Ben jij altijd op zoek naar de dikste poeder, dan is dit de trip voor jou! Tijdens de PowderHunt gaan we op zoek naar de beste poederlocatie van het moment. De plek is dus helemaal afhankelijk van waar de meeste sneeuw gaat vallen, alleen de periode staat vast. Vanaf een week van tevoren beslissen we pas waar we naar toe gaan, zodat je zeker weet dat bij de eerste bocht de poeder al om je oren vliegt! Meld je hier ook aan voor de Powderhunt Alert.


Locatie

De locatie is afhankelijk van waar de meeste sneeuw gaat vallen. In de week voordat de trip begint, bepalen we pas waar we naar toe gaan. Zodat we zeker weten dat we de beste poedergarantie hebben.

Als het gaat sneeuwen in de Alpen betekent dat niet dat er overal poeder gereden kan worden. Als de dump bijvoorbeeld vanuit het zuiden komt, dan is het in grote delen van Italië goed poederen, maar aan de noordkant van de Alpen hebben we dan vaak last van een warme wind die de sneeuw sneller doet smelten. Door de kennis en ervaring van onze gidsen kunnen we in de week voor vertrek voorspellen waar de beste poedergarantie te vinden is.

Sneeuwkaart


Accommodatie

De accommodatie is net als de locatie onbekend. Ongeveer een week van tevoren zullen beslissen waar we naar toe gaan en uiterlijk drie dagen voor vertrek waar we verblijven. We verblijven altijd in appartementen of een pension op basis van logies. Ook hier is een upgrade naar een hotel op aanvraag en tegen bijbetaling mogelijk.


Programma

De eerste dag staat in het teken van inskiën en het omgaan met de freeride uitrusting. We zullen oefenen met de lawine piepers, zoals het gebruiken en zoeken hiervan. Dit alles afwisselend met vette off-piste runs.

Indien er interesse voor is komen ’s avonds onderwerpen als kaartlezen, tochtplanning, materiaalonderhoud, sneeuw- en lawinkunde en bergweer aan bod.

Elke dag wordt door de gids de beste tour uitgestippeld. Indien de omstandigheden dit toelaten wordt er gebruik gemaakt van verschillende gebieden in de regio. In de meeste gebieden is het vaak maar een klein stukje hiken en dan komen we bij oneindig lange offpiste afdalingen door de ongerepte natuur en onverspoorde poedervelden. We zullen tijdens de powderhunt geen lange hikes maken, maar vooral heel veel skien.

Aankomst: Zondag middag
Vertrek: Vrijdag na het skiën

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!! 
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc. Doordat we met de powderhunt plekken zoeken waar verse poeder valt, zullen we de afdalingen aanpassen aan de weersomstandigheden. Als het sneeuwt zoeken we de vetste treeruns en op een bluebird powder day zetten we dikke sprays in de open poedervelden. 

Gids
De berggids of skigids is vijf dagen aanwezig, van maandag tot en met vrijdag. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.


Niveau

Op deze bestemming kunnen kleine stukken gehiked worden. De omstandigheden bepalen of dit nodig is. Soms ligt het witte goud naast de piste en hebben we alleen de lift nodig. Voor sommige afdalingen moeten we wel een keer een stukje lopen, maar hier heb je geen toeruitrusting voor nodig. Wel wordt verwacht dat je conditioneel een hele off-piste dag op je ski's kan staan. 

Bij deze reis wordt toch al wat ervaring gevraagd. Korte egale hellingen tot 40 graden moeten mogelijk zijn. Ook in moeilijker terrein zoals: bomen, struiken, klonterige of harde sneeuw moet je uit de voeten kunnen. Je moet je ski's dus goed kunnen sturen.

Er wordt van je verwacht dat je weet om te gaan met een Backcountry uitrusting en dat je achtergrond kennis hebt van de alpine gevaren. Deze kennis heb je opgedaan tijdens andere Powderhunts, Backcountry of Freeride camps. Dit kan natuurlijk ook bij een andere organisatie zijn geweest.

Afdalen:     
< 35 graden. Terrein voor gevorderde freeriders. Er wordt een goede techniek van de rijder verwacht.

Conditie:     
Voldoende; dag achter iemand aan rijden die net iets beter is, korte hikes.

Ervaring:     
Je bent al vaker buiten de pistes geweest. Net uit het zicht van de piste, bekend en overzichtelijk terrein.

Klimmen:     
< 30 graden. Deze klim is al moeilijker en vaak iets langer. Voor de hike wordt nog geen gebruik gemaakt van toeruitrusting.

Materiaal:     
Freerideset, (telescoop)stokken, ehbo setje (tour light).

Kennis:     
Je bent op de hoogte van de basiskennis die nodig is om veilig te freeriden.


Materiaal

Hoe zit het met de ski's?

Wij raden je voor deze reis brede freerideski's aan. Toerbindingen en vellen zijn optioneel.  Wanneer je zelf geen geschikt eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar voor een week, of voor een paar dagen brede freerideski’s te huren van het merk Salomon.

Wat houdt de backcountry uitrusting in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen.

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt met Ortovox lawine airbags. Het splinternieuwe Avabag systeem is het lichtste en meest compacte systeem op de markt en is ontwikkeld door de oprichters van Snowpulse. We hebben zowel de Freerider 22l met ingebouwde backprotector als de ultralichte Ascent 30L

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Skikleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. Veel van onze deelnemers rijden gezamelijk naar de locatie. De Ripstar Facebook is de ideale plek om vooraf met elkaar in contact te komen en carpool afspraken te maken.

Lokaal maken we af en toe gebruik van de skibus, deze is vaak bij de prijs van de liftpas inbegrepen. Mochten we een keer een taxi regelen na een verre afdaling, dan delen we deze kosten.

Vervoer


Data & Prijzen

PowderHunt [EUR], 15 t/m 20 januari 2017 € 895,-
PowderHunt [EUR], 22 t/m 27 januari 2017 € 895,-
PowderHunt [EUR], 5 t/m 10 maart 2017 € 895,-
PowderHunt [EUR], 12 t/m 17 maart 2017 € 895,-

Inclusief

 • 5 dagen UIAGM berggids of skigids
 • 5 overnachtingen o.b.v. logies (op indeling)
 • Theorie clinic
 • Ripstar Membership
 • Beddengoed
 • Schoonmaakkosten
 • Ripstar beanie (muts)

Exlusief

 • Vervoer
 • Liftpas
 • Maaltijden
 • Reisverzekering met off-piste dekking
 • Annuleringsverzekering

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) € 37,50*
 • Lawine airbag € 52,50*
 • Freeride ski's (diverse actuele modellen) € 90,-*
 • Helm € 15,-* 
 • Upgrade naar hotel of 1 persoonskamer: op aanvraag

* Verplichte uitrusting tijdens deze reis. Huur je dit bij ons? Dan dienen de materialen de donderdag of vrijdag voor vertrek bij ons kantoor in Amsterdam te worden opgehaald en de maandag na thuiskomst daar weer ingeleverd te worden.

Boek nu Korting

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.

Snowboarder?

Ben je een snowboarder en wil je met een bevriende groep skiërs mee op één van onze reizen? Dan ben je natuurlijk welkom! Hou er alleen rekening mee dat onze gidsen op ski's staan. Ben je zelf op zoek naar een freeride/backcountry trip op snowboard? Kijk dan eens bij Ripstar Snowboard Travel. Ripstar Snowboard biedt freeride snowboard reizen en backcountry snowboard reizen aan.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Gaat u met ons mee off-piste? Let dan goed op dat uw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen