Vanuit een verlaten dal, dat uitkomt in het skigebiedvan Ischgl hebben we de perfecte uitvalsbasis voor onze week in de backcountry. De rust en mogelijkheden van een afgelegen berghut en het liften netwerk van Ischgl bieden ons bijna oneindige mogelijkheden! Ischgl biedt als skigebied alles wat je je kunt wensen met de meest fantastische freeride en backcountry mogelijkheden. Ischgl is goed bekend bij de meeste Nederlanders voor de apres ski, maar juist de off-piste mogelijkheden hier zijn ongekend! De poedervelden zijn makkelijk per lift bereikbaar.

Backcountry
Ripstar organiseert verschillende professionele Backcountry (BC) Trips naar de beste spots in heel Europa. Het verschil tussen BC en Freeride zit voornamelijk in het terrein, we gaan BC namelijk veel verder off-piste. Daarom is 5 dagen begeleiding van een berg- of snowboardgids een must. In kleine groepen (tot 6 personen per gids) maken we tochten door de natuur naar spots die voor anderen verborgen blijven. 


Locatie

Het gebied van Ischgl en Kappl
Ischgl ligt in het Paznauntal tussen de Silvretta en de Verwallgruppe – op een hoogte van 1.377 m boven de zeespiegel. Ischgl is met meer dan 200 km pistes en meer dan 40 liften één van de grootste skigebieden in de Alpen. De vele vrolijke après-ski-party’s en enkele luxehotels bepalen de sfeer in Ischgl. Het einde van het seizoen wordt regelmatig met grote popconcerten gevierd.

Het hoofdskigebied (90%) ligt op een hoogte van 2.000 tot 2.872 m en kan dankzij de sneeuwzekere noordelijke helling van eind november tot begin mei skipret garanderen.
De Silvretta-Arena verbindt met zijn meer dan 40 liften en kabelbanen en meer dan 200 uitstekend onderhouden pistes Ischgl met het Zwitserse Samnaun waar je belastingvrij kan winkelen – paspoort niet vergeten!

Kappl ligt wat eerder in het dal en wordt door de meeste mensen voorbij gereden, maar ook hier zijn hele mooie freeride mogelijheden en het is er heel erg rustig. Je hebt dus alle poeder voor jezelf alleen! Hier vind je mooie open velden en dikke treeruns.

Verder ligt er in dit dal nog een echte secret spot met hele mooi afdalingen, maar waar nooit iemand komt, maar daar vertellen we je meer over tijdens de reis...

Ischgl skigebied

Het dorpje Ischgl
Het publiek in Ischgl bestaat uit trendsetters, zoals de vele freestyle snowboarders, die uit de hele wereld hier naar toe komen. In de winkels hangt daarom naast peperdure bontjassen ook de nieuwste Amerikaanse wintermode. Je begrijpt het al: een skivakantie in Ischgl is alles behalve goedkoop. De prijzen voor liftkaarten, overnachtingen en dergelijke liggen ver boven het gemiddelde. Wie dan ook nog eens met volle teugen van het après-skigebeuren wil genieten, moet helemaal diep in de beurs tasten. Desondanks blijven veel stamgasten Ischgl trouw, want zij krijgen in ieder geval iets bijzonders voor hun geld terug.

- meer dan genoeg restaurants, cafe's, bars & disco's
- verschillende musea
- openbaar overdekt openbaar zwembad
- openbaar solarium
- fitness centrum
- indoor tennis & squash
- parasailing
- fakkeltocht
- ijsbaan
- rodelbaan

Ischgl dorp


Accommodatie

We verblijven tijdens deze reis in de Heidelbergerhutte aan de rand van het skigebied van Ischgl. De hut ligt aan het einde van het Fimbertal en officieel in Zwitserland. De hut is in de winter niet zomaar te bereiken. Met een pistenbully zullen we naar de hut worden gebracht en vanuit daar is het skigebied vrij eenvoudig te bereiken. Aan het einde van de dag kunnen we via de nieuwe Val Gronda lift afdalen over prachtige poedervelden naar de hut. Een unieke locatie, maar wel voorzien van alle gemakken...


Programma

De eerste dag staat in het teken van inboarden en het omgaan met de backcountry uitrusting. We zullen oefenen met de lawine piepers, zoals het gebruiken en zoeken hiervan. Dit alles afwisselend met vette off-piste runs. Het gebruik van de sneeuwschoenen komt aan bod, zodra we ze nodig hebben..

Livigno backcountry

Indien er interesse voor is komen ’s avonds onderwerpen als kaartlezen, tochtplanning, materiaalonderhoud, sneeuw- en lawinkunde en bergweer aan bod.

Elke dag wordt door de gids de beste tour uitgestippeld. Indien de omstandigheden dit toelaten wordt er gebruik gemaakt van de verschillende gebieden in de regio. Vanuit deze gebieden is het vaak maar een klein stukje hiken en dan komen we bij oneindig lange offpiste afdalingen door de ongerepte natuur en onverspoorde poedervelden. In overleg met de groep kunnen we deze week ook een keer een langere backcountry tocht maken (max. 2 uur lopen), dit is natuurlijk ook de ideale kans om onder begeleiding van de gids je nieuwe splitboard te testen en te gebruiken.

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!! 
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc.

Livigno backcountry

Gids
De berggids of snowboardgids is vijf dagen aanwezig, van zondag tot en met donderdag. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.


Niveau

Op deze bestemming kan gehiked worden met sneeuwschoenen. De omstandigheden bepalen of dit nodig is. Soms ligt het witte goud naast de piste en hebben we alleen de lift nodig. Indien het langere tijd niet gesneeuwd heeft weten onze gidsen toch altijd onverspoorde hellingen te vinden. Hier moeten we dan vaak wel een keer een half uurtje voor lopen, maar niet veel langer. Wel wordt verwacht dat je een hele off-piste dag op je board kan staan. 

Bij deze reis wordt toch al wat ervaring gevraagd. Korte egale hellingen tot 40 graden moeten mogelijk zijn. Ook in moeilijker terrein zoals: bomen, struiken, klonterige of harde sneeuw moet je uit de voeten kunnen. Je moet je board dus goed kunnen sturen.

Er wordt van je verwacht dat je weet om te gaan met een Backcountry uitrusting en dat je achtergrond kennis hebt van de alpine gevaren. Deze kennis heb je opgedaan tijdens andere Backcountry of Freeride camps. Dit kan natuurlijk ook bij een andere organisatie zijn geweest.

Afdalen:     
< 35 graden. Terrein voor gevorderde freeriders. Er wordt een goede techniek van de rijder verwacht.

Conditie:     
Voldoende; dag achter iemand aan rijden die net iets beter is, korte hikes.

Ervaring:     
Je bent al vaker buiten de pistes geweest. Net uit het zicht van de piste, bekend en overzichtelijk terrein.

Klimmen:     
< 30 graden. Deze klim is al moeilijker en vaak al duidelijk langer. Voor de hike wordt gebruik gemaakt van sneeuwschoenen en/of vellen.

Materiaal:     
Freerideset, (telescoop)stokken, sneeuwschoenen en/of vellen, ehbo setje (tour light).

Kennis:     
Je bent op de hoogte van de basiskennis die nodig is om veilig te freeriden.


Materiaal

Hoe zit het met de snowboards?

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een snowboardset (board, bindingen, boots) te huren. Ook is het mogelijk een deel van deze set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen. Verder heb je voor de backcountry trips sneeuwschoenen met telescoopstokken, of een splitboard nodig. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar.

Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt samen met Ortovox.

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Snowboardkleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. We bemiddelen in carpoolmogelijkheden onder de geboekte deelnemers, daarvoor kun je ons een mailtje sturen aan snow@ripstar.nl.

Lokaal maken we af en toe gebruik van de skibus, deze is vaak bij de prijs van de liftpas inbegrepen. Mochten we een keer een taxi regelen na een verre backcountry tocht, dan delen we deze kosten.

Vervoer


Data & Prijzen

Heidelberger Hütte Ischgl [AT], 29 januari t/m 4 februari 2017 € 810,-

Inclusief

 • 5 dagen UIAGM berggids of snowboardgids
 • 6 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt (op indeling)
 • Theorie clinic
 • Ripstar Membership
 • Beddengoed
 • Schoonmaakkosten
 • Ripstar beanie

Exlusief

 • Vervoer
 • Liftpas
 • Lunch en avondeten (toeslag op de hut)
 • Reisverzekering met off-piste dekking
 • Annuleringsverzekering
 • Vervoer naar hut en dal (€ 25,- incl. bagage)
 • Parkeerkosten Ischgl

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) € 37,50 *
 • Lawine airbag € 52,50 * 
 • Freeride board (diverse actuele modellen) € 90,-*
 • Sneeuwschoenen en telescoopstokken € 30,- *
 • Splitboard met tourbinding,vellen en telescoopstokken € 150,-
 • Helm € 15,- *
 • Upgrade naar hotel of 1 persoonskamer: op aanvraag 

* Verplichte uitrusting bij deze reis. Huur je dit bij ons? Dan dienen de materialen de donderdag of vrijdag voor vertrek bij ons kantoor in Amsterdam te worden opgehaald en de maandag na thuiskomst daar ook weer te worden ingeleverd. 

Boek nu Korting

Deelnemers

We werken met een maximum van 6-8 personen per gids, afhankelijk of het een backcountry of een freeride camp is. Het minimum aantal deelnemers voor doorgang van de reis bedraagt 4. Indien dit minimum aantal inschrijvingen niet wordt gehaald,,nemen wij tijdig contact op. Indien er met de snowboard- en skigroep samen wel voldoende deelnemers zijn, voegen we de groepen samen. De gids zal dan op zowel een snowboard als op ski's kunnen staan.

De leeftijd van de meeste deelnemers ligt ongeveer tussen de midden 20 en eind 40. De samenstelling van de groep verschilt van vriendinnen, vrienden, boers, zussen tot alleenreizende mannen & vrouwen. Iedereen is welkom en er zijn vrijwel altijd meerdere deelnemers zonder reisgenoten. Het is dus geen enkel probleem om alleen te komen.

Skiër?

Ben je een skiër en wil je met een bevriende groep snowboarders mee op één van onze reizen? Dan ben je natuurlijk welkom! Hou er alleen rekening mee dat onze gidsen op snowboards staan. Ben je zelf op zoek naar een freeride/backcountry trip op skies? Kijk dan eens bij Ripstar Freeski Travel. Ripstar Freeski biedt freeride ski reizen en backcountry ski reizen aan.

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Gaat u met ons mee off-piste? Let dan goed op dat uw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen