Het jeugd surfcamp van Ripstar in Nederland!


Deze zomer openen we een gloednieuw Young surfcamp - voor het eerst in Nederland! Op het kleine waddeneiland Ameland kun je vanaf deze zomer alleen óf met al je vrienden komen leren surfen. Het surfcamp ligt dicht bij het strand en er is genoeg te beleven in de omgeving. Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en heb jij zin om alleen of met vrienden een super gave surftrip te beleven? Jullie zijn de gehele zomervakantie van harte welkom, dus boek nu jouw surfvakantie!

Op dit moment zit het Young camp op Ameland (bijna) helemaal vol. We zijn druk bezig met extra plekjes zodat alle Young Oost én West deelnemers mee kunnen! Daardoor zal het camp dit jaar iets groter zijn dan jullie van ons gewend zijn. Wil jij graag mee naar Ameland? Schrijf je dan nu vrijblijvend in voor de wachtlijst door in de volle week een reservering te maken. Wij nemen direct contact met je op als er meer plekken beschikbaar komen! 

Waarom surfen met Ripstar op Ameland?

 • Een kleinschalig en persoonlijk surfcamp volgens de klassieke Ripstar-formule
 • Uitgebreid coronaprotocol en voorzorgsmaatregelen; veiligheid staat voorop
 • Uniek camp verscholen tussen de duinen van het prachtige eiland Ameland
 • Surflessen van onze ervaren instructeurs; zoals jullie van ons gewend zijn
 • Veel vette, extra activiteiten


Het programma

De hele week op het camp zit bomvol met surfen, leuke activiteiten en avondprogramma's zodat je je geen enkel moment hoeft te vervelen. De gehele vakantie wordt begeleid door de ervaren Ripstar-crew. Deze begeleiders zijn opgeleid vanuit sporthogescholen en hebben de goede pedagogische vaardigheden om de week in goede banen te leiden. Ook hebben zij allemaal een enorme passie voor het golfsurfen en zullen je graag stoked maken!

Wat kan je verwachten op dit 8-daagse verzorgde surfcamp?

 • Drie maaltijden per dag: gezond en gevarieerd eten door ons keukenteam gemaakt
 • 5 dagen surfles, inclusief een surfwedstrijd
 • De mogelijkheid om onder begeleiding vrij te surfen
 • Introductieles yoga
 • Uitstapje met een gave activiteit (één keer per week)
 • Na een drukke dag ontspan je 's avonds bij een groot kampvuur (twee keer in de week)
 • 1 op 5 crew-begeleiding die er voor zorgt dat het jou aan niks ontbreekt
 • Allerlei soorten clinics en activiteiten, zoals skateboarden, volleyballen en wonkyboarden
 • Een gezellig avondprogramma
 • Je eigen fiets voor de hele week

Extra activiteiten

Tijdens de week krijg je naast het reguliere programma ook de mogelijkheid om extra activiteiten te doen. Zo kun je leren stand-up-paddelen, kitesurfen en zelfs blokarten! Tijdens deze stoere activiteit scheer je op hoge snelheid over het strand met een soort zeilboot op wielen. De extra activiteiten zijn tegen een kleine meerprijs te boeken op het camp. 


Praktische informatie

Het eten
Iedere morgen zorgt de Ripstar crew voor een gezond ontbijtbuffet met vers brood, jus d’orange en veel energierijk voedsel zodat je genoeg kracht hebt om lekker lang te surfen. s' Ochtends maken we een lunchpakket die we s' middags tussen alle activiteiten door opeten. In de bar staat altijd stukjes fruit, water en limonade klaar om te grijpen! Onze chef kookt elke avond een gezonde en gevarieerde maaltijd om zo het energie-level op peil te houden! Uiteraard houdt onze kok rekening met personen die vegetariër zijn of allergieën hebben. Naast het ontbijt, lunch en diner kun je fruit, snacks, ijsjes en drinken bij ons kopen.

Accommodatie
Slapen doen we deze week in onze stoere legertenten en kleine tentjes. De legertenten van 5x6 meter zijn ingericht met comfortabele bedden voor meerdere tentbuddies. In elke tent is verlichting en elektriciteit aanwezig en kastruimte, zodat je al je spullen kunt opbergen. Wil je graag met vrienden komen? Dan zorgen wij dat jullie bij elkaar in de tent liggen. Uiteraard slapen jongens en meisjes gescheiden.

