Surflodge in Portugal

 

 

Te boeken in de zomer, herfst,- en meivakantie!  

 
Op onze nieuwste bestemming in de Algarve draait alles om het surfen! Met maximaal 3 andere groepjes vrienden of families, kunnen jullie genieten van het surfcamp, vlakbij het schattige dorpje Praia da Luz. Het is de ideale plek om even te ontsnappen aan alle drukte. Naast de surflessen is er genoeg te beleven. Je kunt lekker het zwembad induiken of er op uit naar het Slide & Splash Park in Lagos.
Kortom met deze reis gaan julie een waanzinnige vakantie tegemoet, vol met surf, zon en super gave activiteiten!


Locatie

Praia da Luz is een klein verstedelijkt dorpje pal aan het zuiden van de Atlantische Oceaan. Van oorsprong is het stadje een klein vissersdorpje. je treft alles wat je nodig hebt; van lokale Portugese mini-mercado's tot gezellige restaurants en ijscafés direct aan zee. 

Binnen 10 minuten ben je bij het dichtstbijzijnde strandje en ook de bruisende stad, Lagos, bevindt zich slechts op 15 minuten rijden afstand. Lagos heeft een bruisend centrum met vele winkeltjes, leuke traditioneel-Portugese pleintjes en cozy espresso barretjes. Voor de avonturiers zijn er allerlei toffe activiteiten te beleven, zoals een bezoek aan de Lagos Zoo, een ritje naar het nabije Slide & Splash Water Park of een wijnbezoek aan een van de verschillende wijnboerderijen in de Algarve!

Om verschillende stranden te bezoeken is het huren van een auto noodzakelijk. Daarnaast is het handig omdat er in de regio van de Algarve genoeg te doen is. Het ophalen en inleveren van de huurauto vindt plaats vanaf het vliegveld in Faro. Vanaf het vliegveld, is het ongeveer een uur rijden naar de Villa Casa Joia.


Accommodatie

Casa Joia 
Het Ripstar camp bevindt zich op het terrein van de prachtige Villa Casa Joia. In deze waanzinnige kleine oase bevinden we ons midden in de natuur en rust. De eigenaren van de casa: Hetty en Patrick, zijn goede vrienden van Ripstar en komen oorspronkelijk uit Nederland. De sfeer is bijzonder relaxed & persoonlijk en staat in het teken van het goede (Portugese) leven. Groenten & fruit komen van de lokale boer of uit de eigen achtertuin en vis & vlees komt van de markt. Zo verzorgt gastvrouw Hetty een aantal heerlijke Mediterraanse maaltijden. Er kan overdag lekker gezwommen worden in het zwembad of gestoomd worden in de sauna.

Diner
Er is een mogelijkheid om op 2 avonden in de week, gezamenlijk te dineren. Op één van de avonden zullen we samen BBQ-en met verse vlees ,-en visgerechten, bereid door chef Patrick. De prijs voor volwassenen inc. een paar drankjes bedraagt €30,- per maaltijd. Voor kinderen tot 15 jaar geldt een prijs van €15,-. Op locatie kan iedereen zich opgeven voor het mee-eten op de verschillende avonden.

Op het camp genieten jullie van:

 • eventueel 2 heerlijke maaltijden
 • Gebruik van zwembad incl. buitendouche
 • Gebruik van sauna 
 • Gebruik van de gezellige hang-out 
 • Gebruik van trampoline
 • Gebruik van gezellige tuin met veel groen

Luxe lodges
De surflodge (40m2) heeft twee slaapkamers, één met een 2-persoonsbed en één met een 1-persoonsbed en een stapelbed, en biedt ruimte voor 5 gasten. De lodges zijn voorzien van alle benodigdheden: luxe meubilair voor zowel binnen als buiten, een koelkast en een kleine keuken voor ontbijt en lunch. Beddengoed en bedlinnen is aanwezig. Een grote BBQ met gaspit en een gezellige grote tafel zorgen voor perfecte diners.

LET OP: De lodges zijn ook te boeken zonder het afnemen van surfpakketten. Wil je hier meer informatie over mail dan naar family@ripstar.nl.

 


Programma

Surfpakket
Dit pakket is speciaal afgestemd op alle gasten die willen (leren) surfen. Er worden vier keer, 2 uur durende surflessen gegeven op een van de lokale stranden. Deze stranden zijn minimaal 20-30 min rijden. Op de eerste dag wordt je opgehaald bij de surflodge en meegenomen voor de eerste surfles. Na die les zal je afspreken met de instructeur wat het plan is voor de volgende lessen. Uiteraard neemt de leraar jullie ook graag mee op surf safari naar verschillende stranden mits dit mogelijk is! De lessen zijn voor alle niveaus en worden gegeven door Portugese gediplomeerde surf-instructeurs.

We starten de groepslessen met de nodige ins & outs over surfen. Verder worden jullie nieuwe kwaliteiten verbeterd en verkennen we samen de stranden van Zuid Portugal! Donderdag geven we onze spieren de mogelijkheid om te herstellen van al het surfen en kan de dag geheel naar jullie eigen wens worden ingedeeld. 

De minimale leeftijd voor de lessen is 10 jaar en een zwemdiploma A is vereist (bij voorkeur ook in bezit van diploma B). 

Let op: er dienen minimaal 2 surfpakketten per groep geboekt te worden. 

