About

  

De winteractiviteiten van Ripstar lopen uiteen van opleidingen en trainingen tot high-end snowboardcamps en (custom) off-piste trips. Snowboarders en skiërs kunnen bij ons terecht om hun persoonlijke vaardigheden te vergroten, snowboardleraar te worden of te genieten van een sportieve wintervakantie.

Ripstar Snow & Surf Travel

Het team

Het Ripstar team, bestaande uit professionele snowboardcoaches, leidt onze trainingen en opleidingen, evenals onze freestyle en freeride camps. Onder begeleiding van ons gidsenteam is het bovendien mogelijk om backcountry en mountaineering trips te maken. Deze exclusieve reizen vormen de ultieme combinatie van alpinisme en snowboarden.

Hier gaan we naartoe

De uitvalsbasis van Ripstar in de winter is nog altijd het Oostenrijkse Kaprun in het Salzburgerland. Wij bieden daarnaast echter steeds meer trainingen, opleidingen en reizen aan in andere delen van de Alpen of daar buiten. Bovendien is het mogelijk bij Ripstar een custom off-piste trip te boeken, die wij geheel afstemmen op jouw wensen en voorkeuren met betrekking tot locatie, accommodatie en activiteiten.

Respect

Bij Ripstar hebben we groot respect voor de natuur. Wij snappen dat de kennis van onze gidsen niet te vervangen is met enkele sneeuw en lawine cursussen, daarom nemen wij de volle verantwoordelijkheid. Met een uitgekiende risicomanagement strategie houden we het rest risico op een acceptabel level. We betrekken je natuurlijk wel in onze beslissingstrategie. Maar we proberen ook respectvol om te gaan met de kwetsbare natuur en dierenwereld, zijn zuinig op ons materiaal en hebben respect voor anderen.

Wat we nog meer doen

Naast de core-activiteiten op het gebied van snowboarden is Ripstar ook actief betrokken bij snowboard- en surfgerelateerde events in binnen- en buitenland. Zo verzorgt het Ripstar team clinics, wedstrijden en materiaalhuur tijdens de StudentenWintersport en de Nederlandse Studenten Snowboard Kampioenschappen en werkt het nauw samen met onder andere British Surfing Association, DERM, SPIN, ÖSV, TASTE Snowboard Magazine, de SIX en many many more. Tot slot kan Ripstar zelf ook rekenen op steun vanuit de snowboard- en surfbranche. In de winter wordt het Ripstar team ondersteund door Salomon, Ortovox en Blueprint Eyewear.


De geschiedenis van Ripstar

Searching since 1990

Het is begin jaren negentig wanneer Sjoerd Remmelink in Kaprun, Oostenrijk, aankomt en daar zijn eerste winterseizoen als snowboardleraar in gaat. Tot zijn verbazing kan hij zijn nieuwe werkgever nergens vinden, want die blijkt met de noorderzon te zijn vertrokken.

Sjoerd, gedreven als hij is, begint vanaf dat moment op eigen houtje een snowboardschool, die wij nu allemaal kennen als Ripstar! Kwaliteit, veiligheid en passie voor de sport zijn speerpunten vanaf de start. Het idee van een snowboardschool is geboren maar de naam bezorgt nogal wat hoofdbrekens. Kort, krachtig, uniek, sterk, geschikt als merk, maar niet te voor de hand liggend. Na meer dan 200 namen bedacht te hebben met zijn boardvriend Jesse Plasman werd Ripstar gekozen. Maar goed ook, Ripstar had anders zomaar ,Poco Loco' kunnen heten ;)

1990: De kroeg in

Ripstar springt in een gat, want skischolen zijn er genoeg, maar snowboard scholen bestaan nog niet echt. Sjoerd moet letterlijk de kroeg in op zoek naar gasten voor zijn lessen.

Hoewel snowboarders eerst maar vreemd worden gevonden, begint midden jaren negentig de interesse in snowboarden enorm te groeien. Veel Nederlanders trekken richting Kaprun. Er zijn verschillende instructeurs die de school runnen. Een van deze instructeurs is Bianca. Sjoerd en Bianca zijn op dat moment nog ontwetend over hoe groot Bianca’s verbinding met Ripstar zou worden, zakelijk én persoonlijk.

