Studenten Wintersport

Studenten Wintersport Risoul 4 t/m 13 maart 2016

De Studentenwintersport, ook goed bekend onder de afkorting StuWi, is het grootste studentenwintersport evenement van Nederland. Jaarlijks reizen er zo'n 600 studenten af naar een wisselend wintersportgebied om daar een superweek te hebben met een combinatie van wintersporten en feesten. Deze reis wordt volledig georganiseerd door studenten en de slogan luidt dan ook; ‘wintersport voor studenten, door studenten’. www.studentenwintersport.nl

Locatie 2016: Risoul Frankrijk

Ook dit jaar zal Ripstar weer aanwezig zijn bij StuWi! Wij als snowboard specialist zorgen voor snowboardmateriaal en lessen. 

Daarnaast verzorgen wij de populaire clinics en begeleiden we de wedstrijden!


Clinics

Niet alleen voor de beste riders, maar ook als je nog in de kinderschoenen van bijvoorbeeld freestylen staat zal er voor jou een geschikte clinic bij zitten! Naast de clinics om je ski en/of board skills te verbeteren zullen er ook theorieclinics gegeven worden. De clinics kosten slechts € 10,-. Hiervoor krijg je een 2-uur durende clinic en bij deelname aan één clinic een Ripstar t-shirt, bij twee clinics een Ripstar tshirt en/of goodie en bij drie zelfs een Ripstar hooded trui!
De clinics die op het programma zullen verschijnen zijn:

 ski: Snowboard:  Theorie:
Freestyle basic Freestyle basic  
Freestyle pro Freestyle pro  
Slope skills Slope skills  
Avalanche awareness   Avalanche awareness   Avalanche awareness
Skierscross Boardercross  
Slalom Slalom  
Freeride Experience Freeride Experience  

 

Freestyle basic:

Voor zowel ski als snowboard heeft Ripstar een freestyle basicclinic.
Tijdens deze clinic maak je kennis met het freestylen. Je hoeft dus niet meteen salto’s en 720’s te springen! Een goede methodische opbouw zorgt er voor dat een ieder zijn eerste truucjes zal kunnen doen op de piste en in het funpark. Wat onder andere aan bod zal komen zijn de piste trucjes die je die coole style geven als je naar beneden board of skiet. 
In het funpark zal je je eerste box sliden en je eerste sprongen over beginners-schansjes springen!
Om aan deze clinic mee te kunnen doen moet je de basis van het regulieren skiën of snowboarden al onder de knie hebben.

Freestyle pro:

Voor riders die al enige freestyle ervaring hebben, biedt Ripstar de freestyle pro clinic aan.
Ook deze zal voor zowel ski als snowboard gehouden worden.
Met deze clinic zullen je freestyle skills naar het volgende niveau gebracht worden.
Spring je eerste 360, combineer het rijden op hoge snelheid met verschillende trics op de piste en leer hoe je bijvoorbeeld een box of rail moet sliden. Zijn jouw freestyle skills al van aardig niveau, dan zullen de leraren je uitdagen om weer een stapje verder te gaan naar de volgende tric. Iedereen is dus op zijn eigen niveau bezig om nieuwe coole trics te leren.

Slope skills:

Klapperende jassen, tranende ogen en perfect gesneden bochten, dat is wat de clinic slope skills inhoud. Je slope skills (piste vaardigheid) zullen tot in de puntjes geperfectioneerd worden en er zal hard gereden worden! Het carven met de juiste techniek; korte en lange bochten zullen centraal staan in deze clinic.

Ski- / Boardercross:

Een ski- of snowboardcross is een onderdeel waar je hard gaat, moet slalommen, hobbels absorberen en kombochten doorscheurt. Dit alles om zo snel mogelijk van start naar finish te komen. En dit doe je niet alleen, maar tegelijkertijd met 3 andere tegenstanders!

Slalom

De slalom is de meest technische race van het alpineskiën en snowboarden. Om mee te doen aan deze clinic is weinig tot geen ervaring nodig op het gebied van slalom maar er zal wel worden verwacht dat je de algemene techniek van het skiën beheerst. Stap voor stap zal worden uitgelegd wat voor techniek gebruikt wordt tijdens de slalom en tijdens de clinic krijg je de gelegenheid om je eigen slalom skills tot een hoger niveau te brengen.

Theorie materiaalkunde:

In deze clinic staat het materiaal centraal. Hoe zit zo’n board of ski nou in elkaar, wat doe je aan onderhoud (waxen/slijpen), wat is het verschil tussen de verschillende ski’s en boards, waar let je op als je een set ski’s of een snowboard aan gaat schaffen etc, etc.

Avalanche awareness (theorie=gratis):

Een dik pak verse sneeuw, vroeg op staan, de eerste lijnen willen zetten. Pak je rugzak en haast je voor die eerste lift! Niets is mooier dan dat.. Maar naast het feit dat dit super vet is, zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat freeriden.
Buiten de piste liggen de gevaren constant op de loer. Lawines en afgronden zijn twee van deze gevaren. Tijdens deze clinic word je bewust gemaakt van deze off-piste gevaren en hoe je deze kan beperken. In de poedersneeuw rijden is één van de mooiste dingen die je je kan voorstellen. Met de juiste kennis en ervaring kan je de risico’s aanzienlijk verkleinen!

Avalanche awareness (praktijk):

Deze clinic is gekoppeld aan de theorieclinic avalanche awareness.
Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om de zaken uit de theorie avalanche awareness clinic in de praktijk te brengen. Je leert omgaan met een lawine pieper, schep en sonde. Er zal niet off-piste gereden worden maar een locatie gezocht worden waar piepers begraven kunnen worden om deze vervolgens op te sporen. Onontbeerlijke kennis die je nodig hebt alvorens echt off-piste te gaan!

Freeride Experience

Waar je normaal de lift uit stapt om een piste naar keuze af te dalen, zal je bij het freeriden een afdaling doen, waar je door de poeder sneeuw kan knallen. Freeriden is de “start” van het off-piste boarden en skiën. Niet omdat het minder gevaarlijk is, maar omdat het toegankelijker is voor de minder ervaren off-piste wintersporters. Veel snowboarders en skiërs denken dat er tussen de pistes geen lawines los kunnen komen, maar dit is absoluut niet waar!

Tijdens deze Freeride clinic zal een professionele gids je vanaf het hoogste punt waar je met de lift kan ko­men, meenemen tot buiten de gemarkeerde pistes. Daar kan je genieten van de verse sneeuw. Je zult extra tips krijgen en trics leren om een nog betere poeder-rider te worden.

Om mee te kunnen doen aan deze trip moet je ongeveer zes weken ski- of boardervaring en enige off-piste ervaring hebben.

Kosten: € 75,- (incl. Avalanche Awareness theorie en praktijk)