Surfboards & Wetsuits
Voor iedereen die een rustige en veilige start wil maken met het golfsurfen staan onze softtop boards klaar. Dit zijn normale surfboards, maar dan met een zacht beschermlaagje aan de buitenkant. Grotere en langere surfboards maar ook kleinere fun-surfboardjes staan klaar voor het echte werk. Op de camps hebben we wetsuits in allerlei maten beschikbaar, je mag natuurlijk ook je eigen wetsuit meenemen.

Vervoer
Je vertrekt op zaterdagochtend samen met onze reisbegeleiding met een luxe touringcar richting Ameland. Zaterdagmiddag nemen we met z'n allen de pont naar Ameland, waar de rest van onze crew op je staat te wachten. Hier ontvang je ook je leenfiets, die je de rest van de week kunt gebruiken. Als de surfvakantie erop zit vertrekken we op zaterdagmiddag weer naar het vaste land, waar iedereen weer in de bus stapt. Hieronder staan de opstapplaatsen van de bus. De exacte vertrektijden en locaties ontvang je twee weken voor vertrek in de laatste informatie.

De opstapplaatsen voor de bus

 • Breda
 • Utrecht
 • Amsterdam


Data, prijzen en boeken 

Beschikbare data en prijzen

Voor de ouders

Uw kind is enthousiast over onze reizen? Top! Maar waarschijnlijk zit u als ouder nog wel met wat vragen. Heel begrijpelijk, wij doen er alles aan om een veilige en onvergetelijke vakantie te kunnen aanbieden, ook tijdens deze coronacrisis.

Onze Young camps zijn volledig aangepast aan de jonge doelgroep. Vanaf het moment dat uw kind de bus instapt is hij/zij volledig in handen van onze begeleiding tot op het moment dat hij/zij de week daarop weer uit de bus stapt. Bij ons is de verhouding 1 begeleider per 5 kinderen. De lessen en het entertainment gebeuren onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs en gepassioneerde entertainers die in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Onze crew bestaat veelal uit gediplomeerde L.O.-docenten en heeft veel ervaring met dergelijke sportcamps. Kinderen hebben bijna geen tijd om zich te vervelen door alle leuke activiteiten die op de planning staan. Maar uiteraard is er ook ruimte om onderling te chillen en te kletsen. Met onze professionele crew zit de sfeer op onze camps er goed in en heeft iedereen een leuke tijd.

Wilt u als ouder meer weten? Klik dan hier


Corona

Ripstar houdt alle ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgt altijd de adviezen van het RIVM op. Veiligheid van onze gasten, crew en werknemers staat voorop en we passen ons aan waar nodig. Op alle camps geldt een uitgebreid coronaprotocol waar jullie voorafgaande aan het camp én ter plekke over geïnformeerd worden. Voor vragen omtrent het coronavirus en aangepaste onze annuleringsvoorwaarden check: ripstar.nl/corona.


Veelgestelde vragen

1. Wat is de gemiddelde leeftijd?
De gemiddelde leeftijd is 16 en 17 jaar. 

2. Hoe oud moet ik zijn om mee te mogen?
Je moet voor aanvang van het camp 15 jaar oud zijn. Personen van 18 jaar zijn ook welkom, maar we hebben specifiek geschikte camps voor 18 jaar en ouder.

3. Ik heb helemaal nog geen ervaring met surfen, kan ik dan mee?
Zeker! Veel van onze deelnemers zijn beginners. Tijdens het camp worden beginners lessen uitgevoerd door onze gediplomeerde instructeurs. Aan het einde van de week sta jij zeker weten te shinen op je surfboard!

4. Ik kom alleen, is dit erg?
Nee, dat is juist leuk! De meeste youngsters zullen alleen komen en je zal snel nieuwe vrienden maken. Je kan uiteraard wel met vrienden komen, maar wij zorgen ervoor dat het één grote gezellige groep wordt.

5. Hoe zit het met alchohol en roken?
Voor alcohol en roken hanteren wij de wettelijke regelgeving. In Nederland ligt deze leeftijd op 18 jaar. Vandaar dat op onze surfcamps geen alcohol genuttigd mag worden en er niet gerookt mag worden. Wij zien er op toe dat er aan deze regels gehouden wordt.

6. Ik wil graag twee of meerdere weken komen, is dat mogelijk?
Zeker! Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 020-6886090 en wij regelen het voor je.