Welcome to Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 40 Reviews
 • Surf - 152 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 16 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Vertrek
informatie

Surfcamp-Frankrijk-premium-15

Maatregelen voor de heen- en terugreis

Alle deelnemers dienen de richtlijnen van het RIVM en van de overheid te volgen. Momenteel vereisen deze dat iedereen een reiscertificaat bemachtigt. Deze ontvang je als je ófwel gevaccineerd bent, ófwel een recente coronatest hebt afgelegd. Wij verplichten iedere deelnemer en crewlid om zo’n reiscertificaat te bemachtigen. Dit geldt voor de camps op alle locaties; zowel in Frankrijk, Spanje als Nederland.

Ben je nog niet gevaccineerd en moet je een testafspraak maken voor je reis? Dit kan gemakkelijk via testenvoorjereis.nl. De makkelijkste manier om het reiscertificaat te krijgen is door de CoronaCheck-app te installeren. Je kunt hier inloggen met je DigiD. Als je een test hebt gehad of je bent al gevaccineerd, wordt dat geregistreerd in de app en kun je gemakkelijk aantonen dat je veilig kunt reizen. Ripstar vraagt voor alle Young- en Familiereizen bovendien een gezondheidsverklaring. Deze kun je vinden in de bijlage van je vertrekinformatie. Hieronder lees je aanvullende informatie over de benodigdheden per land.

FRANKRIJK

Voor Frankrijk geldt momenteel “code geel”. Dat betekent dat je gewoon naar Frankrijk op vakantie kunt. Wel gelden er een aantal speciale coronamaatregelen. Je kunt naar Frankrijk reizen met een geldig coronabewijs. De makkelijkste manier om dit te tonen is met het Digitaal Corona Certificaat (DCC). Dit wordt in Frankrijk een “Pass Sanitaire” genoemd. Je kunt dit certificaat bemachtigen als je aan één van de volgende voorwaarden voldoet;

 •  7 dagen of langer geleden ben je gevaccineerd met een goedgekeurd corona-vaccin;
 • 28 dagen of langer geleden ben je gevaccineerd met het Janssen-vaccin;
 • U bent van Covid-19 genezen. Uw herstelbewijs is uitgegeven, minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve PCR- of antigeentest zijn afgegeven.
 • U heeft een recente negatieve PCR- of antigeentest. Deze mag niet ouder zijn dan 24 uur op het moment dat u Frankrijk betreedt.

Je kunt dit aantonen in de CoronaCheck-app, dit werkt het gemakkelijkst. Als je je vaccin nog niet geregistreerd hebt in je DigiD kun je ook je ‘gele boekje’ gebruiken. Bovenstaande maatregelen gelden voor reizigers vanaf 12 jaar. Jongere reizigers hoeven dit niet te laten zien. Zorg dat je aan bovenstaande voorwaarden voldoet. Als je dat niet doet, kan je niet mee met Ripstar op reis. Voor een volledig overzicht van de Franse coronamaatregelen verwijzen we je graag naar het Nederlandse reisadvies voor Frankrijk via NederlandWereldwijd.

Let op: reist u vanuit Portugal of Spanje met de auto via Frankrijk terug naar Nederland, dan gelden deze voorwaarden ook voor u.

Let op: in alle gevallen – dus ook als u voldoet aan een of meer van bovenstaande voorwaarden – moet u bij aankomst in Frankrijk een erewoordverklaring kunnen laten zien waarmee u aangeeft akkoord te gaan met de in Frankrijk geldende sanitaire voorschriften. Dit geldt ook voor minderjarigen vanaf 12 jaar.

Wat houdt de “Pass Sanitaire” in?
Voor alle volwassenen (18 jaar en ouder) die in Frankrijk een camping of evenement willen bezoeken (vanaf 21 juli) en bars, restaurants en winkelcentra willen bezoeken (vanaf 1 augustus), is het belangrijk dat je een “Pass Sanitaire” hebt. Grofweg vereist dit dezelfde voorwaarden als om in te reizen; het verschil is dat de negatieve PCR- of antigeentest 48 uur of jonger dient te zijn (bij inreismaatregelen gaat het om 24 uur).

In praktijk gaat het om je Digitaal Corona Certificaat (DCC), dat je kunt tonen met je CoronaCheck-app. Dat betekent dus dat je deze dient te kunnen tonen bij aankomst op de camping. Ripstar voorziet niet in testfaciliteiten in Frankrijk; het is dus zaak dat je zelf zorgt dat je de altijd beschikt over de “Pass Sanitaire” indien je van faciliteiten gebruik wilt maken waarvoor dit nodig is.

Ripstar volgt alle adviezen vanuit de Rijksoverheid en ook vanuit buitenlandse overheden. Dat betekent dat wij alle deelnemers controleren op het bezit van de juiste papieren en certificaten. Zorg dus dat je deze op orde hebt.

TERUGREIS NAAR NEDERLAND

Als je vanuit het buitenland terugreist naar Nederland, dien je in de meeste gevallen vanaf 8 augustus een coronabewijs te kunnen voorleggen. Dit is nodig in alle landen waar de kleurcode “geel” of “oranje” is. Een coronabewijs is net zoals in bovenstaande situaties een Digitaal Corona Certificaat, dat je kan aantonen middels de CoronaCheck app. Je dient te voldoen aan de volgende voorwaarden;

 • 14 dagen of langer geleden ben je gevaccineerd met een goedgekeurd corona-vaccin;
 • Je bent van Covid-19 genezen. Uw herstelbewijs is uitgegeven, minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve PCR- of antigeentest zijn afgegeven.
 • Je heeft een recente negatieve PCR-test (maximaal 48 uur oud) of antigeentest (maximaal 24 uur oud).