 • 4x 2 uur surfles
 • Welkomstarrangement op de aankomstdag 
Diner prijzen:
 • Casa Joia Exclusive 3 ganger diner incl. dranken: €30,-
 • Luxe BBQ avond incl. dranken €30,- 
 • Kids tot 15 jr. €15,-


Data, prijzen en boeken 

Luxe Surf Lodge, ingericht voor 5 personen. (Zondag t/m zondag)

LET OP: De lodges zijn ook te boeken zonder het afnemen van surfpakketten. Dit is hieronder te boeken. Wil je hier meer informatie over, mail dan naar family@ripstar.nl.

Beschikbaar = beschikbaar
Bijna vol = bijna vol
 vol/op aanvraag (geen andere week mogelijk? neem dan contact op) = vol/op aanvraag (geen andere week mogelijk? neem dan contact op)

*Wil je al op zaterdag aankomen, neem dan even contact op met family@ripstar.nl 


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Mocht er iets vervelends gebeuren, dan ben je met Europeesche Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Lees hier meer over deze reis- en annuleringsverzekering.


Veelgestelde vragen

 1. Sommige leden van onze groep willen niet surfen, is dit een probleem?
Dit is geen probleem. Wij adviseren iedereen om gezamenlijk deze nieuwe sport onder de knie te krijgen! Onze voorwaarde is dat bij een surflodge minimaal twee surfpakketten dienen te worden afgenomen. 

2. Wat kunnen wij verwachten van de lodge?
De accommodatie heeft twee slaapkamers, één met een 2-persoonsbed en één met een 1-persoonsbed en een stapelbed, en biedt ruimte voor 5 gasten. De lodges zijn voorzien van alle benodigdheden: luxe meubilair voor zowel binnen als buiten, een koelkast en een kleine keuken voor ontbijt en lunch. Een grote BBQ met gaspit en een gezellige grote tafel zorgen voor perfecte diners.

3. Waar bevindt het camp in Portugal zich precies?
Dit camp bevindt zich in Monte Judeu, een prachtige heuvel direct achter Praia da Luz. Hiermee ligt ons surfcamp middenin de Algarve, het zuiden van Portugal. Lagos is de dichtstbijzijnde stad, waar je leuk kunt winkelen en cultuur kunt snuiven. 

4. Is er een zwembad op locatie aanwezig?
Bij de villa Casa Joia is zwembad waar wij af en toe gebruik van mogen maken om lekker af te koelen. Wij hebben de huisregels van de casa omtrent het zwembad natuurlijk te respecteren. 

5. Is de zee in Portugal veilig voor kinderen om te surfen?
Portugal grenst aan de Atlantische Oceaan, deze oceaan staat bekend om de mooie golven, dit maakt het een aantrekkelijke vakantie en surfbestemming. In de Algarve zijn er meer dan 40 verschillende strandjes waar gesurft kan worden, dit betekent dat we door de ruime keuze op deze manier altijd de meest veilige plek voor onze surflessen kunnen uitkiezen. Bovendien wordt er altijd alleen maar gesurft onder professionele begeleiding van gecertificeerde instructeurs. 

6. Wat voor weer is het in Portugal?
In het zuiden van Portugal is het in de zomer erg lekker weer en bijna altijd zonnig. 

7. Worden de surflessen gegeven in het Nederlands?
Nee, de surflessen in Portugal worden in het Engels gegeven.

8. Moeten wij een auto huren?
Ja, het huren van een auto tijdens deze vakantie is een noodzakelijke aanvulling op jullie reis. Niet alleen voor het bereiken van alle verschillende strandjes voor de surflessen, maar er is in de regio van de Algarve ook genoeg te doen, de vrijheid van een eigen auto is dus erg complementair. De verhuurmaatschappij die wij jullie kunnen aanbevelen is Marina Rent A Car.

9. Geldt er een minimale leeftijd voor het meedoen aan de surflessen?
De adviesleeftijd voor kinderen die wij hanteren is ongeveer 11 jaar. Met een vereiste van zwemdiploma A en bij voorkeur ook B.  

10. Hoe ver bevindt zich het dichtstbijzijnde strand?
Het dichtstbijzijnde strandje is Praia da Luz, dit is ongeveer 10 minuten rijden vanaf ons camp. De afstand wordt (zeker in de zomer) niet geadviseerd te wandelen vanwege de warmte. 

11. Wij hebben een hond, mag deze mee?
Hetty & Patrick hebben zelf 2 honden welke aanwezig in hun casa. In overleg kunnen we bekijken of jullie hond ook mee kan op vakantie. 

12. Wat zijn de kosten voor het avondeten?
2 avonden eten we met zijn allen gezamenlijk een diner. Bij het diner horen uiteraard een paar drankjes. De kosten van een diner inclusief drankjes bedraagt voor volwassenen €30,- en voor kinderen tot 15 jaar €15,-.

13. Waar vinden we de dichtstbijzijnde winkel/supermarkt?
Voor jullie eigen boodschappen en ontbijt,-en lunchwensen kunnen jullie gemakkelijk naar een supermarktje in de buurt. Bij het uitrijden van de straat vind je al het eerste bakkertje. In Praia da Luz zit ook een wat groter supermarktje. En in Lagos, 10 km verderop, zit eventueel ook nog een grote Lidl keten. 

14. Wat is het dichtstbijzijnde vliegveld?
Het dichtstbijzijnde vliegveld zit in Faro. Dit ligt ongeveer op een uur rijden afstand van het surfcamp.

Foto's