Surf & Family: Portugal

 
 
Vanaf deze zomer kun je niet alleen in de zomervakantie bij ons terecht maar ook in de herfst,- en meivakantie. Voor een vette surfvakantie in het zonnige Algarve in Portugal! 
 
Op deze nieuwste Surf & Family bestemming draait natuurlijk alles om het surfen met het hele gezin! Met maximaal 3 andere gezinnen kunnen jullie genieten van de afgezonderde en rustige lokatie van dit camp vlakbij het schattige dorpje Praia da Luz. Dit maakt dé ideale vakantiebestemming om even te ontsnappen aan alle drukte. Bovendien is het in de Algarve van Portugal in de zomer bijna altijd zonnig. Na de surflessen is er genoeg te beleven! Zowel op het terrein van de prachtige Villa Casa Joia, duik bijvoorbeeld lekker een keer na de surfles samen met de Ripstar crew het zwembad in. En ook in de regio is er genoeg te doen, zoals een toffe dag activiteit naar het Slide & Splash Park in Lagoa.

Kortom met deze gezinsreis gaan julie een waanzinnige vakantie tegemoet, vol met surf, zon, chill en super gave activiteiten!


Locatie

Praia da Luz is een klein verstedelijkt dorpje pal aan het zuiden van de Atlantische Oceaan. Van oorsprong is het stadje een klein vissersdorpje, haar charmante karakter gecombineerd met de ideale ligging direct aan het strand, maakt dit plekje een fantastische vakantiebestemming. In het dorpje tref je alles wat je nodig hebt, van lokale Portugese mini-mercado's tot gezellige restaurants en ijscafés direct aan zee. 

In de omgeving van Praia da Luz is er naast surfen genoeg te beleven voor het gehele gezin. Op 10 minuten rijden van het surfcamp vind je het dichtstbijzijnde strandje! De populaire naastgelegen stad Lagos bevindt zich slechts op 15 minuten rijden afstand. Lagos heeft een bruisend centrum met vele winkeltjes, leuke traditioneel-Portugese pleintjes en schattige espresso barretjes. Voor de avonturiers van het gezin zijn er in de omgeving van Praia da Luz allerlei toffe activiteiten te beleven, zoals een bezoek aan de Lagos Zoo, een ritje naar het nabije Slide & Splash Water Park of een wijnbezoek aan een van de verschillende wijnboerderijen in de Algarve! Ook wij wijden graag bezoekjes aan deze extra activiteiten! 

Het huren van een auto tijdens deze vakantie is een noodzakelijke aanvulling op jullie reis. Niet alleen hebben jullie als gezin een auto nodig voor het bereiken van alle verschillende strandjes voor de surflessen, maar er is in de regio van de Algarve ook genoeg te doen, de vrijheid van een eigen auto is dus erg complementair. Het ophalen en inleveren van de huurauto vindt plaats vanaf het vliegveld in Faro, dit is tevens ook het vliegveld waar jullie het beste op kunnen vliegen. Vanaf het vliegveld, is het ongeveer een uur rijden naar de Villa Casa Joia, waar ons Surf & Family camp gevestigd ligt. 


Accommodatie

Casa Joia 
Het Ripstar Surf & Family camp bevindt zich op het terrein van de prachtige Villa Casa Joia. In deze waanzinnige kleine oase bevinden we ons midden in de natuur en rust. De eigenaren van de casa: Hetty en Patrick, zijn goede vrienden van Ripstar en komen oorspronkelijk uit Nederland. De sfeer van Casa Joia is bijzonder relaxed & persoonlijk en staat in het teken van het goede (Portugese) leven. Groenten & fruit komen van de lokale boer of uit de eigen achtertuin, vis & vlees komt van de markt. Zo verzorgt gastvrouw Hetty een aantal heerlijke Mediterraanse maaltijden. Er kan overdag lekker gezwommen worden in het zwembad of gestoomd worden in de sauna.

Op 2 avonden in de week eten we met zijn allen gezamenlijk een overheerlijk diner. Op één van de avonden zal de kolen barbecue worden aangestoken en genieten we van verse vlees ,-en visgerechten, bereid door chef Patrick. Bij een gezellig diner horen natuurlijk ook een aantal drankjes, de totale volwassenenprijs inclusief een paar drankjes bedraagt €30,- per maaltijd. Voor kinderen tot 15 jaar geldt een prijs van €15,-. Op locatie kan iedereen zich opgeven voor het mee-eten op de verschillende avonden.

Op het Surf & Family Camp bij Casa Joia genieten jullie van:

 • 2 avonden per week gezellige heerlijke maaltijden
 • Gebruik van zwembad incl. buitendouche
 • Gebruik van sauna 
 • Gebruik van de gezellige hang-out 
 • Gebruik van trampoline
 • Gebruik van gezellige tuin met veel groen

Luxe lodges
Wij werken nu al een aantal jaar met zeer luxe surf lodges van bijna 40 m2, die perfect zijn voor een vakantie met het hele gezin. In totaal heeft Ripstar 3 lodges op het terrein van Casa Joia staan. De accommodatie heeft twee slaapkamers, één met een 2-persoonsbed en één met een 1-persoonsbed en een stapelbed, en biedt ruimte voor 5 gezinsleden. De lodges zijn voorzien van alle benodigdheden: luxe meubilair voor zowel binnen als buiten, een koelkast en een kleine keuken voor ontbijt en lunch. Een grote BBQ met gaspit en een gezellige grote tafel zorgen voor perfecte diners.

LET OP: De lodges zijn ook te boeken zonder het afnemen van surf pakketen. Wil je hier meer informatie over mail dan naar family@ripstar.nl

 


Programma

Surf & Family-pakket
Dit pakket is speciaal afgestemd op alle gezinsleden die willen (leren) surfen. Het programma zal bestaan uit vier surflessen van ongeveer 2 uur die gehouden worden op een van de lokale stranden. Houdt er rekening mee dat sommige stranden die gebruikt worden voor de lessen minimaal 20-30 min rijden zijn. Op de eerste dag wordt je opgehaald bij de accommodatie van Casa Joia en meegenomen voor de eerste surfles. Na de les zal je afspreken met de instructeur wat het plan is voor de volgende dagen surfles. De instructeur in samenspraak met jullie de geschikte stranden uitzoeken waar de omstandigheden het gunstigst zijn voor de surflessen. Uiteraard neemt hij je graag mee op surf safari naar verschillende stranden mits dit mogelijk is! De lessen zijn uiteraard toegankelijk voor alle niveaus en worden gegeven door Portugese gediplomeerde surf-instructeurs.

Op maandag, dinsdag en woensdag & vrijdag starten we de dag met een groepsles en leren we de nodige ins & outs over het surfen, worden je nieuwe kwaliteiten verbeterd en verkennen we de stranden van Zuid Portugal!!. Donderdag geven we onze spieren de mogelijkheid om te herstellen van al het surfen en kan de dag geheel naar jullie eigen wens worden ingedeeld. Bekijk eens de mogelijkheden om naar het watersplash park te gaan, verken Sagres of de historische binnen muren van Lagos. 

De minimale leeftijd voor deze lessen is 10 jaar met een vereiste van zwemdiploma A en bij voorkeur ook B. 

Let op: er dienen minimaal 2 surfpakketten per familie geboekt te worden. 

 • 4x 2 uur surfles bij verschillende stranden! 
 • Welkomstarrangement op de aankomstdag 
Diner prijzen:
 • Casa Joia Exclusive 3 ganger diner incl. dranken: €30,-
 • Luxe BBQ avond incl. dranken €30,- 
 • Kids tot 15 jr. €15,-


Data, prijzen en boeken 

Luxe Ripstar Lodge, ingericht voor 5 personen. (Zondag t/m zondag)

LET OP: De lodges zijn ook te boeken zonder het afnemen van surf pakketen. Dit is gewoon hieronder te boeken. Wil je hier meer informatie over, mail dan naar family@ripstar.nl.

Beschikbaar = beschikbaar
Bijna vol = bijna vol
 vol/op aanvraag (geen andere week mogelijk? neem dan contact op) = vol/op aanvraag (geen andere week mogelijk? neem dan contact op)

*Wil je al op zaterdag aankomen, neem dan even contact op met family@ripstar.nl 


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Mocht er iets vervelends gebeuren, dan ben je met Europeesche Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Lees hier meer over deze reis- en annuleringsverzekering.


Veelgestelde vragen

 1. Sommige leden van ons gezin willen niet surfen, is dit een probleem?
Dit is geen probleem. Wij stimuleren iedereen en adviseren ieder gezin om gezamenlijk deze nieuwe sport onder de knie te krijgen! Onze voorwaarde is dat bij een surflodge minimaal twee surfpakketten dienen te worden afgenomen. 

2. Wat kunnen wij verwachten van de lodge?
De accommodatie heeft twee slaapkamers, één met een 2-persoonsbed en één met een 1-persoonsbed en een stapelbed, en biedt ruimte voor 5 gezinsleden. De lodges zijn voorzien van alle benodigdheden: luxe meubilair voor zowel binnen als buiten, een koelkast en een kleine keuken voor ontbijt en lunch. Een grote BBQ met gaspit en een gezellige grote tafel zorgen voor perfecte diners.

3. Waar bevindt het camp in Portugal zich precies?
Dit Surf & Family camp bevindt zich in Monte Judeu, een prachtige heuvel direct achter Praia da Luz. Hiermee ligt ons surfcamp middenin de Algarve, het zuiden van Portugal. Lagos is de dichtstbijzijnde stad, waar je leuk kunt winkelen en cultuur kunt snuiven. 

4. Is er een zwembad op locatie aanwezig?
Bij de villa Casa Joia is zwembad waar wij af en toe gebruik van mogen maken om lekker af te koelen. Wij hebben de huisregels van de casa omtrent het zwembad natuurlijk te respecteren. 

5. Is de zee in Portugal veilig voor kinderen om te surfen?
Portugal grenst aan de Atlantische Oceaan, deze oceaan staat bekend om de mooie golven, dit maakt het een aantrekkelijke vakantie en surfbestemming. In de Algarve zijn er meer dan 40 verschillende strandjes waar gesurft kan worden, dit betekent dat we door de ruime keuze op deze manier altijd de meest veilige plek voor onze surflessen kunnen uitkiezen. Bovendien wordt er altijd alleen maar gesurft onder professionele begeleiding van gecertificeerde instructeurs. 

6. Wat voor weer is het in Portugal?
In het zuiden van Portugal is het in de zomer erg lekker weer en bijna altijd zonnig. 

7. Worden de surflessen gegeven in het Nederlands?
Nee, de surflessen in Portugal worden niet gegeven in het Nederlands maar in het Engels. 

8. Moeten wij een auto huren?
Ja, het huren van een auto tijdens deze vakantie is een noodzakelijke aanvulling op jullie reis. Niet alleen hebben jullie als gezin een auto nodig voor het bereiken van alle verschillende strandjes voor de surflessen, maar er is in de regio van de Algarve ook genoeg te doen, de vrijheid van een eigen auto is dus erg complementair. De verhuurmaatschappij die wij jullie kunnen aanbevelen is Marina Rent A Car.

9. Geldt er een minimale leeftijd voor het meedoen aan de surflessen?
De adviesleeftijd voor kinderen die wij op dit Surf & Family camp hanteren is ongeveer 11 jaar. Met een vereiste van zwemdiploma A en bij voorkeur ook B.  

10. Hoe ver bevindt zich het dichtstbijzijnde strand?
Het dichtstbijzijnde strandje is Praia da Luz, dit is ongeveer 10 minuten rijden vanaf ons camp. De afstand wordt (zeker in de zomer) niet geadviseerd te wandelen vanwege de warmte. 

11. Wij hebben een hond, mag deze mee?
Hetty & Patrick hebben zelf 2 honden welke aanwezig in hun casa. In overleg kunnen we bekijken of jullie hond ook mee kan op vakantie. 

12. Wat zijn de kosten voor het avondeten?
Op 2 avonden eten we met zijn allen gezamenlijk een diner. Bij het diner horen uiteraard een paar drankjes. De kosten van een diner inclusief drankjes bedraagt voor volwassenen €25,- en voor kinderen tot 15 jaar €15,-.

13. Waar vinden we de dichtstbijzijnde winkel/supermarkt?
Voor jullie eigen boodschappen en ontbijt,-en lunchwensen kunnen jullie gemakkelijk naar een supermarktje in de buurt. Bij het uitrijden van de straat vind je al het eerste bakkertje. In Praia da Luz zit ook een wat groter supermarktje. En in Lagos, 10 km verderop, zit eventueel ook nog een grote Lidl keten. 

14. Wat is het dichtstbijzijnde vliegveld?
Het dichtstbijzijnde vliegveld zit in Faro. Dit ligt ongeveer op een uur rijden afstand van het surfcamp.

Foto's