbazing kan hij zijn nieuwe werkgever nergens vinden, want die blijkt met de noorderzon te zijn vertrokken.

Sjoerd, gedreven als hij is, begint vanaf dat moment op eigen houtje een snowboardschool, die wij nu allemaal kennen als Ripstar! Kwaliteit, veiligheid en passie voor de sport zijn speerpunten vanaf de start.

1990: De kroeg in

Daarmee springt Sjoerd in een gat, want skischolen zijn er genoeg, maar snowboard scholen bestaan nog niet echt. Sjoerd moet letterlijk de kroeg in op zoek naar gasten voor zijn lessen.

Hoewel snowboarders eerst maar vreemd worden gevonden, begint midden jaren negentig de interesse in snowboarden enorm te groeien. Sjoerd trekt veel Nederlanders richting Kaprun. Met verschillende instructeurs runt hij de school. Een van deze instructeurs is Bianca. Sjoerd en Bianca zijn op dat moment nog ontwetend over hoe groot Bianca’s verbinding met Ripstar zou worden, zakelijk én persoonlijk.

Naast de reguliere snowboardlessen, traint Sjoerd het Nederlands jeugdselectie team snowboarden en wordt hij de eerste Nederlandse snowboardgids. Zijn persoonlijke successen liegen er ook niet om. Zo reed hij wedstrijden tegen snowboardlegendes als Terje Haakonson en Jeremy Jones op het onderdeel slalom.

1998: snowboardleraar opleiding

Dankzij intensieve samenwerking met de Oostenrijke ski bond (ösv) kunnen we vanaf 1998 snowboard leraren opleidingen aanbieden. Hiermee waarborgen we de kwaliteit van de sport en zorgen we voor kwalitatieve en nieuwe aanwas van Nederlandse snowboardinstructeurs. Het Ripstar team wordt groter en groter.

2000: De weg terug naar Nederland

Na tien jaar zorgt een serie van gebeurtenissen, waaronder een verschrikkelijk treinongeluk in Kaprun, ervoor dat Sjoerd er samen met Bianca voor kiest om Oostenrijk te verlaten. Ons kleine en platte kikkerlandje wordt de nieuwe thuisbasis. Van hieruit groeit Ripstar uit van snowboardschool tot reisorganisatie en ontwikkelt zich tot freeride en backcountry specialist. Er worden verschillende mensen in vaste dienst genomen die nu allemaal werken vanuit het kantoor in Amsterdam.

2010: Powderplay

We zijn sinds de start natuurlijk snowboard specialist, maar krijgen steeds vaker skiërs met de vraag of ze op latten mee mogen op een van onze reizen. We organiseren verschillende skireizen, tot we in 2010 Powderplay het leven in roepen, Hiermee bieden we hetzelfde platform voor snowboarders als skiërs. In 2015 wordt dit Ripstar Freeski zoals je dat nu kent.

2013: Young in de kinderschoenen

Het snowboarden groeit in populariteit en jaarlijks gaan bussen vol enthousiaste kids met snowcamps richting de bergen om te snowboarden. Sinds het prille begin verzorgen we al de lessen en de materialen voor deze onvergetelijke vakanties. Met deze ervaring in de achterzak besluiten we in 2013 de hele organisatie in eigen handen te nemen. We zetten het label Ripstar Young op.

Toekomt

De weg die we hebben afgelegd is een gevolg van logische keuzes. Onze producten zijn tot stand gekomen door onze (vurige) drang om de sporten naar een hoger niveau te tillen en daarnaast de overtuiging dat onze nieuwe projecten een toegevoegde waarde leveren aan de betreffende tak van sport. Onze ontwikkeling loopt hierdoor gelijk met onze ambitie. We hoeven niet zo nodig de grootste te zijn, veel liever de beste. Dit betekent niet alleen dat onze activiteiten altijd in ontwikkeling zijn maar ook dat ons aanbod altijd mee zal evolueren naar de wens van onze deelnemers en onze eigen nieuwe creatieve ingevingen. Wij geloven dat hierachter onze succesformule schuilt.

“het einddoel doet er namelijk niet toe, maar wel de weg ernaartoe!”

Ripstar, searching since 1990