De Arctic Powdercruise is, uniek en de meest bijzondere trip in ons programma. Ruim 4 eeuwen na Willem Barentsz wil Spitsbergen herontdekt worden; maar dan als poederbestemming!

Deze reis is een fantastische combinatie van cruisen, wonen op een schip, touren,  poederrijden, arctic wildlife en magistrale natuur. Ervaar de unieke schoonheid van Svalbard (Spitsbergen). Onvergetelijke momenten met prachtige sneeuw en ijslandschappen, arctische natuur, veel skiën/boarden, touren en de middernachtzon.

Lees hier het reisverslag van Sjoerd en Bianca!

Snowboard cruise Spitsbergen

Backcountry
Ripstar organiseert verschillende professionele Backcountry (BC) Trips naar de beste spots in heel Europa. Het verschil tussen BC en Freeride zit voornamelijk in het terrein, we gaan BC namelijk veel verder off-piste. Daarom is 5 dagen begeleiding van een berg- of snowboardgids een must. In kleine groepen (tot 6 personen per gids) maken we tochten door de natuur naar spots die voor anderen verborgen blijven. 


Locatie

Tijdens de expeditie zullen we langs de noordwestkust van Spitsbergen varen tussen 78-80 graden noord. We zoeken elke dag weer een nieuwe tour uit om vervolgens in kleine groepjes met je berggids op pad te gaan. We gebruiken rubberen Zodiacs om aan land te komen.

Alle hoogtemeters worden gehiked, dus ervaring met touren en een goede conditie is bij deze reis wel een must. Bij terugkeer naar het schip worden de ankers gelicht en het diner geserveerd. De avond gaat door op het dek met het spotten van de arctic wildlife in de middernachtzon: zeehonden, ijsberen, walvissen, beluga’s, rendieren, walrussen en veel vogels.


Accommodatie

Ons schip de M/S Origo is gebouwd voor zware ijsgang, is 40 meter lang en uitgerust met de nieuwste navigatie en veiligheidssystemen. Ze is al 20 jaar actief op Spitsbergen. Het schip biedt een cosy atmosfeer, tweepersoonshutten, heerlijke maaltijden, een hottub en een fantastische crew. De M/S Origo wordt alleen geboekt voor onze groep tijdens de expeditie. De maximale groepsgrootte voor deze expeditie is 20 personen

Hottub Spitsbergen


Programma

Dag 1:
16:00 Gaan we aan boord van de M / S Origo in Longyearbyen, vertrek, het diner en de introductie.

Dag 2-8:
Powdercruisen!

Dag 9:
9:00 Aankomst in Longyearbyen in de vroege ochtend.


Niveau

Op deze bestemming wordt getourd met een splitboard. Er zijn geen liften en elke meter die we willen afdalen moet eerst omhoog worden gelopen. Dit betekent hikes variërend van drie uur per dag tot 4-5 uur per dag. Een goede conditie is dus vereist.

Bij deze reis wordt toch al wat ervaring gevraagd. Korte egale hellingen tot 40 graden moeten mogelijk zijn. Ook in moeilijker terrein zoals: klonterige of harde sneeuw moet je uit de voeten kunnen. Je moet je board dus goed kunnen sturen.

Er wordt van je verwacht dat je weet om te gaan met een safety- en splitboarduitrusting en dat je achtergrond kennis hebt van de alpine gevaren. Deze kennis heb je opgedaan tijdens andere Backcountry of Freeride camps. Dit kan natuurlijk ook bij een andere organisatie zijn geweest.

Afdalen:      
< 35 graden. Terrein voor gevorderde freeriders. Er wordt een goede techniek van de rijder verwacht.

Conditie:     
Zeer goed; 4/5 uur klimmen/hiken.

Ervaring:     
Je bent al vaker buiten de pistes geweest. en hebt ook al op een splitboard gestaan.

Klimmen:     
< 35 graden. Deze klim is al moeilijker en vaak al duidelijk langer. Voor de hike wordt gebruik gemaakt van een splitboard.

Materiaal:     
Splitboarduitrusting met vellen en stokken.

Kennis:     
Je bent op de hoogte van de basiskennis die nodig is om veilig te freeriden.


Materiaal

Hoe zit het met de splitboards?

Voor deze reis is een splitboardset vereist. Een splitboardset bestaat uit een splitboard, splitboardbindingen (of gewone bindingen op voilé platen), vellen, crampons en telescoopstokken. Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een splitboardset te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen. Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer! 

Vervoer

Meer informatie volgt. 


Data & Prijzen

Svalbard / Spitsbergen [NOR], 25 mei t/m 2 juni SEK 39.400,- / € 4145,- (koers september 2016)
Svalbard / Spitsbergen [NOR], 2 t/m 10 juni SEK 39.400,- / € 4145,- (koers september 2016)

Inclusief

 • 7 dagen UIAGM berggids of snowboardgids
 • 8 nachten in tweepersoonscabins op basis van volpension
 • Ripstar Membership
 • Beddengoed
 • Schoonmaakkosten

Exlusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Longyearbyen
 • Drankjes
 • Reisverzekering met off-piste dekking
 • Annuleringsverzekering
 • Splitboarduitrusting

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) € 37,50 *
 • Lawine airbag € 52,50 *
 • Splitboard met bindingen, vellen en telescoopstokken € 150,- *
 • Helm € 15,-* 

* Verplichte uitrusting bij deze reis. Huur je dit bij ons? Dan dienen de materialen de donderdag of vrijdag voor vertrek bij ons kantoor in Amsterdam te worden opgehaald en de maandag na thuiskomst daar ook weer te worden ingeleverd. 

Boek nu Korting

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.

Skiër?

Ben je een skiër en wil je met een bevriende groep boarders mee op één van onze reizen? Dan ben je natuurlijk welkom! Hou er alleen rekening mee dat onze gidsen op een snowboard staan. Ben je zelf op zoek naar een freeride/backcountry trip op ski's? Kijk dan eens bij Ripstar Ski Travel. Ripstar Ski biedt freeride ski reizen en backcountry ski reizen aan.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Gaat u met ons mee off-piste? Let dan goed op dat uw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen