De vakanties van Ripstar gaan door! 

Het coronavirus grijpt om zich heen en heeft grote impact op ons dagelijks leven. We willen daarom in de eerste plaats iedereen die direct of indirect is getroffen door het virus veel sterkte toewensen. Ook begrijpen wij dat het coronavirus invloed heeft op jouw vakantieplannen voor deze zomer en je eventueel geplande reis met Ripstar Travel. Op deze pagina hopen we je voldoende te informeren over de huidige stand van zaken.

  

Nederland

Om aan de groeiende vraag naar vakanties in Nederland te voldoen, openen we deze zomervakantie voor het eerst surfcamps op eigen bodem! Op het pittoreske kleine waddeneiland Ameland kunnen gezinnen én jongeren (15-17 jaar) komen leren surfen op onze gloednieuwe surfcamps. Door de rustige ligging op het eiland heb je het idee dat je écht even ontsnapt aan het normale leven, en dat gewoon in Nederland. De boekingen voor deze camps zijn inmiddels open en gaan hard! Ook hebben we al jaren een wakeboard camp bij Down Under in Nieuwegein (12-17 jaar), dat ook dit jaar weer supertof belooft te worden! Reserveer jouw plekje nu:

Naast deze camps op Ameland zijn we nog druk bezig met meer alternatieve camps in Nederland, dus stay tuned!

Frankrijk

We snappen dat jullie graag definitief willen weten of onze camps in Frankrijk wel of niet doorgaan deze zomer. Wij willen dat net zo graag als jullie. Helaas heeft de Franse regering nog geen definitieve beslissing genomen over het buitenlandse toerisme deze zomer. Wel heeft de Franse staatssecretaris van Toerisme al laten doorschemeren dat Frankrijk zich wil focussen op binnenlands toerisme.

Daarmee is de berichtgeving helaas minder hoopgevend dan voorheen. Hoewel de officiële beslissingen pas begin juni worden genomen, zijn we achter de schermen keihard bezig met alternatieven. Mochten de camps helaas niet door kunnen gaan in Frankrijk, dan geven we de garantie dat we iedere boeker die een compleet camp heeft geboekt een alternatieve reis in Nederland aanbieden. Hetzelfde concept, maar dan in eigen land! Want onze vakanties gaan door - dat is zeker.

Portugal

De Portugese grenzen zijn bij de corona-uitbraak zeer snel dichtgegaan. Hierdoor is de uitbraak van corona beperkt gebleven in Portugal en de overheid wilt deze zomer voorlopig weer toeristen toe laten. Het vliegverkeer is dan ook open en het is ook mogelijk om vluchten te boeken naar Portugal. Portugal let's go!


FAQ

Hoe gaat Ripstar om met corona?
Wij houden alle ontwikkelingen rondom corona nauwlettend in de gaten en volgen altijd de adviezen van het RIVM op. Veiligheid van onze werknemers, crew en deelnemers staat voorop en we passen ons aan waar nodig. Zo werkt het Ripstar-team nu zo veel mogelijk vanuit huis keihard aan alle voorbereidingen voor deze zomer. Op de camps zal bovendien een uitgebreid coronaprotocol gelden.

Ik wil een boeking doen, wat zijn mijn rechten?
We begrijpen dat het boeken van een vakantie in het buitenland in deze onzekere tijden lastig is, dus bieden we je nu de mogelijk om je plek op onze buitenlandse camps te reserveren zonder risico’s.

Hoe werkt dit precies? 
- Je boekt jouw trip naar keuze via onze website 
- Je kiest voor een annuleringsverzekering van €10 met de volgende voorwaarden:

    • Je kunt jouw reis in het buitenland kosteloos annuleren of wijzigen tot 7 dagen voor vertrek zonder opgaaf van reden
    • Je doet een aanbetaling voor je reis van minimaal €100 en betaalt het restbedrag minimaal 6 weken voor vertrek (volgens onze voorwaarden)
    • N.B. Deze annuleringsverzekering geldt alleen voor onze reizen in Frankrijk en Portugal die geboekt zijn na 20 april
    Mocht de situatie niet verbeteren en moeten wij de geboekte reis onverhoopt alsnog annuleren, dan ontvang je jouw reeds betaalde reissom (min de kosten voor de annuleringsverzekering) terug. 

Ik heb geboekt voor 20 april. Moet ik iets doen?
Nee. Als blijkt dat de camps in Frankrijk niet door kunnen gaan, garanderen we dat we je een alternatieve reis kunnen aanbieden binnen Nederland. Wij raden daarom aan de ontwikkelingen rustig af te wachten. Als blijkt dat wij de geboekte reis onverhoopt toch moeten annuleren, ontvang je van ons een reisvoucher ter waarde van het aankoopbedrag van jouw reis. Jouw uitgegeven geld ben je dus niet kwijt. We raden af om jouw vakantie vroegtijdig te annuleren. Dan ben je de aanbetaling kwijt, en kan je later geen aanspraak meer maken op onze reisvoucher.

Ik heb een vakantie geboekt voor de zomer 2020. Moet ik het restbedrag betalen?
Volgens de algemene voorwaarden betaal je uiterlijk zes weken voor vertrek het restbedrag van jouw vakantie. Misschien is het dan echter nog onzeker of jouw reis wel doorgaat. Dit is afhankelijk van de maatregelen die op dat moment in Nederland gelden, maar ook op jouw vakantiebestemming. Als je de restbetaling zou doen, bestaat de mogelijkheid dat we je alleen kunnen terugbetalen in de vorm van een voucher. Ripstar zal flexibel zijn met de betaalverplichting, en zolang er onzekerheid bestaat of de reis doorgang vindt, zal Ripstar geen betalingsherinneringen sturen. 

Reisvoucher vanwege het coronavirus 
Mocht een reis onverhoopt niet door kunnen gaan omdat Ripstar de reis niet kan uitvoeren vanwege het coronavirus, dan wordt de kostprijs omgezet in een reisvoucher t.w.v. het aankoopbedrag van de reis. Je bent je geld dus niet kwijt en je kan het hele bedrag inzetten om op een ander moment op vakantie te gaan. De voordelen: 
- De reisvoucher is inzetbaar op alle reizen en activiteiten van Ripstar en kan ook in delen worden gebruikt
- De reisvoucher is 3 jaar geldig vanaf het uitgifte-moment

Moet ik akkoord gaan met de reisvoucher die Ripstar mij aanbiedt? 
Ja, zowel het Ministerie van Economische Zaken (EZ) als de Autoriteit Consument en Markt (ACM) ondersteunen het initiatief om bij annulering van reizen vanwege de corona-crisis een reisvoucher aan de klant te geven als tegoed voor een nieuwe reis of terugbetaling van de betaalde reissom op een latere datum. Uitzonderlijke omstandigheden zoals deze, vragen om een gepaste oplossing waarbij zo goed mogelijk rekening wordt gehouden met de belangen van zowel de reisorganisatie als de consument. De reisvoucher die hierbij wordt aangeboden, is hiervoor een tijdelijke oplossing.

Wij hopen uiteraard alsnog een toffe vakantie voor je te kunnen verzorgen, maar mocht je na 12 maanden er toch voor kiezen om geen gebruik te maken van je reisvoucher, ontvang je alsnog je reeds betaalde reissom terug.

Stay strong en let een beetje op elkaar!

Team Ripstar