Naast de reguliere snowboardlessen, traint Sjoerd het Nederlands jeugdselectie team snowboarden en wordt hij de eerste Nederlandse snowboardgids. Zijn persoonlijke successen liegen er ook niet om. Zo reed hij wedstrijden tegen snowboardlegendes als Terje Haakonson en Jeremy Jones op het onderdeel slalom. 

1998: snowboardleraar opleiding

Dankzij intensieve samenwerking met de Oostenrijke ski bond (ösv) kan Ripstar vanaf 1998 snowboard leraren opleidingen aanbieden. Hiermee wordt de kwaliteit van de sport gewaarborgd en is er een loop van kwalitatieve en nieuwe aanwas van Nederlandse snowboardinstructeurs. Het Ripstar team wordt groter en groter.

2000: De weg terug naar Nederland

Na tien jaar zorgt een serie van gebeurtenissen, waaronder een verschrikkelijk treinongeluk in Kaprun, ervoor dat Sjoerd er samen met Bianca voor kiest om Oostenrijk te verlaten. Ons kleine en platte kikkerlandje wordt de nieuwe thuisbasis. Van hieruit groeit Ripstar uit van snowboardschool tot reisorganisatie en ontwikkelt zich tot freeride en backcountry specialist. Er worden verschillende mensen in vaste dienst genomen die nu allemaal werken vanuit het kantoor in Amsterdam.

2010: Powderplay

Ripstar is sinds de start natuurlijk snowboard specialist, maar krijgt steeds vaker skiërs met de vraag of ze op latten mee mogen op een van de reizen. We organiseren verschillende skireizen, tot we in 2010 Powderplay het leven in roepen, Hiermee bieden we hetzelfde platform voor snowboarders als skiërs. In 2015 wordt dit Ripstar Freeski zoals je dat nu kent.

2013: Young in de kinderschoenen

Het snowboarden groeit in populariteit en jaarlijks gaan bussen vol enthousiaste kids met snowcamps richting de bergen om te snowboarden. Sinds het prille begin verzorgt Ripstar al de lessen en de materialen voor deze onvergetelijke vakanties. Met deze ervaring in de achterzak wordt in 2013 besloten om de hele organisatie in eigen handen te nemen. Het label Ripstar Young ontstaat.

Toekomst

De weg die Ripstar heeft afgelegd is een gevolg van logische keuzes. De producten zijn tot stand gekomen door de (vurige) drang om de sporten naar een hoger niveau te tillen en daarnaast de overtuiging dat nieuwe projecten een toegevoegde waarde leveren aan de betreffende tak van sport. Ripstars ontwikkeling loopt hierdoor gelijk met zijn ambitie. Ripstar hoeft niet zo nodig de grootste te zijn, veel liever de beste. Dit betekent niet alleen dat de activiteiten altijd in ontwikkeling zijn maar ook dat het aanbod altijd mee zal evolueren naar de wens van de deelnemers en eigen nieuwe creatieve ingevingen. Ripstar gelooft dat hierachter de succesformule schuilt.

“het einddoel doet er namelijk niet toe, maar wel de weg ernaartoe!”

Ripstar, searching since 1990

 


Het snowteam

Sjoerd Remmelink

 

Sjoerd is de oprichter van Ripstar. Zijn passie voor sport blijkt wel uit zijn behaalde successen: snowboarden in de wereldcup, het behalen van de Nederlands kampioenschappen en mountainbiken & motorcrosssen op hoog niveau. Sjoerd schreef daar nog een stukje geschiedenis bij door de eerste Nederlandse snowboardgids te worden. Hij trainde het interskiteam, de staalichopleiding en de snowboardselectie waarmee zijn verhaal nog indrukwekkender is. Maar dan gaat het roer om, hij besluit de topsport achter zich te laten om zich volledig in te zetten voor zijn bedrijf. Hier start de ontwikkeling tot Ripstar zoals jij het nu kent. Dat Extreme Sport door zijn aderen vloeit, is zonder twijfel vast te stellen. De beleving van die sport geeft hij graag mee aan de onze gasten. Zijn eigen mooiste reis met Ripstar? "Alles wat ik nog niet gedaan heb."

Diploma's: Snowboard Anwärter, Snowboard Landes, Alpinkurs, Snowboard Staatlich, Snowboard gids


Stephan Verheij


Stephan is sinds 2009 werkzaam bij Ripstar en sinds 2013 een Staatlich geprüfter Snowboardlehrer. Oorspronkelijk heeft hij een IT achtergrond, maar hij besloot zijn dromen achter na te gaan. Hij is iemand die gaat voor uitdaging en zelfs stukken abseilt om ergens te komen. Daarnaast specialiseert hij zich steeds meer in splitboarden. Stephan speelt hij in de film ‘ Not far away from home’ en heeft afgelopen juni gesplitboard in Mongolië, waarvan de documentaire ‘In The Long Run’ is uitgekomen. Oostenrijk is zijn thuis, met als basis Kaprun, waar hij in de zomer ook outdoor begeleider is. Ze noemen hem hier ook wel ‘Berggeit’. Stephan zorgt voor een goede afwisseling tussen gezelligheid en professionaliteit en zal je altijd een veilig gevoel geven.

Diploma's: Snowboard Anwärter, Snowboard Landes, Alpinkurs, Snowboard Staatlich, Snowboard gids


Thom Krafft

Thom is na zijn stage sinds 2013 werkzaam gebleven bij Ripstar als skileraar Freestyle en Freeride. Hoewel Thom eigenlijk gymdocent is, is hij nu voornamelijk aan het organiseren. Hij groeide van de rental door naar KaPOW organisator en stuurt nu het core team snow aan vanuit kantoor in Amsterdam en op locatie in Oostenrijk. Na zijn eerste kennismaking met Freestyle is hij enthousiast geworden en heeft dit doorgezet, maar poeder blijft toch wel het meest aantrekkelijk voor hem om in te skiën. Hij deed een Freeride shoot voor Brunotti en zal meedoen aan de Freeride World Tour Qualifiers en het NK Freeride. Thom geeft les bij Young, Progressioncamp en Freeride camps.

Diploma's: Ski Anwärter, Ski Landes 1, Alpinkurs


Rob van Arkel

Rob, ook wel Rental Rob genoemd, regelt het Rental materiaal. Hij houdt van woordgrapjes en je kunt hem wakker maken voor een potje Nerff gun. In 2014/2015 liep Rob stage bij Ripstar. Hij begon pas laat met snowboarden, haalde met maar 1 week ervaring zijn Anwärter en kon het daarna niet meer loslaten. In 2016 doet Rob zijn Landes en draait daarna zijn eerste seizoen. Naast het snowboarden heeft hij zijn diploma gymdocent in de pocket. Je zult hem veel zien in de opslag van ski's en snowboards. In zijn vrije tijd zal hij in het park zijn, maar toch ook wel in de poeder. Samen met Thom gaat hij dit seizoen meedoen met het NK Freeride.

Diploma's: Snowboard Anwärter, Snowboard Landes, Alpinkurs


Sophie van MontfoortSophie snowboardt al sinds haar 16e, maar heeft door blessures veel sneeuwtijd in moeten leveren. Ze geeft al vijf jaar les en is net als de rest van het team gymdocente, dus kan ze jou super goed coachen dit seizoen. Vorig seizoen zat Sophie ook voor Ripstar in Kaprun. Ze is sinds januari 2017 weer helemaal op de been en klaar om komend seizoen te knallen. De Progression Camps vallen onder haar verantwoordelijkheden. Ook schuilt er in Sophie een kleine programmeur, want websites bouwen kan ze ook! Diploma's:

Snowboard Anwärter, Snowboard Landes


Maartje AllebesNet als vorig seizoen, is Maartje dit seizoen campmanager en snowboard lerares bij de Young Camps. Met haar achtergrond als gymdocente en haar ervaring als snowboardlerares, is zij dé aangewezen persoon voor deze rol. Zowel in het park als in de poeder kan ze goed uit de voeten en dat is ook de reden dat ze niet tussen een poeder- of parkdag kan kiezen. In beide disciplines wil ze nog super veel leren. Mocht je op zoek zijn naar Maartje, dan kun je haar herkennen aan haar roze wanten!

Diploma's: Snowboard Anwärter, Snowboard Landes